Aktiivimalli 2 tulossa hallituspuolueiden toimesta. Täysin perustuslainvastaisena kuten aktiviimalli 1.

Aktiivimalli 2 on tulossa voimaan jo syyskuun 15-30. 2018. Ikuinen karenssi tekee paluun. Aktiivimalli 2, jos työtön ei löydä pysyvää työpaikkaa hän menettää työttömyysetunsa siihen asti kunnes on 3 kuukautta töissä. Aktiivimallin rangaistukset välttää alla olevilla keinoilla muista levittää somessa! Muistakaa levittää tietoutta somessa ja kapuloita rattaisiin nyt urakalla alla olevilla ohjeilla!

Miten välttää työttömyysturvan aktivointimallin rangaistukset.
suomimedia.wordpress.com/2017/12/19/miten-valttaa-tyottomyysturvan-aktivointimallin-rangaistukset/

Työkyvyttömien työttömien pitää hakea työkyvyttömyyseläkkeelle tai aktiivimallin rangaistukset tulevat automaattisesti heille pysyvästi.
suomimedia.wordpress.com/2018/01/20/tyokyvyttomien-tyottomien-pitaa-hakea-tyokyvyttomyyselakkeella-tai-aktiivimallain-rangaistukset-tulevat-automaattisesti-heille-pysyvasti/

Aktiivimalli on perustuslainvastainen, jokaisen kannattaa valittaa, jos joutuu leikkausten kohteeksi.
suomimedia.wordpress.com/2018/03/30/aktiivimalli-on-perustuslainvastainen-jokaisen-kannattaa-valittaa-jos-joutuu-leikkausten-kohteeksi/

Jos aikoo äänestää tulevissa vaaleissa, niin tämän aktivointimallin suhteen kannattaa todella kysyä ehdokkaalta, että miten tämä toimii aktivointimallin poistamiseksi puoluekannasta riippumatta. Puolueittain näyttäisi asia menevän aktivointimallinen kannatuksen suhteen tällä hetkellä näin:

KOK kyllä
KESK kyllä
SIN kyllä
SDP ei
VAS ei
VIH ei
PS ei
RKP ei selkeää kantaa
KD ei selkeää kantaa

Työttömyysturvan aktiivimalli oli työttömien ruoskinnan alkuverryttelyä, sillä odotetusti tulossa on aktiivimalli kakkonen, jota hallitus häveliäästi sanoo omaehtoisen työnhaun malliksi. Lakiesitys lähetetään lausuntokierrokselle sopivasti kesälomien ajaksi, jotta kritiikkiä tulisi mahdollisimman vähän. Hallituksen tiedote ei kerro mallin sisällöstä mitään, mutta Helsingin Sanomat kertoo.

Jos lehden tiedot pitävät paikkansa, niin malli on hirmuinen. Tulevaisuudessa jokaisen työttömän on todistettavasti haettava neljää työpaikkaa kuukaudessa. En ymmärrä miten tämä on muka lievennys aiemmin kaavailtuun 12 työpaikkaan kolmessa kuukaudessa, sillä minun laskuoppini mukaan määrä on sama. Tämä ei ole lievennys aiemmmin suunniteltuun, vaan huononnus. Nyt rangaistus määrätään kuukauden välein, ei kolmen, kuten aktiivimallissa ja tämän uuden mallin aiemmassa suunnitelmassa.

Jokaisesta työnhausta on raportoitava verkkopalvelussa, ja työttömän on itse pidettävä huoli siitä, että haettavaan työpaikkaan on realistiset mahdollisuudet työllistyä. Tämä tarkoittaa sitä, että työtön voi hakea vain omaa pätevyyttään vastaavaa työtä. Edes työtarjouksiksi naamioituja listauksia sopiviksi katsotuista avoimista työpaikoista ei enää lähetetä, vaan työttömän on itse etsittävä ja löydettävä itselleen sopivat paikat.

Ensimmäisestä työnhaun epäonnistumisesta selviää varoituksella, mutta sen jälkeen alkaa raippa viuhua. Toinen epäonnistuminen tuo 30 päivän karenssin, kolmas 60 päivän, ja neljännestä menettää työttömyystuen kokonaan siihen asti, kunnes onnistuu olemaan töissä 12 viikon ajan. Ikuinen karenssi tekee paluun.

Vastuu työpaikkojen etsimisestä ja hakemisesta siirtyy siis kokonaan työttömälle työnhakijalle, ja työvoimahallinto vain kontrolloi ja rankaisee. Tämä tehtävien muuttuminen johtuu tulevasta maakuntahallinnosta, jonka myötä työvoimapalvelut yksityistetään. Tämä henkilöstöyrityksille luvattu yksityistäminenhän on tarkoitus ajaa maakuntauudistuksen kaatumisen varalta läpi myös säätämällä asiasta erikseen.

Yritykset eivät halua tehdä mitään ylimääräistä, vaan ne haluavat vain rahastaa valtiota siitä, että työtön hoitaa ihan kaiken itse alusta loppuun ilman minkäänaista apua. Yrityksille kuuluu vain valvonta, ja ne tarvitsevat miljoonien työnhakuraporttien lukemiseen ja rangaistuslausuntojen kirjoittamiseen lisää väkeä. Viulut maksaa toiminnan yksityistänyt valtio.

Työttömän pää on koko ajan pölkyllä ja giljotiinin terä on ylhäällä valmiina putoamaan pienimmästäkin rikkeestä. Jos omaa pätevyyttä vastaavaa työtä ei kerta kaikkiaan löydy jatkuvasti neljää paikkaa kuukaudessa, niin terä putoaa ja työttömyystukea leikataan yhden varoituksen jälkeen. Siitä lähtien rangaistus vain kovenee.

Niitä työpaikkoja löytyy entistä vähemmän, sillä työnantajat lopettavat ilmoittelun. He eivät halua saada valtavaa määrää hakemuksia jokaista avointa olevaa työpaikkaa kohti. Tulevaisuudessa työpaikoista kerrotaan vain viidakkorummulla, ja ne täytetään näiden epävirallisten kanavien kautta. Työttömät etsivät pätevyyttään vastaavia haettavia paikkoja turhaan, ja siitäkin heitä rangaistaan.

Tämä hallitus totisesti vihaa työttömiä ja pitää heitä suurina rikollisina. Hallitus on pyhästi päättänyt, että työttömät ovat syyllisiä omaan työttömyyteensä, ja heitä on rangaistava. Hallitus on myös päättänyt siivota työttömyystilastot lopullisesti. Moni työtä löytämätön kyllästyy jatkuvaan ruoskintaan, lopettaa työnhaun kokonaan ja jättäytyy elämään toimeentulotuen varassa. Sitä tietenkin leikataan rangaistukseksi 20 ja jopa 40 prosenttia, mutta valtio säästää siinäkin. Tilastot kaunistuvat ja tukiin menee vähemmän rahaa. Säästyneet rahat korkoineen annetaan yksityistetylle työvoimahallinnolle.

Näin toimii bisneshallitus, jolle työttömät ovat pelkkää haitallista kuonaa.

Lähde:

blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2018/06/15/lisaa-raippaa/

Nämä ovat keskustan, kokoomuksen ja sinisten aikaansaannoksia. Näitä puolueita ei tule koskaan äänestää. Muista äänestää aina muita puolueita, jotta nämä nykyiset hallituspuolueet eivät pääsisi koskaan enään valtaan.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.