100 miljoonaa euroa uuteen maahanmuuttajien koulutushankkeeseen kahdessa vuodessa.

100 miljoonaa euroa uuteen maahanmuuttajien koulutushankkeeseen kahdessa vuodessa. Aloitetaan opettelemalla latinalaiset kirjaimet – siis ne kirjaimet, joita Suomessa käytetään.

Paljonko on 100 miljoonaa euroa? Kokoaikatyötä tekevien suomalaisten palkansaajien yleisin kokonaisansio oli 2500 euroa kuukaudessa vuonna 2016 (eli 30.000 euroa vuodessa). 40.000 euroa vuodessa ansaitseva maksaa tuloveroja 7441 euroa, josta kunnalle (Helsingissä) 5923 euroa. Jos kaikki loput verot (valtionvero, YLE-vero ja päivärahamaksu) sijoitetaan tähän 100 miljoonan hankkeeseen, tarvitaan 65.847 iloista veronmaksajaa, joiden veroja ei käytetä mihinkään muuhun.

On selvää, ettei tuloverokertymillä makseta maahanmuuttajien ja kehitysavun aiheuttamia menoja. Siksi tarvitaan arvonlisävero, autovero, ajoneuvovero, polttoainevero, sähkövero, varainsiirtovero, perintö- ja lahjavero, tupakka-, makeis- ja jäätelövero, arpajaisvero, veikkausvero, YLE-vero ja lästimaksu jne. Ja pisteenä iin päälle – lisää velkaa.

Suomeen tulevien lähtömaiden lukutaitoisten osuudet. Suomen 100 % ei enää pidä paikkaansa, koska Suomeen on muuttanut paljon lukutaidotonta väkeä.

Suomeen muuttavat venäläiset käyttävät omia kyrillisiä kirjaimiaan. Venäjänkielisiä on Suomessa 77.000. Onko kukaan kuullut, että ELY-keskus laittaisi rahaa venäläisille opetettavaan kirjaimistoon. Ovatko venäläiset fiksumpia kuin tänne muuttaneet afgaanit (yli 12.000), arabiankieliset (yli 26.000 + yli 13.000 kurdinkielistä) ja somalit (yli 20.000). No Venäjällä osataan omat kirjaimet ja lukutaito kansalla on sata prosenttia (99,7%).

Aapiskukosta se seitsemän veljeksenkin opintie alkoi. Sen jälkeen opetellaan lukemaan ja kirjoittamaan – ensin omalla äidinkielellä, ja sen jälkeen suomen kielellä.

Sen jälkeen opetellaan suomen kieli – siihen menee yksittäisillä ahkerilla ja motivoituneilla vuosi (on tällaisia muutama), useimmilla monta vuotta, jotkut eivät opi koskaan. Suomen kansalaisuuden silti saa, vaikkei osaa kuin auttavasti suomen tai ruotsin kielen alkeita.

Sen jälkeen kuljetaan ammatillisiin opintoihin tähtäävä polku. Sitten käydään ammattikoulu. Sen jälkeen valmennetaan työnhakuun.

Kuinkahan monta vuotta tai vuosikymmentä kuluukaan. Eipä aikaakaan kun voidaan pitää 100 miljoonan kurssitus takuueläkkeen hakemista varten.

EU-maista turvapaikan saaneiden ihmisten työllistyminen voi olla vuosikymmeniä kestävä haaste, arvioi tuore tutkimus. Pakolaisten ja muiden kansainvälistä suojelua saavien ihmisten työllisyysasteen nostaminen lähelle muiden EU:n ulkopuolelta tulleiden työllisyysastetta kestää noin 20 vuotta. Vielä kauemmin kestää, että työllisyys nousee kantaväestön kanssa samalle tasolle.” Tutkimuksessa oli mukana 24 EU-maata, myös Suomi (2016).

Johanna Suurpää, oikeustieteen kandidaatti, vähemmistövaltuutettu 2007–2010. Oikeusministeriön demokratia- ja kieliasioiden yksikön johtaja, sanoi vuonna 1991: ”Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.” Mitä älyttömämmän väitteen maahanmuutosta esittää, sitä korkeapalkkaisemman viran saa palkkioksi.

