Haittamaahanmuutto nopeuttaa Suomen tuhoa

Suomi on suurten päätösten edessä. Onko meillä enää varaa kohtalokkaiden ja peruuttamattomien virheiden tekemiseen. Yhtä kohtalokasta on ajautua virheisiin mitään tekemättä.

Hallitus pakottaa eduskunnan enemmistön SOTE-ja maakuntauudistuksiin, vaikka niiden uskottavuus on viime kuukausina mennyt. Hallituspuolueissakin rakoilee, esimerkiksi kansanedustajat Elina Lepomäki ja Hjallis Harkimo ovat perustellusti kaatamassa uudistukset. Myös emeritusprofessori Martti Kekomäen kannanotto on varteenotettava.

SOTE-uudistusta markkinoitiin kolmen miljardin euron säästöillä. Mitään perusteita säästöjen syntymiseen ei ole esitetty. Tulee käymään päinvastoin. Miljardeja tulee siirtymään kansainvälisten toimijoiden voittoina veroparatiiseihin.

Terveystalon omisti vuodesta 2009 sijoitusyhtiö Bridgepoint, joka myi yrityksen syyskuussa 2013 ruotsalaiselle EQT VI -rahastolle. Vuonna 2017 Terveystalo listautui Helsingin pörssiin ja omistajiksi tuli mm. suomalaisia eläkevakuutusyhtiöitä ja Luxemburgissa toimiva rahastoyhtiö. Alun perin Terveystalo muodostui ostetuista suomalaisista lääkärikeskuksista. Lääkäripalvelut on myyty jo neljään kertaan ja joka kerta on rahaa otettu välistä. Kaikki nämä voitot ja uudet voitot tullaan maksattamaan Suomen SOTE-järjestelmässä.

Professori Viren tiivistää 4.4.18 Uudessa Suomessa kaiken: ”Yritän taas kerran saada selvää, mistä tulevat SOTE -uudistuksen luvatut kolmen miljardin säästöt. Kunta- ja uudistusministeri (oh, uudistusministeri, mikä upea orwellilainen termi!) puhuu A-studiossa 4.4. Kasetilleni jäävät lausahdukset ”kukaan ei voi sanoa”, ”ei meillä voi olla yksityiskohtaista excel –taulukkoa” . Miksi menot supistuvat? ”Meillä on vähemmän järjestäjiä, parempia toimintatapoja, parempaa tiedon käyttöä, ennalta ehkäisevää, panostetaan kuntoutukseen, oikea-aikaista hoitoa, teknologiaa, johtajuutta….. ”. Jokainen varmaan ymmärtää, että jos tämä hölynpöly on kaikki, mitä ministeri voi sanoa, kolmen miljardin säästöt ovat nekin vain poliittista hölynpölyä.”

Toinen, vähemmän esillä ollut asia on 5-10 miljardin euron hävittäjähankinnat. Elinkaarensa 25 vuoden aikana hävittäjät maksaisivat 40 miljardia euroa. Suomen tulevaisuuden uhkien torjunnassa hävittäjien tarpeellisuus on yhtä tyhjän kanssa. Suomen uhka ei ole Venäjän armeijan tulo valloitusretkelle, vaan maahanmuuttajien vyöry niin Venäjän kautta kuin Välimeren yli Afrikasta ja Turkin kautta.

Halvempaa ja vaikuttavampaa olisi maamiinojen palauttaminen, josta on kansalaisaloite vireillä.

No, päätöksentekoa helpottanee se, että humanitäärinen maahanmuutto Suomeen tulee maksamaan 25 vuodessa 100 miljardia euroa, jos riittääkään. Eihän se ole enempää kuin Suomen valtion nykyisen velan määrä.

Nykyisen valtiovelan korot nykyisellä korkotasolla maksaa 25 vuodessa vain 30 miljardia euroa. Päälle lisävelanoton korot ja korkotason nousu. Jokainen %-yksikön nousu tarkoittaa vuodessa yli yhtä miljardia euroa.

Suomesta ollaan tekemässä EU:n liittovaltion renkiä ja maksumiestä. Tämä muutos tehdään ajautumalla, ilman yhteistä tahtoa ja päätöstä. Suomen nettomaksut EU:lle 10 vuodessa 2007-2016 olivat 4,8 miljardia euroa. Viime vuonna maksut alenivat hieman, mutta Iso-Britannian eron takia maksut tulevat taas nousemaan. Suomen vastuu Kreikan veloista on 5,8 miljardia euroa. Suurin osa tästä rahasta on tosiasiassa jo nyt realisoitunutta tappiota. Kreikka ei tule ikinä maksamaan velkojaan.

