Suomen kansalaisuuden sai viime vuonna ennätysmäärä ihmisiä

Suomen kansalaisuuden saaneiden määrä nousi uuteen ennätykseen viime vuonna, kertoo Tilastokeskus.

Suomen kansalaisuuden sai viime vuonna 21 219 Suomessa vakituisesti asunutta ulkomaalaista. Suomen kansalaisuuksia myönnettiin 4 844 enemmän kuin vuonna 2016.

Myönnettyjen Suomen kansalaisuuksien määrä on kasvanut selvästi viimeisen kahden vuoden aikana merkittävästi. Syynä ovat jatkuva turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja perheenyhdistämisen kautta tulleiden virta. Ulkomaalaisten kustannukset ovat rajussa kasvussa ja sosiaalietuuksillä elävien ulkomaalaisten määrän jatkuvasti kasvaessa kasvavat kustannukset yli miljardilla eurolla vuodessa. Ulkomaalaisten kustannukset katetaan jatkuvilla leikkauksilla, verojenkorottamisella ja lainanottamisella.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.