Rikkaidenkin lapset nostavat helppoa Kela-rahaa kännykällä? – Professori: “Arvelen, että yhä useampi toimii näin”

Rikkaidenkin lapset nostavat helppoa Kela-rahaa kännykällä? – Professori: “Arvelen, että yhä useampi toimii näin”
www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/517098-rikkaidenkin-lapset-nostavat-helppoa-kela-rahaa-kannykalla-professori-arvelen-etta
“Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvioi Etelä-Suomen Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa, että hyvätuloisten perheiden täysi-ikäisillä lapsilla on entistä suurempi houkutus hakea Kelasta toimeentulotukea.

Maaliskuulta olevien tuoreimpien tilastojen mukaan peräti 8,3 prosenttia 18–24-vuotiaista suomalaisnuorista sai toimeentulotukea.

Hiilamo arvelee, että tuensaajien joukon kasvu ei johdu vain pienituloisuudesta.

– Nuorten toimeentulotuen saaminen on yleistynyt erittäin nopeasti. Yksi syy yleistymiseen on, että tukea voi hakea netistä ja Kelassa asioiminen on vaivattomampaa kuin sosiaalitoimistossa. Liitteetkin voi lähettää ottamalla kännykällä kuvia dokumenteista, Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo kirjoittaa ESS:ssä.

– Toistaiseksi emme tiedä, kuinka moni uusista toimeentulotukea saavista nuorista on muutoin hyvin toimeentulevien perheiden kotona asuvia lapsia. Arvelen, että entistä useampi, professori jatkaa.”

Heikki Hiilamo – Kolumni: Rikkaiden lapsille taskurahaa Kelasta
www.ess.fi/Mielipide/art2367632

Lue myös:

Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät
suomimedia.wordpress.com/2015/07/10/hatkahdyttava-tilasto-varakkaat-nostavat-suomen-sosiaalituet/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.