Kehitysapuun on viimeisen 25 vuoden aikana käytetty 17 miljardia euroa (ilman korkoja). Tästä rahasta suuri osa on mennyt afrikkalaisten diktaattorien taskuun. Aivan loistava analyysi Afrikan johtajista on Jaskan pauhantaa-blogissa Gepardihatut, jossa esitellään 10 Afrikan maan hirmuisinta johtajaa. Kaiken muun pahuuden lisäksi nämä 10 johtajaa ovat varastaneet kansoiltaan kymmeniä miljardeja euroja Sveitsin pankkitileilleen. Suomi on maksanut näistä miljardeista osansa kehitysapuna ja haittamaahanmuuttona.

Valtio on myynyt (oikeastaan lahjoittanut pelureille) edellisten sukupolvien kerryttämää yhteistä varallisuutta 25 vuoden aikana 1991-2015 17,5 miljardilla eurolla. Vuoden 2015 jälkeen on myyty mm. Telian (alun perin Suomen lennätinlaitoksen osuus) loput osakkeet ja Fortumin sähköverkko sekä viety Altia pörssiin. Metsien ja tieverkon yhtiöittämisen tarkoituksena on niiden velkaannuttaminen ja myynti. Sen jälkeen on jäljellä vielä vesi.  Suomen malmivarat on jo käytännössä lahjoitettu ilmaiseksi ulkomaisille kaivosyhtiöille. Kohta kaikki satojen vuosien aikana kerätty kansallisvarallisuus on ulkomaalaisten hallussa ja suomalaiset maksavat oman omaisuutensa käytöstä huikeita summia ulkomaalaisille sijoitushuijareille. Tämä nähdään joka päivä esimerkiksi käyttäessämme sähköä ja katsoessamme TV:tä.

No, onhan vielä saalistettavana 200 miljardin euron eläkerahastot. Eläkerahoista yli puolet on sijoitettu ulkomaalaisiin kohteisiin. Tunnetusti suomalaiset eivät ole pärjänneet ulkomaalaisten kanssa pelatessa. Eläkevastuuvelka on 700 miljardia euroa. Rahastot hupenevat lyhyessä ajassa, ellei eläkemaksuja koroteta tai eläkkeitä alenneta.

Kaikki hyvin – BKT kasvaa tänä vuonna 2,5 %

Mitään hätää ei ole, koska kymmenen vaikean vuoden jälkeen Suomen BKT kasvoi viime vuonna 3 %. Suomen Pankin ennusteen mukaan bruttokansantuote kasvaa 2,5 % vuonna 2018. Vuosina 2019–2020 talouskasvu jatkuu noin 1,5 prosentin vauhtia. Inflaatio kiihtyy, mutta jää koko ennustejaksolla eli vuosina 2017–2020 Suomessa hitaammaksi kuin muualla euroalueella.

Vai onko kyse vaaleja edeltävästä tietoisesta harhasta? Valtionvelka oli helmikuussa tänä vuonna 106 miljardia euroa. Tänä vuonna lisävelkaa on arvioitu otettavan 3 miljardia.

BKT kasvaa ja tarvitaan lisää velkaa. Hyvinäkään vuosina ei ole voitu lyhentää velkoja, ei edes silloin kun kasvu on ollut 6 %. Mistä on kyse? BKT kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän maahanmuuttajille rakennetaan uusia asuntoja ja annetaan sosiaalipalveluja. Rakentaminen tehdään suurelta osin ulkomaisella työvoimalla, ja reppufirmarakentajien verotulot eivät jää Suomeen. Asuntorakentamisen velat eivät näy valtiovelan kasvuna, koska ne otetaan asunto- ja kiinteistöyhtiöille, jotka rahoittavat velanmaksun asumis- ja toimeentulotuilla eli veronmaksajien rahoilla. Toki osan velasta maksavat oman asunnon ostajat rahoitusvastikkeina. Vastikkeiden määrät ovat korkeita, koska taloyhtiöiden velkaosuuksia on merkittävästi lisätty uudisrakentamisessa.

