Lähes puolet Suomessa olevista matuista kantaa antibiooteille vastustuskykyisiä superbakteereja!

Pahinta tässä kaikessa on se, että tämä hulluus rahoitetaan suomalaisten työssäkäyvien verovaroilla, jotka maksavat miljardeja euroja veronmaksajille!

Lähes puolet Helsingin yliopistollisessa sairaalassa hoidetuista matuista kantaa antibiooteille vastustuskykyisiä superbakteereja, kertoo professori Anu Kanteleen johdolla tehty tutkimus. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista matuista oli peräisin Irakista, Somaliasta, Syyriasta ja Afganistanista.

Yleisimmin matuista löydettiin ESBL-bakteereja, tai ihon MRSA-bakteereja. Antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja pidetään suurena terveysuhkana ihmisille, ja niiden määrä lisääntyy nopeasti, erityisesti alueilla, joilla hygienia on huonoa. Useimmat Suomeen tulevat matut ovat kotoisin maista, joissa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja kantaa suurempi osuus väestöstä, kuin mitä Suomessa.

Huoli antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien leviämisestä on suuri ja ne tappavat vuosittain Euroopassa jopa noin 33 000 ihmistä. Suomessa tilanne on vielä toistaiseksi hyvä, johtuen seurannasta ja torjunnasta. Suurin vaara antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien leviämiselle on hoitolaitoksissa, joissa bakteerien leviämisen ehkäisy on avainasemassa.

Sopii tietysti kysyä, että kuinka nopeasti antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit alkavat levitä Suomessa, jos sairaaloissamme hoidetaan matuja, joista lähes puolet kantavat näitä superbakteereja. Pahinta tässä kaikessa on se, että tämä hulluus rahoitetaan suomalaisten työssäkäyvien verovaroilla!

Antibioottiresistanssin lisääntymisen syinä pidetään lisääntynyttä matkustamista, huonoa hygieniaa ja antibioottien turhaa käyttöä, joka lienee yleistä matujen kotimaissa. Tuontikoirat voivat kantaa samoja ESBL-bakteereja, kuin matut ja osa koirien kantamista bakteereista voi tarttua myös ihmiseen. Tutkijoiden mukaan ulkomailta tuotavat koirat voivat lisätä antibioottiresistenssiä. Sopii kysyä, miksi ulkomailta voi sitten tuota näitä samoja bakteereja kantavia matuja, joita hoidetaan samoissa sairaaloissa kuin suomalaisia?

Lähteet:
www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/723464-turvapaikanhakijoiden-superbakteereihin-eivat-antibiootit-pure-ei-voi-pitaa

www.ksml.fi/kotimaa/Antibiooteille-vastustuskykyiset-bakteerit-tappavat-aiempaa-enemm%C3%A4n-Euroopassa/1283018

seura.fi/asiat/ajankohtaista/antibioottiresistenssi-on-todellinen-terveysuhka-suomessa/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.