100 miljoonan euron uusi hankinta

Lisätty 6.8.18 klo 6.25: //Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen puitejärjestely pääkaupunkiseudulla

Puitejärjestelyllä tarkoitetaan yhden tai useamman hankintayksikön ja yhden tai useamman toimittajan välistä sopimusta, jonka tarkoituksena on vahvistaa tietyn ajan kuluessa tehtäviä hankintasopimuksia koskevat hinnat ja suunnitellut määrät sekä muut ehdot.” Tämä hanke voidaan jakaa osiin ja ELY-keskus voi ostaa palvelut yhdeltä tai usealta toimittajalta. Esimerkiksi ELY-keskus voi ostaa Helsingin seudulla ”Latinalaisen kirjaimiston osaamista vahvistavan moduulin eli kirjaimiston koulutuksen kahden vuoden aikana kerran tai lukuisia kertoja ilman uutta tarjouskilpailua. Puitejärjestelyllä voidaan kahden vuoden aikana nopeasti reagoida esimerkiksi uuteen turvapaikanhakijoiden vyöryyn.//lisäys päättyy.

Suomessa on maahanmuuttoon liittyvää erityistä koulutusta kaikkialla. Esimerkiksi Stadin ammatti- ja aikuisopisto järjestää erilaisia maahanmuuttajille tarkoitettuja koulutuksia. Voit opiskella suomen kieltä ja tutustua ammatilliseen koulutukseen. Voit myös saada suomen kielen tukea, kun opiskelet ammatillisessa koulutuksessa.

Tämä 100 miljoonan hanke tulee kaiken päälle. Koska opettajat ja tilat loppuvat kesken, jotain nykyistä jouduttaneen karsimaan,

Sata miljoonaa on vain alkusoittoa. Tarjouskilpailun voittaja saa kahden vuoden jälkeen option jatkaa uudella sadalla miljoonalla. Ja kun väkeä tulee koko ajan lisää, tarvitaan yhä uusia kirjainten opettelukoulutuksia.

EU ei anna 100 miljoonan hankkeeseen rahaa. Tuskin mallioppilas on hakenutkaan.

100 miljoonaa voidaan pilkkoa pienempiin osiin. Tarjouskilpailuun osallistuvalla tulee olla esittää 500.000 euron liikevaihto. Muutoin Pauli Vahtera Oy olisi tehnyt miljoonan euron tarjouksen suomen kielen aakkosten opettamisesta (Latinalaisen kirjaimiston osaamista vahvistava moduuli). Voisin pitää itse rahat ja palkata pikkurahalla kenet tahansa suomalaisen kouluttajaksi: Vee, V-E-E, äM, Ä-M, Pee, P-E-E.

100 miljoonaa on hirmuinen rahamäärä – Metropolia

Metropolia on opiskelijamäärältään Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Vuonna 2018 opiskelijoita on noin 16.500. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 95 miljoonaa euroa. Siis yhtä paljon kuin tässä uudessa hankkeessa rahaa käytetään kahdessa vuodessa.

Päätoimista henkilöstöä koululla on noin 1100. Lisäksi koulussa työskentelee vuoden aikana satoja osaajia sivutoimisina opettajina tai luennoitsijoina.

165 miljoonaa euroa hyvinvoinnin rakentajien kampukseen

Hyvinvoinnin rakentajat picnicillä.

Helsingin Myllypuroon valmistuu täysin uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus. Se on avoin elämälle ja uusille kohtaamisille. Kampus kokoaa ihmiskeskeisen osaamisen, jossa hyvinvointia, terveellistä tulevaisuutta ja rakennettua ympäristöä kehitetään yhdessä. Korkeakouluopiskelijat värittävät Myllypuron, kun he muuttavat osin metroradan päälle hyvien liikenneyhteyksien varrelle rakennettuun kampukseen 2018-19.

Noin 6000 opiskelijan ja 500 työntekijän kampuksesta tulee Metropolian neljästä kampuksesta suurin. Aika näyttää, onko suomalaisilla oikeutta opiskella uudella kampuksella vai tuleeko tästä itäisen Helsingin tapaan maahanmuuttovaltainen paikka.