Hyvinvointivaltio on syönyt omat lapsensa

Ehkä maamme päättäjät ajattelevat, että suomalaisilla menisi liian hyvin, jos julkinen talous eläisi säästeliäästi ja kaikki turhat menot lopetettaisiin. Koska jo nykyinen hyvinvointi on johtanut laiskuuteen ja työhaluttomuuteen. Monet eivät enää halua tehdä töitä, koska sosiaaliturvalla elää riittävän hyvin.

Seuraukset tulevat olemaan karmaisevat. Suomalaisten syntyvyys alenee. Joka seitsemännellä viime vuonna syntyneellä ei ollut äidinkielenään suomi tai ruotsi. Vielä pahempaa on ulkomainen väestötappio. Suomeen muutti toissa vuonna 34.900 ulkomaalaista, joista suuri osa jää ikuisesti työttömäksi. Suomesta muutti 18.100 ulkomaille. Suomalaisista 18-35-vuotiaista jopa 44 prosenttia pitää ulkomaille muuttoatodennäköisenä vaihtoehtona itselleen.

Karmeinta on koulutusvuoto. Korkeakoulutettuja muutti Suomesta toissa vuonna yli 5000 ja heitä tuli Suomeen runsaat 2000. No, saatiin sentään tilalle koulutuspotentiaalia luku-, kirjoitus-, kieli- ja ammattitaidottomien myötä.

Tämä kansanvaihto tulee kalliiksi mm. eläkkeiden rahoituksessa. Suomesta pois lähtee hyväpalkkaisia nuoria ja tilalle saamme pienipalkkaisia ja työttömiksi jääviä ulkomaalaisia. Eläkejärjestelmä ei tällaista heikennystä kestä.

Digitalisaatio ja töiden automatisointi vähentävät työpaikkoja, eikä uusia tule samassa määrin tilalle. Työt tehdään yhä useammin itse, esimerkkinä tästä pankkipalvelut. Työn hedelmät siirtyvät ulkomaille ja työkin Suomessa katoaa. Tästä on esimerkkinä Facebook ja Google, jotka ovat vieneet markkinointialan työt ja sen myötä töitä kirja- ja lehtipainoilta. Ja viime kädessä paperitehtailta. Veroja nuo monikansalliset jätit eivät maksa minnekään. Eivätkä tule antamaan pennin hyrrää suomalaisille hyvinvointivaltion rippeiden säilyttämiseksi.

Maahanmuuttoa perustellaan sillä, että se ratkaisee työvoimapulan. Väite on absurdi. Maahanmuuttohan aiheuttaa työvoimapulaa, koska suomalaisia tarvitaan tuhansittain maahanmuuttajien palvelemiseen. 10.000 ei riitä kun mukaan lasketaan Migrin, VOK-työntekijöiden ja kotouttajien lisäksi aikuisten tulijoiden opettajat, terveydenhoito- ja sosiaalipalvelutyöntekijät, poliisi ja vartijat, oikeuslaitoksen työntekijät, kielenopettajat, lastentarhan opettajat jne. Ruotsissa esitettiin vuosia sitten, että yksi turvapaikanhakija sitoo keskimäärin yhden työntekijän. Tämä kaikki on pois suomalaisten palveluista, esimerkiksi vanhusten hoidossa.

Maahanmuutto muuttaa yhteiskuntaa monin tavoin. Ruotsissa on pulaa opettajista ja poliiseista, koska noille aloille ei enää hakeudu riittävästi nuoria. Syynä on maahanmuuttajien tuomat ongelmat opetus- ja poliisityössä.

Maahanmuuttajien omat työpaikat ovat liian usein kulttuuritulkkeja ja muuta vastaavaa turhuutta. Bussikuljettajina on maahanmuuttajia, joiden takia kantaväestön kuljettajat on irtisanottu kun tilalle saadaan valtion subventoimia ulkomaalaisia kuskeja.

Työvoimapulavalhe ei taaskaan toteudu” kirjoitin 2011. Nyt monilla aloilla osaavia työntekijöitä ei saada riittävästi. Ulkomaalaisten työntekijöiden määrää Suomessa ei tiedetä, koska ulkomaisten reppufirmojen työntekijöitä ei tilastoida. Määrä lienee jo lähes 100.000. Etenkin rakennustyömailla Helsingin Pasilan Triplasta Mikkelin kerrostalorakennustyömaille aina Lappiin asti sekä kesän marjanpoimijoihin on paljon ulkomaalaisia. Pääkaupunkiseudulla on työmaita, joissa työjohdon lisäksi kukaan ei puhu suomea.

