Näin Naton hybridiuhkien keskus toimii: suurinkvisiittorin, jesuiittojen ja demonologian paluu!

Karjalainen-lehdessä Terhi Nevalaisen kolumni (23.10.2018) Naton ja EU:n hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtajan Matti Saarelaisen mietteistä ja venäläismielisistä trolleista, joiden ”intresseissä on aiheuttaa hajaannusta Suomessa”, ei olisi itsessään ansiokas, mutta kolumni yltyy alistamisen markkinoinnissa sellaiseen hurmokseen, että uskonnolliset mielleyhtymät 1500-1600-luvun jesuiittojen analogisiin hankkeisiin ja argumentteihin syntyvät aivan väistämättä. Jesuiitoilla ja ”Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksella” on samanlaiset argumentit ja logiikka.

Naton hybridikeskus kehittelee Helsingissä demonologiaa ja pelottelee “hajottavista voimista”, jos kansalaiset muodostavat itse havaintoja todellisuudesta ja kirjoittavat havainnoistaan.
Olen virittänyt pohdiskelua Terhi Nevalaisen kolumnista myös twitterissä, jossa voi myös kommentoida toisin kuin tässä blogissani.
Naton hybridikeskuksen hyökkäys vaihtoehtoismediaa ja kansalaisvapauksia vastaan ei ole suinkaan uusi tapaus laitoksen puolesta, vaan heti tuoreeltaan tammikuussa 2018 Hanna Smith esitti laitoksen päätehtäväksi torjua vaihtoehtoismedian toimintaa. Tämän toiminnan laitos tekee tietysti ilman mitään lain antamaa vastuuta syytesuojankin takana.

Sevillan inkvisiittori

Parempi ottaa historiallinen yhtymäkohta analogiseen ”väärän median” vaientamiseen.
Fjodor Dostojevski kirjoitti Karamazovin veljeksissä viidennessä kirjassa tarinan suuinkvisiittorista. Tarinassa eletään 1500-luvulla Espanjanssa Sevillan inkvisitiossa. Kristus on ilmestynyt Sevillan kaduille. Kristus itse astuu kidutetun ja kärsivän kansan luo. Hän ojentaa kätensä ihmisiä kohti, siunaa heitä. Hän jopa herättää pienen kuolleen tytön Sevillan katedraalin portailla. Tuo tyttö oli äitinsä ainoa tytär. Pieni tyttö istahtaa, hymyilee, käsissään kimppu valkoisia ruusuja. Kansakin alkaa hämmästellä, itkeä ja nyyhkyttää, mutta silloin tuomiokirkon aukiolle saapuu kardinaali inkvisiittori, vanha mies, jonka silmissä on tulinen kipinä. Inkvisiittori katselee hetken kaukaa ja synkistyy nähtyään elpyneen tytön. Niin inkvisiittori ojentaa sormensa ja ohjaa vartijat pidättämään Jeesus. Inkvisiittorille kuuliaiset ja nöyrät ihmiset olivat tottuneet tähän valtaan, he siirtyvät välittömästi pois. Yleisö yhtenä joukkona kumartaa päänsä alas vanhalle inkiviittorille, joka siunaa sen jälkeen nöyrtyneet ihmiset.

Inkvisiittori astuu pimeään vankilaan Jeesuksen luo ja arvostelee, että Jeesuksen sanat pitäisi olla kirkon omaisuutta, kirkko ei enää tarvitse itse Jeesusta. Inkvisiittorin mukaan kolmen voiman avulla voitetaan heikkojen kapinallisten omatunnot: ihmeen, mysteerin ja viranomaisauktoriteetin. Mysteerillä tarkoitetaan, että sitä on noudatettava sokeasti.

Jeesuksen menettely kohdella yksilöä yksilönä, vapaana ja vastuullisena, ei sopinut lainkaan. Suurinkvisiittori kertoo Jeesukselle, että ihmiset ovat laumasieluja, joiden pitää yhdessä kumartaa. Vankina Jeesus vaikenee. Lopulta vanhus inkvisiittori avaa oven ja sanoo Jeesukselle: Mene pois äläkä tulee enää – älä tule koskaan takaisin.