Rakennuksen kustannusarvio on 165 miljoonaa euroa. Harvoin julkisella sektorilla kustannusarviot pitävät. Eikä se siihen jää. Kaikki tilojen vaatimat kalusteet ja laitteet päälle. Kuinkahan moni rakentaja on ollut suomalainen? Eihän pääkaupunkiseudun rakennustyömailla enää suomen kieltä kuule. Nämäkin rahat menevät Viroon, Puolaan, Ukrainaan. Tärkeintä päättäjille on, etteivät ne jää Suomeen.

100 miljoonaa kahdessa vuodessa = Haaga-Helian ammattikorkeakoulu

Jos Haaga-Helia voittaisi tarjouskilpailun sen pitäisi kaksinkertaistaa nykyinen tekeminen.Tarvitaan uutta henkilökuntaa ja toimitiloja. Koulun liikevaihto viime vuonna oli 59 miljoonaa euroa. Käytännössä koulun kaikki rahoitus tulee verorahoista.

Opettajia koulussa oli 631, joista päätoimisia 619.

Haaga-Helian yli 10.000 opiskelijaa Helsingissä, Vierumäellä ja Porvoossa toivottavat sinut tervetulleeksi joukkoonsa.

Koulutamme myynti-, palvelu- ja yrittäjähenkisiä asiantuntijoita yritysten tarpeisiin. Haaga-Heliassa opiskellaan lähellä työelämää. Projektit toteutetaan yhteistyöyritysten kanssa, ja pääset mukaan ajankohtaisiin työelämäprojekteihin. Haaga-Helia avaa ovet työelämään – opiskelijoidemme työllistyminen on huippuluokkaa. Haaga-Helian StartUp School auttaa sinua myös oman yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.”

Työttömät suomalaiset

Kesäkuussa Suomessa oli tilastokeskuksen mukaan 192.000 työtöntä. Työ- ja elinkeinoministeriön raportin (2018) mukaan osa-aikaisia työntekijöitä oli 292.000, osa varmaan tyytyväisiä tilanteeseen, osa ei. Erilaisissa työvoimapoliittisissa toimenpiteissä oli vuonna 2016 lähes 120.000 henkeä.

Keskimääräinen eläkkeelle siirtymisikä on nyt 61,2 vuotta. Se tulee nousemaan, koska eläkejärjestelmä on rakennettu savijaloille ja ihmisten elinikä jatkaa nousemistaan. Vuoden nousu jättää työmarkkinoille yhden ikäluokan (73.000).

ELY-keskus ei ole yhtä kiinnostunut suomalaisten opettamisesta. Mitäpä meitä, kun taustalla on kansojen vaihto. Sitä ovat YK:n norsunluutorneissa asuvat virkamiehet valmistelleet jo vuosikymmeniä. YK:n Väestötoimiston raportti Korvaava siirtolaisuus: ratkaisu väestön vanhenemiseen ja vähenemiseen? (Replacement Migration: Is It a Solution to Declining and Ageing Populations?)

Automaatio vie juuri pienipalkkaisten ja yksinkertaisempien töiden tekijöiden työpaikat. Kuorma- ja linja-autojen kuljettajat vaihtuvat robotteihin, siivoojiakaan ei jatkossa tarvita. Maahanmuuttajien valtaamat työpaikat katoavat ensimmäisinä.

Liki 400.000 suomalaista menettää työnsä roboteille  Joka kolmas työpaikka katoaa. Uutta työtä tulee, mutta vähemmän. Esitelmöin 25 vuotta sitten, että internet vie kirjanpitäjien työpaikat. Artikkelin luettelossa ovat mm. kirjanpidon ja laskentatoimen asiantuntijat, taloushallinnon toimistotyöntekijät ja palkanlaskijat.

Moniosaajat

Sanotaan, että maahanmuuttajat tekevät työt, jotka eivät suomalaisille kelpaa. He siivoavat ja ajavat takseja ja busseja. Rakennustyömailla on paljon ulkomaalaisia, etenkin Virosta ja Puolasta, mutta myös turvapaikanhakijoina tulleita. Eikö ole rasismia työllistää maahanmuuttajia töihin, joita suomalaiset eivät (muka) halua tehdä. Kuinka paljon on kyse siitä, että palkkatukijärjestelmän myötä suomalaiset korvataan maahanmuuttajilla ja näin yritykset saavat halvemmalla työvoimaa. Kansojen vaihto tapahtuu kätevästi bussien kilpailutuksen myötä. Hävinnyt ennen ajot hoitanut yritys sanoo suomalaisen väkensä irti ja voittanut palkkaa samojen linjojen ajoon palkkatuella maahanmuuttajia.