Vuonna 2017 eläkkeellesiirtymisiän odote oli työeläkejärjestelmässä 61,2 vuotta (2011 60,4 vuotta). Suuret ikäluokat ovat jo eläkkeellä. Työttömiä viime vuonna oli joulukuussa 227.000 (2011 keskimäärin 224.000). Osa-aikaisten työntekijöiden määrä on noussut 50.000:lla. Numeroiden mukaan työvoimaa on edelleen yhtä riittävästi kuin 7 vuotta sitten ja työvoimareservi suuri. Mitä on tapahtunut?

Kirjoitin joskus 2002 Kauppalehdessä, ettei työvoimapulaa voi tulla, elleivät suomalaiset ala herrakansaksi ja lopeta työntekoa. Nyt yhä useampi elää mieluummin sosiaaliturvalla kuin menee töihin. Palkkaero jossain Äänekosken sellutehtaan rakennustyömaalla työttömyyskorvauksen päälle ei houkuttele, jos se tarkoittaa samalla huonompaa asumista, eroa aviopuolisosta ja lapsista sekä kotipaikkakunnan ystäväpiiristä.

On muitakin syitä. Työttömien määrä ei ole 7 vuodessa muuttunut, mutta rakenne sitäkin enemmän. Nyt työttöminä on paljon maahanmuuttajia, jotka ovat työttömyyskorvausten piirissä vain siksi, etteivät aiokaan mennä töihin (esim. kotona olevat naiset). Myös suomen kielen osaamattomuus estää monen työpaikan saannin.

Asun suuren osan vuotta Ristiinassa, nykyisin osana Mikkeliä. Karmeaa katsoa, kuinka yhä useampi yritys on lopettanut. Asiakkaita ei riitä. Aukioloaikauudistus vei ilta-asiakkaat monilta pieniltä palveluyrityksiltä. Uusia kerrostaloasuntoja rakennetaan vierastyövoimalla maaseudulta muuttaville, koska maalla asuminen on tehty ikäihmisille mahdottomaksi. Maaseutuasunnot jäävät tyhjiksi ja muuttuvat arvottomiksi. Mikkelin tori on kuin varjo alkuaikojeni vilkkaasta torista 1980-luvulla. Nyt sitä ”kehitetään” siten, että torilta kaikkoavat loputkin torikauppiaat kaljakuppiloiden tieltä.

Pahempaa on tulossa. Isot kauppakeskukset ovat tuhonneet pienet kivijalkamyymälät. Mutta isojenkin tuho on edessä. Kuka menee jatkossa kauppakeskukseen, jos sinne pääsee vain omalla autolla ja jos kaikki tarvittava tuodaan kotiin kuuden euron kuukausimaksulla nettikaupasta. Jäljellä olevissa kaupoissa yhä useammissa kassat korvataan itsepalvelukassoilla.

Suomalaisilta on viety toivo. Köyhän elämä voi olla ihan hyvää elämää, jos on toivo paremmasta huomisesta. Etenkin omin käsin saatu elatus on palkitsevaa.

Haittamaahanmuutto nopeuttaa Suomen tuhoa

Haittamaahanmuutto ei ole yksittäinen asia, vaan se vaikuttaa kaikkeen. Suomalaisten työllistämiseen oikeissa töissä. Valtion ja kuntien menojen kasvuun ja velkaantumisen jatkumiseen. Asunto- ja perusinfran rakentamiseen. Eläke- ja muiden sosiaalimenojen kasvuun. Terveydenhoitoon ja tarttuvien tautien lisääntymiseen. Väkivallan lisääntymiseen ja vankien määrän kasvuun. Suomalaisten uhrien, etenkin naisten ja tyttöjen lisääntyvään väkivallan kokemukseen. Oikeuslaitoksen valituskierteeseen. Koulutuksen ja lasten päivähoidon vaikeutumiseen ja kustannusten nousuun.

Päättäjiltämme puuttuu kokonaan määrien taju. Usein vaikuttaa siltä, etteivät päättäjät erota miljardia miljoonasta. Se on sama rahassa kuin ihmismäärissä.

