Hybridi-isku Turun saaristossa – presstituutti ei pese rahoja

Turun saaristossa on tiettävästi isketty ja ainakin näyttävästi yritykseen, joka ilmeisemmin on ollut huonosti menestynyt liiketoiminnassaan. Samanaikaisesti valtioneuvosto ja eduskunta on jakamassa presstituutin tarpeisiin miljoonia euroja rahoitusta. Jälkimmäinen ei ole poliisi- ja sotilasoperaation vaativaa rahanpesua, mutta Turun saaristossa epäillään sellaista. Siellä on jopa nähty väitettyjen epäiltyjen omistajien ostaneen Suomen armeijan romua haltuunsa huutokaupasta.

Vihapuhetta ja hybridivaikuttamista

Suomen valtioneuvoston kanslian koordinoimalla valtioneuvoston yhteisellä selvitys- ja tutkimustoiminnalla (VN TEAS) tuotetaan tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toimintakäytäntöjen tueksi. Tätä kautta jaetut rahat eri kavereiden taskuihin eivät tietenkään määritelmänsä mukaan ole hybridi- tai informaatiovaikuttamista, vaikka presstituutti saisi huiputtaa ja huijata kansalaisia oikein hyvin rahoitettuna. Nämä ovat tiedolla johtajia, asiantuntijoita – juuri oikein valittuja.
Valtioneuvosto hyväksyi torstaina 20. syyskuuta yleisistunnossaan valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimussuunnitelman vuodelle 2019. Suunnitelma kuuluu ministeri Anu Vehviläisen alaisuuteen, esittelijänä toimi alivaltiosihteeri Timo Lankinen. Moninaiseen selvitystoimintaan jaettiin 10,5 miljoonaa euroa. Aineistosta käy ilmi, että presstituutti pistetään asiantuntijoina todistamaan, miten kauheasti vihapuhe uhkaa yhteiskunnallista päätöksentekoa ja demokratiaa. ”Vastakkainasettelua” kehitellen ”pyritään heikentämään” ”päätöksenteon uskottavuutta”, ”kyseenalaistetaan viranomaisten luotettavuus”. Vihapuheen kohdistuminen ”tutkijoihin ja toimittajiin” heikentää näiden sananvapautta. Kun sopivaksi valittu presstituutin asiantuntija saa taskuihinsa 100 000 € rahaa vuodelle 2019, niin päättäjät voivat kohdentaa toimenpiteensä oikeisiin uhkiin – nämä uhkatekijät vaientaen.
Valtioneuvoston tunnistama hybridiuhka tulee Venäjältä ja noiden trollien kyyläämiseen presstituutin edustaja saa 150 000 € tutkimusrahaa vuodelle 2019. Valtioneuvoston muistiossa viitataan ihmisten mediakäytöstapojen muutokseen, johon liittyy riski ”Venäjän valtiollisesta strategisesta viestinnästä”, jonka kohteena on myös Suomi. Kotimainen presstituutin uskottu asiantuntija tahdotaan rahoittaa tukevasti vuodelle 2019, jotta tämä voi paljastaa venäläisperäisen disinformaation (valeuutiset).
Valtioneuvoston päättämät yli 250 000 € tunnetaan suomalaisten asiantuntijoiden nimien mukaan myös kansanomaisesti ”jessisminä” tai ”ryskyttämisenä” alansa tunnettujen edustajien mukaan – kyseenalaistamatta näiden asiantuntijoiden nauttimaa suurta kansallista ja kansainvälistä arvostusta.
Vielä toistaiseksi ei tiedetä julkisuudessa konkreettisesti, kenen taskuihin nuo rahat menevät. Kansainvälisenä tähtenä Ylen tutkiva journalisti – ainakin Forbesin mukaan oikein Ylen mandaatilla – esiintyi äskettäin Ranskan ministeriön isännöimällä Le Napoleons -foorumilla. Forbes kuvailee vauhdikkaasti: ”journaliste finlandaise d’investigation Jessikka Aro, victime d’une cabale en line”, “online salaliiton uhri” (Forbes.fr 18.8.2018)

Ylioppilaiden Jessikka Aro ja Janne Riiheläinen tutkimustoiminta informaatiovaikuttamisen ja vihapuheen tunnistamiseksi on saanut merkittävää näkyvyyttä ja tukea valtaeliitin keskuudessa. Siitä on tietysti kyse myös Ranskan ministeriön tukemassakin tuoreessa foorumissa, jonne neiti Aro tuskin osallistui omaa kukkaroaan tyhjentäen ja viimeiset euron jämät uhraten vakaumuksensa äänen kuuluttamiseksi. Mahdollisesti kansainvälinen ja kotimainen asiantuntija voisi saada nyt valtioneuvostolta tuntuvan avustuksen keskeytyneiden opintojensa päättämiseksi, pro gradun saattamiseksi valmiiksi ja maisterin papereiden ansaitsemiseksi.