Vai onko kyse siitä, ettei maahanmuuttajista ole muuhun työhön. Osa toki toimii kebab-yrittäjinä, mutta ei siihen mitään koulutusta ja kampusta tarvita.

Tätä on Suomessa hoettu vuodesta toiseen.

Suomen kaltainen pieni maa menestyy osaamisella

Vuodesta toiseen on toistettu osaamisen merkitystä. Saadaanko uusi Nokia luotua harjoittamalla positiivista syrjintää kantasuomalaisia kohtaan? Saadaanko talous nousuun koulutusohjelmilla, joita esimerkiksi Metropolia tarjoaa maahanmuuttajille? Mielenkiintoista nähdä, antavatko YLEn nykyiset uutistoimittajat oman paikkansa koulutetuille maahanmuuttajille. Eihän uutistoimittajien paikkoja juurikaan tule tarjolle.

Metropolia: Maahanmuuttajien Median ja Kulttuurialan valmentavassa koulutuksessa parannat

 • suomen kielen taitoasi
 • vuorovaikutus- ja viestintätaitojasi
 • tietoteknistä osaamistasi ja työskentelyä digitaalisissa ympäristöissä
 • opiskelutekniikkaasi

Pääset tutustumaan oikeaan suomalaiseen työelämään. Olemme vierailleet mm. Yleisradion (YLE) uutistoimituksissa tutustumassa television uutisankkurien ja journalistien työhön, Designmuseon erilaisiin työtehtäviin, Kulttuurikeskus STOA:aan ja Savoy-teatterin toimintaan.

Median ja Kulttuurialan valmentava koulutus antaa sinulle valmiuksia hakea opiskelemaan esimerkiksi seuraaviin ammattikorkeakoulun koulutusaloihin:

 • Elokuva ja televisio
 • Kulttuurituotanto
 • Viestintä (3D-animointi ja visualisointi, Digitaalinen viestintä, Graafinen suunnittelu)
 • Muotoilu (Sisustusarkkitehtuuri, Tekstiilisuunnittelu, Teollinen muotoilu)
 • Vaatetusala
 • Esitys- ja teatteritekniikka
 • Konservointi
 • Musiikki

Moniosaajien Suomessa oleskelua tulee rajoittaa

Yhteisöpedagogi (AMK) on avain kansakunnan kaapin päälle. Nasima Razmyar on nyt Helsingin apulaispormestari. Yhteisöpedagogi Husu on vielä matkalla isoksi herraksi Suomessa.

Suomen kansa tinkii yhä enemmästä ja kaikki raha siirretään maahanmuuttajille. Ammatillisen koulutuksen määrärahoja Sipilän hallitus leikkasi 190 miljoonaa, ja tähän yhteen hankkeeseen menee 100 miljoonaa. Humanitäärisestä maahanmuutosta ei tule koskaan olemaan Suomelle muuta kuin kuluja, sillä maahanmuuttajien saamat työpaikat ovat liian usein sellaisia, joita ei tarvittaisi lainkaan, jos maahanmuuttajia ei olisi (esimerkiksi kulttuuritulkki, asumisneuvoja).

Tärkeintä on päästää rajan yli mahdollisimman vähän tulijoita ja toiseksi tärkeintä palauttaa hylkäävän päätöksen saaneet mahdollisimman pian kotimaahansa. Paluuta voi nopeuttaa monella eri tavalla, esimerkiksi ainoan turvapaikkaperusteen tulee olla se, minkä esittää tullessa. Mitään jälkikäteen esitettävää ei hyväksytä, eikä uusintahakemuksia saa tehdä. Ei kristinuskoon kääntymistä, ei homon esittämistä, ei avioliittoa suomalaisen naisen kanssa, ei täällä tehtyjä lapsia, ei valokuvaa presidentti Halosen kanssa. Eikä edes turvapaikan hakijana saatua työpaikkaa, koska nämä työt eivät vaadi mitään sellaista osaamista, jota ei Suomessa jo olisi.