Päättäjien, virkamiesten, suvaitsevaisten ja median käsissä jokainen turvapaikanhakija on yksilö, jolle on taattava kaikki kantaväestön oikeudet, vaikka hän olisi ISIS-tappaja tai helppoa elämää valehtelemalla etsivä nuori mies. Virkamies hahmottaa, että yksi irakilainen hukkuu 645.000 asukkaan Helsinkiin, mutta ei ymmärrä, että Irakissa asuu 39 miljoonaa ihmistä ja Bagdadin alueella 9 miljoonaa.

Rankkaa on, että jopa Korkeimman hallinto-oikeuden KHO:n presidentti haluaa kaikkien laittomienkin oikeudeksi saada jäädä Suomeen. Vaikka tuomio- ja lainsäädäntövalta ovatkin erotettu Suomessa toisistaan.  Hänen kannanottonsa ymmärtää, kun tietää hänen olevan presidentti Halosen viimeisiä virkanimityksiä vuonna 2012 ja että Halonen on ollut kommunismitaustaisen oikeuspoliittisen yhdistyksen Demlan aktiiveja.

Päättäjämme eivät ymmärrä, että jos he järjestävät elämän terveydenhoitoineen laittomasti Suomessa oleville, he samalla antavat kenelle tahansa Afganistanissa, Irakissa ja Somaliassa asuvalle saman perusoikeuden Suomessa. Kukaan ei ole yrittänyt selvittää, milloin suomalaisten selkä katkeaa, minkä jälkeen täällä tulee olemaan kurjat oltavat niin kantasuomalaisilla kuin kaikilla tänne tulleillakin.

Päättäjät eivät ymmärrä sitäkään, minkälaisen moraalisen rappion he viestittävät paapoessaan jihadisteja. Ruotsissa on menty jo aivan liian pitkälleSadat Ruotsista islamilaisen valtion riveihin Irakiin ja Syyriaan taistelemaan matkustaneet ja Eurooppaan palaavat jihadistit ovat saaneet Ruotsin valtiolta uuden identiteetin, jotta paikallisille ei paljastu, kenestä on kyse. Ainoa toimiva ratkaisu olisi ollut estää heidän tulonsa.

Seura: ”Jos ilmastonmuutosta ei saada hillittyä, mielekkäät elinolot löytyvät tulevaisuudessa vain maapallon pohjoisilta ilmastovyöhykkeiltä. Tämä voi tarkoittaa satojen miljoonien pakolaisten vaeltamista pohjolan perukoille.” Jos tällainen ennuste toteutuu, se on samalla hautajaiset Suomelle. Maastamme tulee pahempi persläpi kuin mikään maa tällä hetkellä on, Pohjois-Koreaakin pahempi.

Kommunismi tuhosi Neuvostoliiton lisäksi itäblokin kansalaisten elämän. Mutta kommunismista päästiin nopeasti eroon, mikä nähtiin Baltian maissa, Puolassa, Tsekissä ja Unkarissa.

Kaikki muut virheet voidaan Suomessa jotenkin korjata tai niiden kanssa on pakko elää, mutta haittamaahanmuuton jäljet ovat pysyviä. Ne pahenevat vuosi vuodelta. Siksi haittamaahanmuuton lopettaminen tulisi olla kiireellisin tehtävä Suomen hallitukselle.

Resursseja ei ole: Entä, jos Venäjän ja Turkin rajat avataan

Suomen hallitus ja presidentti karkoittivat venäläisen diplomaatin. Asiaa oli kuulemma tarkoin harkittu. Onkohan kuitenkaan? Heinäkuussa 2017 isossa tv-haastattelussa presidentti Vladimir Putinilta kysyttiin lännen pakotteista ja miten Venäjä voi vastata näihin. Presidentti Putin korrektilla tavalla kertoi ne yhteistyöalueet, missä lännen kanssa tehdään onnistuneesti yhteistyötä. Merkittävä kohde on laittoman maahantulon estäminen.

Turkin presidentti Erdogan kiristää turvapaikanhakijoilla miljardien eurojen korvauksia ja viisumivapautta 80 miljoonalle turkkilaiselle.

Miten käy, jos Putin ja Erdogan päättävät avata rajat kyllästyneenä EU-maiden päättäjien lupauksiin ja moitteisiin. Uskaltaako Suomen hallitus edes ajatella mahdollisuutta?

