Selätä maahanmuuttokriitikko: nettiväittelyn ABC

Aina joskus käy niin, että päädyt kiivaaseen some-väittelyyn maahanmuuttokriitikon kanssa. Tämän oppaan tarkoitus on tarjota sinulle parhaat progressiivisen väittelyn keinot, joilla selviät väittelyistä ehjin nahoin.

Yleisluontoiset latteudet ovat mitä parhain keino asian ohi puhumiseen ja ikävien aiheiden välttelyyn. Harjoitellaanpa: maahanmuuttokriitikko voisi kysyä sinulta vaikkapa, että mitä Kempeleessä raiskanneelle turvapaikanhakijalle tulisi tehdä. Miten vastaisit? On ehdottoman tärkeää että et vastaa itse kysymykseen vaan sivuutat sen yleisluontoisella kommentilla kuten “kaikki raiskaukset tulisi käsitellä oikeudessa lain mukaisesti”. Huomasitko? Keskustelu ei enää koskekaan ikävää yksittäistapausta, vaan raiskaajia yleisesti. Tällä tavoin sinun ei tarvitse puhua nimenomaisesta ongelmasta, kuten turvapaikanhakijoiden raiskauksista. Yleisluonteisen latteuden serkku, aiheen laajentaminen ei myöskään ole huono keino. Älä puhu rikollisuudesta, puhu sopeutumisvaikeuksista. Älä puhu spesifisesti ulkomaalaisten tekemistä seksuaalirikoksista, heitä kaikki miehet junan alle syyttämällä testosteronia. Älä puhu omaisuusrikoksista, vaan reaktiosta köyhyyteen, kulttuurieroihin ja suomalaisten rasismiin.

Entä kun maahanmuuttokriitikko vaan jankkaa ja jankkaa? Heittelee tilastoa toisensa perään ja nostaa esille ikäviä tosiasioita. Se mitä tarvitset on red herring eli savusilli: asiaankuulumaton väite, jonka tarkoitus on harhauttaa vastapuoli mukaan vaihdettuun puheenaiheeseen. Kokeillaanpa. Maahanmuuttokriitikko sanoo “Pohjois-afrikkalaiset raiskaavat 17,5 kertaa kantasuomalaisia enemmän päätä kohden” Eikö olekin hankalaaa? Valkoinen syyllisyys kalvaa vatsanpohjassa etkä haluaisi joutua puhumaan ulkomaalaisista negatiiviseen sävyyn. Tällöin voit heittää kehiin suomalaiset miehet raiskaavat paljon enemmän. “. Tadaa, puheenaihe on vaihtunut.

Toinen hyödyllinen keino tilastojen ja faktojen väistelyyn on äärimmilleen viety lähteiden pyytäminen. Vaadi nähdä lähdettä kaikelle-aivan kaikelle. Jos vastapuoli sanoo villan tulevan lampaista, vaadi lähdettä. Jos hän viittaa päivänpolttavaan uutisjuttuun, leiki ettet ole siitä kuullutkaan ja vaadi lähteitä. Usein vastapuoli uupuu linkittämiseen, jolloin voit trivialisoida kaiken tämän sanoman valeeksi, koska lähteitä joka ikiselle seikalle ei ilmaannu. Voit voittaa väittelyn puhumatta kertaakaan sen varsinaisesta aiheesta!

Joskus syntyy tarve myös viivyttelytekniikoille. Viivyttelyllä voit uuvuttaa vastustajan lopettamaan keskustelun ja julistautua voittajaksi. Taantuminen on erinomainen viivyttelykeino. Esitä, että et ymmärrä vastapuolen argumentteja lainkaan ja esitä lapsenomaisen yksinkertaisia vasta-argumentteja. Esimerkki: maaahanmuuttokriitikko sanoo “On tullut jo 32 000 maahantulijaa, ja on aika laittaa rajat kiinni”. Hyvä vastaus tähän on vaikkapa “Eihän me voida rajoja laittaa kiinni! Suomi tarvitsee ulkomaankauppaa ja työvoiman vapaata liikkumista!” eli lapsenomainen esitys, ettet muka ymmärtäisi hänen tarkoittavan rajojen sulkemista turvapaikanhakijoilta, ei kokonaan. Nyt vastapuoli voi luovuttaa: hän olettaa keskustelevansa henkisesti jälkeenjääneen henkilön kanssa, ei näe keskustelulle järkevää kehityssuuntaa ja lakkaa vastaamasta. Sitten vaan twiittailemaan voitostasi!

Taantumiselle on myös muita samankaltaisia vaihtoehtoja. Voi myös käydä niin, että haluaisit kovasti kritisoida ja kumota vastapuolen argumentteja mutta et vain löydä niistä mitään vikaa, johon voisit tarttua. Älä hätäänny, progressiivisen paras ystävä olkiukko tulee hätiin. Olkiukon rakennat laittamalla sanoja vastapuolen suuhun, sitten hyökkäämällä itse keksimiäsi sanoja vastaan. Maahanmuuttokriitikko saattaisi sanoa, että islamilainen terrorismi on akuutti uhka Euroopalle. Siitä on helppo rakentaa olkiukko vastaamalla vaikkapa näin: “Kaikki muslimit eivät ole terroristeja! Todella naurettavaa edes väittää että he ovat. Olet täysin väärässä.” Hoksasitko? Ota siis vastapuolen argumentti, taivuttele se uuteen, helposti kritisoitavaan muotoon ja iske kiinni.

Jokainen joka ei halua Suomeen useita miljoonia muslimimiehiä turvapaikanhakijoita ja pakolaisia millä tahansa syyllä tai perusteella. On rasisti ja jokainen rasisti on natsi. Kaikki jotka eivät selkeästi kannata useiden miljoonien muslimimiesten turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten ottamista. Ovat rasisteja ja jokainen rasisti on natsi. Tärkeintä on poistaa ja blokata ja bannata nämä natsit somessa. Natseja ei voiteta rehellisyydellä ja siksi onkin tärkeää valehdella niin paljon, kuin mahdollista natseille ja natseista muille. Nämä natsit ovat vaarallisia ja ne tekevät jatkuvasti propaganda videoita ja propaganda julkaisuja, jotka ovat hyvin vaarallisia ja saavat tiettämättömät ihmiset koukkuun ja mielenhallintaan. Tärkeintä on, ettei usko, eikä koskaan lue, eikä katso mitään natsien tarjoamia linkkejä ja videoita. Kykenemättömyyttä vastustaa kaikkea natsien propagandaa voidaan verrata keitetyn sammakon syndroomaan. Siinä on kyse sammakosta, joka käytti kaiken energiansa sopeutuakseen olosuhteisiin ja jolla ei kriittisen tilanteen tullessa ollutkaan enää voimia jäljellä pelastaakseen itsensä. Juuri siksi natsit yrittävät aina tarjota videoita ja lähteitä, jotka sisältävät heidän omaa propagandaa. Se on sama asia, kuin natsit tarjoaisivat ilmaiseksi huumeita ja monet kokeilijat jäisivät koukkuun. Siksi täysin ehdoton kieltäytyminen ja se ettei usko yhtään mitään natsien puhetta, verkkojulkaisuja,eikä video linkkejä. Tärkeintä on, ettei koskaan lue, eikä katso natsien mitään suosittelemaa videota tai lähdettä.

-Liisa Feministi

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.