Humanitääristä maahanmuuttoa ei saa käsitellä yksilöiden kautta. YLE, Helsingin Sanomat ja nyt myös Suomen Kuvalehti itkevät yhden kielteisen päätöksen saaneen tilannetta ja yrittävät kirjoituksillaan vaikuttaa siihen, ettei yhtäkään palautettaisi. Ei vaikka henkilöllä itsellään olisi parempi elämä kotimaassaan sukulaisten ja ystävien lähellä.

Afganistanissa elää 36 miljoonaa asukasta, joista vain joka kolmas osaa lukea. Jokainen heistä voisi esittää samanlaisen tarinan kuin Kaurilan saunan lämmittäjänä toimiva afgaanimies. Useimmat afgaanit tulevat Suomeen Iranista, jossa he ovat asuneet kymmenenkin vuotta ilman ongelmia.

YLEn mukaan ”turvapaikanhakija M on työskennellyt Kaurilan saunassa lähes vuoden. Hän on opetellut viikkaamaan pyyhkeet yrittäjän toiveiden mukaan, valmistamaan saippuaa, lämmittämään saunaa, hän kantaa puita, pesee lauteita, valmistaa kynttilöitä ja siivoaa. Ja kaiken tämän tekemisen L on opettanut M:lle kädestä pitäen.”

Suurten ikäluokkien lapset lämmittivät saunan ilman opastusta alle 10-vuotiaina. YLE Turku kävi Hiiden kylässä tekemässä radio-ohjelman Haarojan kartanon pihalla olleen traktorin lavalta. Mutta syynä eivät olleet kylän saunoja lämmittävät ihmelapset, vaan hullunkuristen paikkakuntien nimen perusteella tehdyt viihdeohjelmat.

Luku- ja kirjoitustaidottomien turvapaikanhakijoiden kotouttaminen turhaa

Suomen PISA-tulokset laskevat kuin lehmän häntä. Tiedämme, että maahanmuuttajalasten koulumenestys on kantasuomalaislapsia huonompi. Näkyykö tämä PISA-tuloksissa? Olisi tärkeää, että asiaa tutkittaisiin.

Lukutaidottoman henkilön ”kotouttaminen” elättämään itsensä ja perheensä Suomessa ei useimmiten onnistu koskaan, jos elatus pitää hankkia muutoin kuin verorahoitteisista töistä. Jotkut kohkaavat tällaisen henkilön perään, vaikka hän olisi SUPOn tarkkailtavana. Ketään ei saa palauttaa.

Suomen aloittaessa Inkerinmaan tyhjentämisen, ensimmäisenä lähtivät lusmut. Afganistaniin jää 36 miljoonaa ihmistä, joista suurin osa voi hyvinkin olla ihmisenä parempia kuin tänne tulleet. Miksemme itke heidän peräänsä? Miksemme kutsu heitä tänne? Varmasti tulevat, jos lähetämme lentolipun ja kerromme, että täällä saa ikuisen elannon mitään tekemättä. Eikö heidän ihmisarvonsa olekaan sama kuin tänne jo tulleen? Jos vastaamme kyllä, suomalaisten rahat loppuvat parissa viikossa.

Luku- ja kirjoitustaidottomana Suomeen tullut ei pysty omaksumaan suomalaisen työelämän vaatimuksia – kulttuurierot ovat liian suuret. Suomi on tietoyhteiskunta, jossa eläminen edellyttää taitoja, joita Afrikasta tullut ei pysty omaksumaan. Tämän ehkä ymmärtää kun miettii Suomesta Ruotsiin töihin menneitä nuoria. Kielitaidottomina he aloittivat työt seuraavana päivänä Göteborgiin tai Trollhättaniin tultuaan. Tämä oli mahdollista, koska Suomen ja Ruotsin yhteiskuntien erot olivat pieniä ja kaikki osasivat mennessään lukea ja kirjoittaa, mikä nopeutti kielen oppimista.

Olemmeko tuhoon tuomitut

Täällähän he ovat, emmekä heistä eroonkaan pääse, ainakaan nykyisten valtaa pitävien puolueiden jatkaessa. Jotain on ainakin yritettävä tehdä kuvitteellisen maahanmuuttajien työllistämisen takia. Kaarnalaivojen rakentaminen tuskin siihen riittää.