Suomen nykyinen hallitus istui tumput suorana kun vuonna 2015 yli 32.000 turvapaikanhakijaa käveli Suomen rajan yli lähinnä Ruotsista. Mitään ei ole tehty uuden invaasion varalle. Päinvastoin, uuden invaasion mahdollistamiseksi kokoomus ja keskustapuolue heittivät perussuomalaiset pois hallituksesta.

Ministeri Mykkäsen oppiviikot

Uusi sisäministeri Kai Mykkänen on nyt paljon vartijana. Onko hän yhtä saamaton kuin Petteri Orpo, jonka sisäministerikaudesta jää tuleville sukupolville 10.000 laittomasti maassa olevien lisäksi vain toteamus siitä, kuinka turvapaikanhakijoiden motiivien epäily on rasismia. Yrittääkö Mykkänen pelastaa Suomen uudelta invaasiolta.

Huonolta näyttää. Sisäministeri Kai Mykkäsen maahanmuuttopoliittisia viisauksia on vilissyt viime viikkoina. Hän aloitti sisäministerinä helmikuussa esittämällä kiintiöpakolaisten määrän nostamista 10.000:een. Matematiikka ei ole koskaan ollut ministereiden osaamisaluetta. 25 vuodessa tuokin tarkoittaisi 250.000 uutta elätettävää + perheenyhdistämisten kautta toiset 250.000 + Suomessa syntyvien lasten kautta vielä kolmannen kerran 250.000. Mykkänen sanoi 7.4.2018 Salossa, että tuo määrä korvaisi spontaanien tulon ehkä 10 vuoden kuluttua. Millä hän estäisi suoraan tänne tulevien turvapaikan hakijoiden pääsyn Suomeen? Hehän tulisivat Mykkäsen lentokoneilla leireiltä hakemien 10.000 lisäksi.

Maaliskuussa näytti jo paremmalta. Uuden Suomen uutisessa ministeri Mykkänen toteaa: ”Ei voi olla samaan aikaan asumisperusteista sosiaaliturvaa ja vapaata maahanmuuttoa

Uusi Suomi: ”Nykyinen sosiaaliturva ja vapaa maahanmuutto mahdoton yhtälö”.

Mykkänen perusteli mielipidettään mm. sillä että ”Afrikan väestönkasvun tarkoittavan sitä, että Eurooppaan on halukkaita tulijoita ”satoja miljoonia” aina hänen sukupolvensa elämän loppuun saakka. YK arvioi vuonna 2013, että Afrikan väkiluku tulee tuplaantumaan 2,4 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Vuonna 2100 Afrikassa arvioidaan asuvan 4,2 miljardia ihmistä.”

Laajemmin Mykkänen käsitteli asiaa suurlähettiläskokouksessa ollessaan vielä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Mykkäsen kauhuskenaariona tulisi olla Yhdysvaltalaisen PEW-tutkimuslaitoksen viidessä Afrikan maassa tekemän tutkimuksen tulos, jonka mukaan jopa 75% afrikkalaisista haluaa muuttaavauraaseen Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin.” Nyt rajoitteena on afrikkalaisten köyhyys. He eivät saa matka- ja salakuljetusrahoja kerätyksi. Sitä suurempi vyöry on tulossa, mitä enemmän afrikkalaiset vaurastuvat.

Tutkimuksen mukaan useat tekijät vaikuttavat Saharan eteläpuolisen Afrikan asukkaiden haluun muuttaa pois maastaan. Vaikka monessa maassa talous kasvaa, monessa on edelleen korkea työttömyys ja matalat palkat. Työmarkkinoilla ei myöskään ole näkymiä paremmasta kehityksestä, koska suuri syntyvyys tuo aina vain enemmän ihmisiä kilpailemaan työpaikoista. Tätä taustaa vasten Saharan eteläpuolisen Afrikan asukkaat näkevät muuton maihin, joissa on enemmän – ja paremmin palkattuja – työpaikkoja, keinona parantaa omia taloudellisia mahdollisuuksiaan. Muita liikkeelle ajavia tekijöitä ovat poliittinen epävakaus ja konfliktit.

Kai Mykkänen ei ollut vielä syntynyt, kun amerikkalainen taloustieteen Nobel-palkittu Milton Friedman käsitteli vuonna 1977 luennossaan maahanmuuttoa. Kuinka Amerikkaan tuli 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa miljoonia maahanmuuttajia paremman elämän toivossa. Useimpien toive toteutuikin.