Sääli oman aikamme mediakritiikin ja poliittisen pelin ymmärtämisen kannalta, että uskonpuhdistuksen siunauksista ja vapauksista eläneessä Suomessa on jo 1500-1600 -luvulla suureksi valtataisteluksi yltynyt vääntö paavillisesti hyväksytystä ”oikeasta mediasta” ja kansalaisten omasta vapaudesta jäänyt tuntemattomaksi.
Bellarmine, Gretze, Stapleton ja monet muut jesuiitta-polemiikot marssittivat suuren määrän omia kirjoituksiaan kaikkia luterilaisia vapauksia vastaan. Kysehän oli siitä, saako kansa itse lukea Raamattua ja etsiä totuutta. ”Asiantuntijat” tahtoivat sanoa ja alistaa, että kansan pitää seurata epäilemättä paavillisesti sopivia pappeja.
Nykyään on marssitettu kansalaisten omatoimista totuuden etsinnän vapauksia vastaan suuri määrä kolumnisteja ja ”turvallisuuspoliittisia asiantuntijoita” (kaikki maksettuja puhujia, ostettuja mielipiteitä, jotka saavat kirjoituksillaan rahaa), jotka varoittavat ”meitä ihan tavallisia kansalaisia”, kuten Terhi Nevalainen itsekin kirjoitti kolumnissa varoituksen sanan – minua ja sinua varten.
Kun olen ihan tavallisista kansalaisistakin niitä kaikkein vähäisimpiä, aamuyöllä työskentelevä osa-aikainen siivooja, niin rohkenen arvioida korkeapalkkaisen media-ammattilaisen välittämää Naton hybridikeskuksen ohjetta meille tavallisille kansalaisille. Sanottakoon, että Naton hybridikeskus nauttii syytesuojasta eikä heitä ei voi Suomessa syyttää mielipiteiden esittämisestä, toisin kuin meitä tavallisia kansalaisia sosiaalisessa mediassa lausutuista mielipiteistä.

Jesuiittojen valtapoliittinen logiikka

Jesuiittojen ratkaisu totuuden löytämiseen oli valtapoliittinen: Raamatun arvovalta olisi peräisin kirkolta.

Sitä vastoin luterilaisena dogmaatikkona Abraham Calovius (1612-1686) sanoo teoksessaan Systema, että Raamatun ohelle ei pidä vaatia jotain muuta vakuuttamaan meidän Raamatun arvovallasta ja jumalallisesta alkuperästä. Calovius ei sinänsä poista kirkkoa tarpeettomana, mutta Raamatun arvovaltaa ei todeta kirkon perusteella (propter quad), vaan vaan kirkon kautta (per quod) Jumala voi vahvistaa uskon syntymisen.

Paavin kirkko kielsi 1600-luvulla maallikkoja lukemasta Raamattua. Jesuiitat olivat ensimmäisinä varoittamassa Raamatun epäselvyydestä, suorastaan vaarallisuudesta antaa maalikkojen luettavaksi. Luterilaiset eivät pelänneet totuutta etsivää maallikkoa, vaan puolusti kaikkien lukutaitoisten oikeutta ja tarvetta lukea Raamattua. Jopa itse Jumala hyväksyy jokaisen, joka lukee Raamattua (2 Tim. 3:15). Uuden testamentin kirjeet oli jo kirjoitettu tavallisesti kokonaisille seurakunnille, ei pelkästään papistolle. Luterilainen dogmaatikko Calovius kysyykin, mikä paha henki on käskenyt paavin asettaa kiellettyjen kirjojen joukkoon pyhän Raamatun, joka on annettu kaikkien ihmisten luettavaksi?
Tiettyjen privilegioidensa ja hämärän ansaintansa suojaamiseksi paavilaiset raivosivat, että Raamattu on epäselvä, maalikkojen on vaikea itse ymmärtää totuutta: tarvittaisiin kirkko tulkitsemaan Raamattu maallikolle. Tietyt jesuiitat 1500- ja 1600-luvuilla ottivat äärimmäisen kannan ja opettivat, että maallikon on vaarallista ja jopa vahingollista lukea Raamattua. Niin raivosivat myös 1930-luvulla jopa itse pyhäksi kanonisoitu professori arkkipiispa Roberg Bellarmine (1542-1621), professori Thomas Stapleton ja professori Thomas Harding. Raamatun antaminen maallikkojen luettavaksi olisi vahingollista uskolle ja moraalille.
Jesuiittojen kontrolli- ja alistamisvaatimuksiin vastasi saksalainen luterilainen puhdasoppisuuden ajan teologi, Wittenbergin yliopiston teologian professori Johann Andreas Quenstedt (1617-1688), että Raamatun lukemisella maallikoille itse asiassa annetaan oikeus kontrolloida sitä, mitä julkisesti saarnataan ja opetetaan. Roberg Bellarmine intti vastaan paavillisen määräysvallan puolesta, että maallikoille ei ole tällaista oikeutta, heidän pitäisi välttämättä seurata pastoriaan.