Pienipalkkaiset työt tuhoavat suomalaisen eläkejärjestelmän. Eli ei heistä tule Suomen pelastajia. Jos tulijoiden palkat maksetaan julkisista varoista valtion ja kuntien työpaikkojen tai erilaisten verorahoitteisten järjestöjen kautta, se on vielä turmiollisempaa koko yhteiskunnalle.

Ruotsi on jo tuhoon tuomittu. Ruotsia ei voi enää pelastaa. Suomella voi olla mahdollisuuksia selviytyä, mutta haittamaahanmuuttoa on suitsittava kovalla kädellä. Toimenpiteet olisivat varsin yksinkertaisia.

Mallia voi ottaa Unkarista. Irtisanoudutaan Geneven sopimuksesta tai oikeammin sen nykyisestä ”kaikki tänne”-soveltamisesta.

Rajatarkastukset palautetaan. Jos tulijalla ei ole papereita, rahaa itsensä elättämiseen tai sovittua työpaikkaa, ei häntä päästetä maahan lainkaan. Asylum ei enää riitä. Muutosta voidaan harjoitella määrittelemällä maat, joista ei ole mitään tulemista. Ensimmäiseksi listalle Euroopan valtiot.

Oleskeluperustainen sosiaaliturva muutetaan kansalaisuusperustaiseksi. Jos ei ole Suomen kansalainen, on oikeus vain välttämättömään (näin on Tanskassa). Välttämätön on niukkaa. Se ehkäisee suurimman osan tulijoista tulemisen.

Kehitysapu tulee lopettaa haitallisena kokonaan. Siirtymäaikana annetaan rahaa vain ehkäisyneuvontaan.

Kyllä se siitä.

—-

Blogin kirjoittamiseen innoittanut Hankintailmoitus

I.1) Nimi ja osoitteet

Virallinen nimi: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

I.3) Viestintä

Hankinta-asiakirjat ovat suoraan saatavilla täydellisinä, rajoituksetta ja maksutta osoitteesta:

II kohta: Kohde

II.1) Hankinnan laajuus

II.1.1) Nimi: Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen puitejärjestely pääkaupunkiseudulla

II.1.2) Pääasiallinen CPV-koodi: Aikuiskoulutuspalvelut ja muut koulutuspalvelut. (80400000-8)

II.1.4) Lyhyt kuvaus: Puitejärjestelyn kohteena on pääkaupunkiseudulla työvoimakoulutuksena toteutettava aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus. Osa-alueella 5 ”Ammatillisiin opintoihin tähtäävä polku” järjestetään lisäksi osaamis- ja ammattitaitokartoituksia, jotka toteutetaan asiantuntija-arviointipalveluna. Tarkemmat tiedot palveluista ja niiden toteutuksesta on kuvattu tarjouspyynnön liitteessä 1 Hankinnan kohteen kuvaus ja vähimmäisvaatimukset. Puitesopimus on tarkoitus solmia ajalle 1.1.2019-31.12.2020. Hankintakautta on mahdollista jatkaa enintään kahdella optiovuodella, jos Uudenmaan ELY-keskus tai maakuntauudistuksen myötä kasvupalveluista vastaava järjestäjätaho haluaa tilata palvelua.

II.1.5) Arvioitu kokonaisarvo Arvo ilman alv:tä: 100000000.00 EUR (= 100 miljoonaa euroa).

II.2) Kuvaus

II.2.1) Nimi: Latinalaisen kirjaimiston osaamista vahvistava moduuli, Omakielinen yhteiskuntaorientaatio

II.2) Kuvaus

II.2.1) Nimi: Alkuvaiheen hidas ja peruspolku, Espoo, Helsinki, Vantaa

II.2.1) Nimi: Työelämäorientaatio ja työnhakuvalmennus, Alkuvaiheen nopea polku, Korkeakoulutettujen uraohjauksen polku

II.2.1) Nimi: Toiminnallinen tuettu polku, Espoo, Helsinki, Vantaa

II.2.1) Nimi: Ammatillisiin opintoihin tähtäävä polku

II.2.1) Nimi: Suoraan työelämään tähtäävä polku

Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei

Lähde:

blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/08/05/100000000-00-eur-mita-saadaan-sadalla-miljoonalla-eurolla/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.