Mikä on muuttunut? Miksi ihmiset ovat niin epäjohdonmukaisia? Minkä vuoksi vapaa maahanmuutto oli hyvä asia ennen vuotta 1914, mutta ei ole enää? Samanlainen vapaa maahanmuutto kuin ennen vuotta 1914 ei vain ole enää mahdollista nykypäivänä. Miksi?

Siksi, että on eri asia sallia vapaa maahanmuutto työtä tekemään, kuin sallia vapaa maahanmuutto hyvinvointivaltioon. Jos on kyseessä hyvinvointivaltio, jossa jokaiselle asukkaalle luvataan tietty minimitoimeentulo siitä riippumatta, tekeekö hän töitä vai ei, tuottaako hän mitään vai ei. Silloin vapaa maahanmuutto on todella mahdoton asia.”

Saman totesi taloustieteen professori Matti Virén, joka kirjoitti Maaseudun Tulevaisuuden mielipidesivulla otsikolla Onko hyvinvointivaltion taru lopussa?. Hän viittaa Milton Friedmanin toteamukseen, että hyvinvointivaltio ja vapaa liikkuvuus (siirtolaisuus) eivät ole yhteen sovitettavissa.

Kasvaneeseen maahanmuuttoon on sittenkin vain kaksi mahdollista ratkaisua: siirtolaisuuden hallinnollinen rajoittaminen tai sitten julkisen vallan tarjoamien palvelusten ja tulonsiirtojen supistaminen ja vielä kaikilta”, Matti Virén toteaa.

Mykkänen: ”Tuhannet piileskelijät ”ei vielä raju ongelma””

Poliitikoista ei ota selvää. Juuri nyt kun odottaisi, että sisäministeri esittäisi, miten Suomi on varautunut uuteen suurtulvaan, hän alkoi vähättelemään koko asiaa.

Ministeri sanoi MTV:n haastattelussa, että Suomessa on ”noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta, joista useampi tuhat piileskelee välttääkseen karkotuksen.” Mykkäsen mukaan ”Muutama promille heistä voi olla turhautuneita ja he voivat radikalisoitua

Jos muutama on 2 promillea, se tarkoittaa, että turhautuneita olisi 20. Se riittää hyvin terrorististen iskujen tekemiseen. Yksi marokkolainen väärällä nimellä esiintynyt ”lapsi” onnistui amok-juoksussaan tappamaan kaksi ja haavoittamaan kahdeksaa.

Jos turhautuneita olisi vain muutama kymmenen, miksi SUPO seuraa 370:tä. MTV: Supon seurannassa lähes 400 henkilöä, jotka toimivat terrorismin hyväksi – ”Listalle ei päädytä vahingossa”

Mistä näitä nuoria ministereitä sikiää

Mielenkiintoista on arvioida, millaiset eväät Kai Mykkänen on kotoaan ja puolueeltaan saanut sisäministerin tehtävään.

Hän on 1979 syntynyt, kokoomuskansanedustaja Jouni Mykkäsen lapsi, joka valmistui valtiotieteen maisteriksi 2006. Kouluaikanaan hän oli Kokoomuksen Nuorten Liiton ja Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja.

Työkokemusta riittää: europarlamentaarikko Stubbin avustaja, elinkeinoministeri Häkämiehen erityisavustaja, EK:n johtoryhmän jäsen siitä alkaen kun Jyri Häkämies siirtyi EK:hon. Kansanedustajaksi 2015. Ulkomaankauppa -ja kehitysministeriksi 2016 37-vuotiaana.

Suomessa paheksutaan Pohjois-Korean meininkiä, jossa poika seuraa isänsä jälkiä.

Valtiomies Mykkänen

Kai Mykkäsestä voi tulla valtiomies. Sisäministerinä hän voisi pelastaa Suomen. Hän voisi aloittaa kaivamalla naftaliinista hallitusohjelmassa sovitut maahanmuuttouudistukset. Kun sisäministeri tekee hänelle kuuluvat, suomalaisten asemaa puolustavat tehtävät, olisi hän tuleva kaikkien kunnioittama valtiomies.

Lähde:

blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/04/09/poikani-kunpa-tietaisit-miten-vahalla-jarjella-tata-maailmaa-hallitaan/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.