Yhtälailla asiantuntijoiden joukkoon voisivat näissä kysymyksissä kohota myös mielikuvituksellisiin teorioihin intoutuneet Marko Enqvist, Saara Jantunen ja Jarmo Limnéll, vaikkakin ainakin kahdella jälkimmäisellä lienee jo kuukausipalkkainen asiantuntijuus. Sopivien rahoitettavien asiantuntijoiden luettelo on pitkä, kun Suomessa on tätä osaamista, jota erityisesti Yle ja Sanoma ovat popularisoineet suuren kansan tajuntaan.
Suomessa toimii lisäksi myös mm. Naton hybridikeskus, joka kerää ja analysoi dataa itse määrittämien tarkoitustensa mukaisesti – harjoittaa tiedustelutoimintaa – täydellisen syytesuojan turvin.
Kun nämä mainitut järjestelmät ja monet muut vastaavat sekä sopivat asiantuntijat saavat eritasoista rahoitusta palkkoina, palkkinoina, luentokorvauksina, hotellimaksuina ja matkakorvauksina ym, niin kyse ei tietenkään ole ”rahanpesusta”, vaikka rahat menisivät henkilöiden yrityksille tms. Kyse on presstituutin tarpeiden mukaisesta tuesta, joka tulee ihan budjetista tili- ja kirjanpidon säädösten mukaisesti.

Mitä Turun saaristossa tapahtui?