Naton ja EU:n hybridikeskus manasi demonologian takaisin

Terhi Nevalainen haastatteli Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtajaa Matti Saarelaista. Tuo Naton ja EU:n organisaatio sai Suomessa lainlaatijalta eduskunnassa jopa täyden syytesuojan ja koskemattomuuden. Sellaisen organisaation johtaja määrittelee ”nykyajan tärkeimmäksi hybridiuhkaksi” kansalaisten mielipiteet ”valemedioissa ja sosiaalisessa mediassa”. Hänen mukaansa noissa medioissa tarkoituksella levitetään valheellista tietoa, jotta kansalaisten luottamus heikentyisi viranomaisiin.
Terhi Nevalainen täydentää Saarelaisen listaa valemedian kehittämillä salajuonilla. Tuo pirullinen salajuoni ilmenisi siellä, missä puheissa moititaan valtamediaa: ”On ilmeistä, että keskustelun takana on halu rapauttaa kansalaisten luottamus suomalaista riippumatonta, kansainvälisesti verrattuna erittäin luotettavaa tiedonvälitystä kohtaan”, kolumnisti selostaa ylivoimaiseksi ja erehtymättömäksi todistettua suomalaista journalismia, jota ei sen ylivoimaisuutensa arvon johdosta tavallisten kansalaisten tulisi myöskään kyseenalaistaa tai täydentää omalla totuuden etsinnällään.
Trollit ja valeuutisten tehtailijat käyttävät ovelasti hyväksi suomalaisen yhteiskunnan heikkouksia”, kirjoittaa aiemmin Kokoomukseen sitoutuneen Karjalainen-lehden kolumnisti. Lehti kuuluu Pohjois-Karjalan Kirjapainon viestintäalan konserniin, jonka liikevaihto oli pelkästään vuoden 2018 alkupuolella jo 43,1 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kymmenet miljoonat eurot asettavat tietyn varauksen sille merkitykselle, mitä kolumnisti tarkoittaa sanoilla valeuutisten ”tehtailijat”.
Ilman että kolumnisti Nevalainen tai hybridijohtaja Saarelainen olisi tuonut ensimmäistäkään näyttöä ”vieraan vallan agendan edistämisestä” väitettyjen valeuutisten avulla Suomessa, puhumattakaan yhä kadoksissa olevista ruplasalkuista, niin Nevalainen luonnehtii toimintaa ”maanpetolliseksi” ja jatkaa kansalaismielipiteen soimaamista:
”Härskeintä on, että osa näistä tahoista haluaa esiintyä leimallisen isänmaallisina”.
Tuskin 1500- ja 1600- luvun kielellisesti taiturimaiset jesuiitat olisivat voineet pelotella paholaisella yhtään taitavammin, kuin Nevalainen kolumninsa loppuvetoomuksessa:
”Meidän on nyt herättävä. Osa netissä möyhäävistä pelon lietsojista voi olla pelkkiä hyödyllisiä idiootteja, mutta heidän levittämänsä viesti on tarkoituksella rakennettu.

Tätä hässäkkää aiheutetaan aivan tietoisesti, ja sen tarkoituksena on lisätä turvattomuudentunnetta ja hajaannusta Suomessa.”

Lisättäköön, että paholaista tarkoittava kreikkalainen sana Uudessa testamentissa ”diabolos” tarkoittaa sananmukaisesti juuri ”sekaisin heittäjää”, ”hajottajaa”, joten tämän päivän poliittinen kieli on palannut syvästi uskonnollisille juurille. Demonologia on manattu takaisin! Nato teki sen meille.

Uskonnollisen demonologian manaus ei ole yksittäistapaus

Ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikön päällikkö Vesa Häkkinen on twitterissä jakanut ja mainostanut suurin sanoin Karjalaisen juttua: ”Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta”.

Mukana tykkäämässä ovat myös mm. jonkinlainen hybridiproffa Jarno Limnéll, Suomen Pankista Iikka Korhonen, Suomen suurlähettiläs Latviasta Riitta Korpivaara, ulkoministeriön Eurooppa- ja lähialueviestintäyksikön päällikkö Ville Cantell, pakolaisbisneksessä mukana oleva Pia Lindfors, pakolaisavun asiantuntija Ida Schauman, pakolaisfirman UNHCR:n lakimies Thomas Bergman, Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari ja Iltalehden toimittaja Nina Järvenkylä.

Kremlin tavoitteiden mukaisesta hajaannusta ja sekasortoa lietsovasta propagandasta” on myös twiittaamassa käräjäoikeuden tiedottaja Ilmar Metsalo, joka on tässä demonologisessa hajoamisen ja sekasorron pelossa twiitannut pitkällä aikaa useamman kerran.

Oma suurmiehensä on tässä teemassa tietysti joensuulainen tietäjä ja taitaja Janne Rysky Riiheläinen, jota seuraavat ja kiittävät asiaa koskevan Karjalaisen kolumnin varoituksen jakamisesta esimerkiksi maineikas Alpo Rusi, Naton HybridCoEn tiedottaja Päivi Tampere ja historian tutkijana esiintyvä Oula Silvennoinen sekä moni muu.

On tietenkin “hajottavia voimia” pelkääviä uusia turpo-inkvisiittoreita aidosti kauhistuttava seikka, että kesällä 2018 meikäläinen osa-aikainen siivooja vietti varomattomasti kokonaiset neljä viikkoa Venäjällä. Tuosta ajasta suuren osan vietin jopa ilman paitaa kuuman aron laidalla ja rakensin vaimon veljen perheen kanssa hänen talonsa ulkoverhoilua savesta. Tuon saven kaivoimme lapiolla pihan vesi-savi -altaasta. Demonit eivät kuumentaneet kehoani, vaan varjossa oli lämpöä yli 40 C ja niin syntyi miehen omaa hikeä. Se oli ihan normaalia metaboliaa (jota ei aina ymmärretty vielä pimeällä keskiajalla synkimmissä piireissä).

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.