Virkavalta sortaa ”vihapuheen” varjolla kansalaisiaan

Suomen poliisi on politisoitunut, ja sen tulilinjalla ovat kansallismieliset ja isänmaalliset ryhmittymät. Tämä poliisin toiminta naamioidaan näennäisen lailliseen viitekehykseen, jonka suojista virkavalta realisoi suomalaisvihamielisen lainsäädännön toteutumista.

Alkuviikosta Yle uutiset kertoi, että Poliisit halutaan lailla turvaan törkykampanjoilta. Uutisen mukaan poliisien ammattiliitto tahtoo kriminalisoida poliisin yksityistietojen ja kuvien käytön törkykampanjointiin. Poliisin paniikkireaktion ilmeisenä syynä on se tosiasia, että se toimeenpanevana valtana huolehtii siitä, että lainsäädäntövallan suomalaisvihamielisiä lakeja noudatetaan. Kansalaisten raivon syynä on myös se, että poliisi on politisoitunut, koska se on pyrkinyt estämään kansalaisvapauksien kuten kokoontumis- ja yhdistymisvapauden toteutumista. Tässä jäävuoren huippuna voidaan pitää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tapausta, jossa poliisi on itse alkanut ajaa järjestön kieltämistä.

Suomen poliisijärjestöjen liiton mukaan poliisiin kohdistuva viha- ja häirintäkampanjointi uhkaa vaarantaa viranomaistoiminnan Suomessa. Liiton mukaan valtiolla on velvollisuus suojella poliisitehtävissä toimivia henkilöitä vihakampanjoinnilta.

Lännen medialta lainatussa uutisessaan Yle kertoo lisäksi, että Poliisihallitus laajentaisi kriminalisoinnin muihinkin viranhaltijaryhmiin, kuten syyttäjiin ja tuomareihin. Jo pelkästään se, että tällaista on ehdotettu ääneen on huolestuttavaa sananvapauden ja oikeusvaltioperiaatteen kannalta. Onko Suomen valtion suhde alamaisiin jo niin kriittisessä pisteessä, että valtionvallan väkivaltakoneisto ja tuomiovalta pitää omia kansalaisia vihollisinaan?

Tällaiset lakisuunnitelmat paljastavat ikävästi sen, että järjestelmä on tehnyt kansan intressien vastaisia päätöksiä, jonka vuoksi niitä puolustava poliisi on joutunut kansalaisten raivon kohteeksi. Silti suurin osa poliisia vastaan suunnatuista ”viha- ja häiriköintikampanjoista” on täysin laillista sananavapauteen perustuvaa yhteiskuntakriittikkiä. Se, että poliisi ja oikeuslaitos eivät ole kyenneet vastaamaan perusteltuun kansalaiskritiikkiin ei saa olla tekosyy sille, että Suomen poliisijärjestöjen liitto pyrkii kriminalisoimaan ilmaisuvapauden epämääräisellä ”vihapuheen” verukkeella.

Lisää vettä sananvapauskeskustelun myllyyn toi tänään ilmestynyt Yle-uutinen LM: Viharikoslain toimivuus arvioidaan uudelleen – Ministerit pitävät vihapuhetta yhteiskunnallisena ongelmana, jonka lopussa kerrotaan myös edellä mainitusta Suomen poliisijärjestöjen liiton vaatimuksesta. Poliittisesti mielenkiintoiseksi uutisjutun tekee se, että siinä vahvistetaan Kokoomuksen asema maamme suomalaisvihamielisimpänä puolueena. Vielä neljännesvuosisata sitten isänmaallisena puolueena tunnettu Kokoomus on tätä nykyä pelkkä Kansaton Kokoomus, joka on valmis myymään vaikka isoäitinsä, kunhan sillä voidaan vain miellyttää globlalistista suurpääomaa ja Brysselin herroja. Siksi nyky-Kokoomukselle on niin helppo säätää orwellilaisia sortolakeja kansallisen edun puolustajia vastaan.

Tällä kertaa kokoomuslaista kansanpetturuutta edustivat puolueen punavihreä sisäministeri Kai Mykkänen ja vänrikki nappulana tunnettu oikeusministeri Kai Häkkänen:

Asiaa Lännen Medialle kommentoinut sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on jo ryhtynyt selvittämään poliisia koskevan lainsäädännön täsmentämisen tarpeita. Hänen mukaansa vihapuhetoiminta on ilmiönä selvästi laaja yhteiskunnallinen ongelma, joka koskee poliisin lisäksi muita viranomaisia ja myös muita toimijoita. 

– Vihapuhetta koskevien laajempien lainsäädännöllisten muutostarpeiden kanssa aion olla yhteydessä oikeusministeri Antti Häkkäseen (kok.), Mykkänen sanoo.

Niin sanotussa viha- eli totuuspuheessa kyse ei ole missään tapauksessa ”laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta”, vaan se koskee ainoastaan petoksellista poliittista eliittiä, joka on säätänyt niin runsaasti suomalaisvastaisia lakeja, että se on herättänyt väistämättä yleistä protestimieliaa. Tätä oikeutettua protestia halutaan nyt tukkia lakiteitse kaventamalla entisestään sanavapautta. Mikäli valtiovallan ja kansalaisten suhde olisi vielä yhteisten etujen mukainen, sanavapautta tällä hetkellä tukahduttavista pykälistä kuten uskonrauhan rikkomisesta (koskee vain muslimeja ja juutalaisia) ja kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta (koskee vain ei-suomalaisia) luovuttaisiin turhina. Nyt kehitys on menossa pahempaan suuntaan, koska jo ennestään mielivaltaisia lakeja aiotaan kiristää.
Perustelut uusien ajatusrikoslakien säätämiselle synnyttävät myötähäpeää, sillä ne kertovat kuinka herkkähipiäisiä viranomaiset ovat oikeutetulle ja täysin normaalille kritiikille. Ministeri Häkkäsen itku jossain facebookissa tapahtuvasta sanailusta on osoitus siitä, millaiseen ylireagointiin vallanpitäjät ovat valmiita:

– Vihapuhe ja vainoaminen ovat vakavia tekoja, joihin syyllistyvät on saatava tehokkaasti vastuuseen. Sosiaalisessa mediassa tapahtuvat vihakampanjat ovat erittäin ongelmallinen ilmiö, oikeusministeri sanoo Lännen Medialle.

Farssimaisen lakiehdotuksen kruunaa kansallismielisten poliittista vainoa vaativa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, joka kertoo jutun lopussa, että ”vihapuhetoimintaan on puututtava ennen kuin ilmiö ehtii nakertaa julkisen hallinnon ja viranomaisen toimintaa”.
Toivaisen takaperoisessa logiikassa ei haluta tunnustaa, että julkisen hallinnon ja viranomaisen toimintaa ei nakerra eliitin toitottoma ”vihapuhe”, vaan sen oma pyrkimys riistää kansalaisilta sananvapaus, joka on yhteiskuntamme yksi tärkeimmistä perusoikeuksista.
Yle Watch

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.