Joensuulainen turvallisuuspoliittinen huipputietäjä Janne Rysky Riiheläinen on luonnollisesti sanonut painavan näkemyksensä tuoreeseen hybridi-iskuun, joka on tapahtunut Turun saaristossa.  Vielä toistaiseksi ei ole toki selvitetty oikeudellisesti kestävällä tavalla, onko hybridi-isku tutkittavan yrityksen tekemä, suomalaisen KRP:n ja puolustusvoimien yhteisisku suomalaismedian kanssa suomalaisten tajuntaan vai onko hybridi-iskua lainkaan. Joka tapauksessa Riiheläinen on löytänyt selvyyden tutkinnan ensimmäisenä päivänä.
Herra Riiheläinen kertoo Airiston Helmi –nimisen matkailuyrityksen tiloja ratsatuksi yli sadan viranomaisen voimin Turun saaristossa. Yritys on tehnyt tappioita useita vuosia, mutta yrityksen tilat sijaitsevat tärkeiden laivareittien varrella. Herra Riiheläinen muistuttaa, että yrityksen harjoittama myynti- ja markkinointitoiminta on ollut olematonta:
”Törkeä talousrikos on laillinen syy tehdä ratsia, mutta itse uumoilisin että taustalla on myös kansalliseen turvallisuuteen liittyviä tavoitteita”.
Herra Riiheläinen kytkee tapaukseen Danske Bankin ja miljarditolkulla pestyt venäläiset rahat: ”It´s hybrid baby!”, joensuulainen asiantuntija päättää analyysinsä, joka saa valtavasti kiitosta ja kommentteja. Kritiikkiäkin herra Riiheläinen saa osakseen.
Fibenin vientipäällikkö Johanna Kylä-Lassila, Suomen Meripuolustussäätiön jäsen ja Suomen Kanadan suurlähetystön kaupallinen sihteeri Seppo Vihersaari, sotatieteen tohtori Saara Jantunen, Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n johtokunnasta ja Washingtonin Suomen suurlähetystön ex-rahoitusneuvos Tapani Kaskeala, Suomen ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola, everstiluutnantti Torsti Sirén ja demari lakimies Sakari Timonen sekä pari sataa muuta ihmistä ovat puhjenneet suosionosoituksiin ja kiitokseen herra Riiheläisen oppineen analyysin johdosta.
Janne Riiheläisen Facebook-keskusteluissa ennätetään jo manata esiin ”venäläismielisiä suomalais-hörhösaitteja”, joiden ”reagointia” odotetaan. Ilmeisesti epäileviä kysymyksiä voisivat esittää ”hörhöt”.
Kaikesta huolimatta kokoomuksen Sampo Lindgren teki terävän kommentin, jonka viekkautta eivät kaikki ehkä ymmärtäneet – Airiston Helmi -nimisen yrityksen toimintaanhan näitä asioita oli julkisuudessa liitetty:
”Jos haluaa pestä rahaa mahdollisimman huomaamatta missä tahansa maassa, niin varmasti kannattaa keskittyä aseiden hankintaan ja strategisilla paikoilla sijaitsevien tonttien ostoon niin että kaikki vielä huomaa sen”.
Jarmo Lius muistuttaa keskustelijoita Ylen uutisen antamista tiedoista, että poliisin mukaan kotietsinnät kohdistuvat osakeyhtiöön, joka on rekisteröity Suomeen ja jonka omistus on toisessa EU-maassa. Venäjä ei ole EU-maa. Lius arvelee, että herra Riiheläinen ”vetää vahvasti ennakkoluuloon perustuvia spekulaatioita”.
Lius katsoo, että on naurettavaa jahdata muutaman miloonan rahanpesijöitä sadan poliisin, ilmavoimien ja merivartioston voimin: ”Suomen Valtioneuvoston jäseninä on veroparatiisien johtohahmoja. Millä tavalla Viro ja Danske Bank liittyy venäläisiin”, Lius jatkaa kysyen.
Lius ei pistäisi myöskään suurta sotilaallista painoarvoa Suomen armeijan ylijäämäveneille, jotka on poistettu käytöstä vanhentuneina.
Liittyykö tiedän kauhistelut jotenkin tuohon väitteeseen, että venäläisten Suomessa omistamat kiinteistöt ovat uhka Suomen turvallisuudelle, koska niissä voi piileskellä venäläisiä agentteja ja jopa sotilasyksikköjä”, Lius valaisee kirkkaammin fobioiden ydinkysymyksen ja sinänsä pitää hyvänä, että asioita tutkitaan.
”Olen samaa mieltä kuin Rysky – käynnissä on hybridioperaatio, mutta oletettavasti tässä informaatiosodan ja taloussodan rintamassa Venäjä on lännen hyökkäyksen kohde. Rikokset ovat tapahtuneet EU:n alueen pankeissa, joten vaikea nähdä kovin suoraviivaista polkua venäläisiin”.
Merikapteeni Tapio Tuomiosto epäilee, että nyt on liikaa luettu Ilkka Remestä, sillä venäläisetkin talousrikolliset ovat kyllä ihan tavallisia roistoja eikä Turun saaristossa majaileva venäläinen sulje yhtään väylää Suomessa vanhalla käytöstä poistetulla armeijan kalustolla. Suomen puolustusei nyt ihan niin hanurista sentään ole… eivät sentään olleet pukeutuneet avaruuspukuihin, siellä olisi voinut Airistolla olla vaikka novotkin-hermomyrkkytehdas”.
Turkulainen Tomi Ketola muistuttaa, että huutokaupalla myytävä sotalaitoksen kalusto on ”totaalista romua, jolle ei järkevää käyttöä löydy”.
Tutkinnan kohteeksi väitetyllä yrityksellä on kumulatiivisesti tappioita yli 5,2 miljoonaa euroa, mikä sinänsä ei ole valitettavasti aivan poikkeuksellista yritysmaailmassa. Kassassa oli rahaa viime tilikauden lopussa enää 6000 euroa, joten tänä vuonna maksut ovat venyneet. Summat viittaavat pikemmin pikkuvarakkaisiin kuin oikeisiin äverikköihin. Erkki Snellman arvioi:
”Jos kyse on omista ja kavereiden lomapaikoista, ei yhtiöiden ole tarkoituskaan tuottaa. Jos sitten alkaa olla vaikeuksia rahojen kanssa, niin se viittaa omistajien talousahdinkoon”.
Turun saaristossa tehdyllä näyttävällä iskulla on saatu ainakin tenhoa uuden tiedustelulain tulevaan käsittelyyn eduskunnassa. Hybridi-iskuksi operaatio muodostuu joka tapauksessa, vaikka tutkittavasta yrityksestä ei löytyisi itsessään hämäryyksiä. Uusi siviili- ja sotilastiedustelulaki merkitsisi 20 miljoonan euron siirtoa vuosittain sopiviin kukkaroihin ”väärän tiedon” jahtaajille. Presstituutti tarvitsee tukensa – nämäkään 20 miljoonaa euroa ei ole rahanpesua, kun ne jaetaan aivan budjetin ja vallankäytön sääntöjen mukaisesti.

Omasta puolestani katson, että on aivan oikein ottaa kiinni talousrikolliset – olivat ne lähempänä Moskovaa, Helsinkiä, Brysseliä tai Washingtonia. Köyhä siivooja ei tykkää talousrikollisista. Silti en uskottele, että venäläiset erikoisjoukot tekisivät kavalan militaarisen operaation kätkeytymällä ensin joillekin kesämökille ja sen jälkeen tuhoten suomalaisen yhteiskunnan.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

1 Comment

  1. > myös Ranskan ministeriön tukemassakin tuoreessa
    > foorumissa

    Valtiot peittelevät rahojen alkuperää eli pimeästi maksavat näille Jessika­Aroille vero­vapaita palkkioita myös siten, että apurahoja maksetaan ristiin, vaihto­kauppana.

    — Esimerkiksi Ranskan valtio voi luovuttaa Jessika Arolle vero­vapaata rahaa vaihto­kaupassa, jossa Suomen valtio vastaavasti myöntää “taiteilija-apurahan” jollekin Ranskan hallituksen nimeämälle ranskalaiselle henkilölle.

    Laillista rahan pesua.

Comments are closed.