Salmisaareen jättimoskeija veronmaksajien rahoilla.

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kunnanhallitukset tekivät viime keskiviikkona sopimuksen suuren jättimoskeijan tukemisesta kunnallisveronmaksajien rahoilla Helsingin Salmisaareen aiemmin kaavaillun moskeijan paikalle.

Yhteispäätöksellä kaikki neljä kuntaa sopivat moskeijan rahoituksen tukemisesta tietyillä prosenttiosuuksilla. Helsinki maksaa moskeijasta 40 %, Espoo ja Vantaa molemmat 25 % ja Kauniainen 10 %. Tarkkaa rahasummaa ei toistaiseksi tiedetä, mutta kaikenkaikkiaan loppusumman arvellaan olevan noin 25 miljoonaa euroa.

Moskeija rakennetaan Salmisaaren rantaan Lauttasaareen päin siten, että Länsiväylälle tulee ikään kuin mainospuoli. Lupasopimuksessa Länsiväylän puoleiselle seinälle rakennetaan jättimäinen valkokangas, jossa esitetään lyhyitä tietoiskuja islamista. Lisäksi Länsimetroon tullaan tekemään pistoraide moskeijalle ja pysäkin nimeksi tulee Insha Allah. Pinta-alaa rakennuksella on noin 2 000 neliötä ja ensimmäinen luonnos moskeijan ulkonäöstä julkaistiin pääkaupunkiseutujen yhteisellä nettisivulla otsikolla ”Monikulttuurisuus on rikkaus”. Kuva yllä sivulta.

Kaikki puolueet tukivat hanketta melko yksimielisesti. Espoolainen perussuomalaisten varavaltuutettu Hanna Majava kertoo perusteluina, että on parempi tukea moskeijaa suomalaisten veronmaksajien toimesta kuin arabimaista tulleen pimeän rahan turvin.

– Näin pystymme pitämään maassamme sen hyvän islamin ja pahan ulkopuolella. Suomalaisten on loppujen lopuksi helppo tottua moskeijaan, sillä sellainen on jo naapuriamaassakin.

Islamilaisen neuvoston imaami Abdul Al Rasim kertoo on tyytyväinen päätöksestä:

– Vihdoin Helsinkiinkin saadaan moskeija. Meitä muslimeja on jo niin paljon, että meidän mielipidettä ja vaatimuksia ei voi ohittaa. On kohtuullista, että moskeija rakennetaan verorahoilla ja kantasuomalaiset maksavat aina kaikki kulut ja kustannukset islamisaatiosta. Kantasuomalaisten velvollisuus on tehdä kovasti töitä ja maksaa kovia veroja ja elättää ulkomaalaiset sosiaalietuuksilla elävät.

pt-media.org/2018/04/01/salmisaareen-jattimoskeija-paakaupunkiseutujen-kuntien-yhteispaatoksella/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

1 Comment

  1. Hei onko tämä
    “Salmisaareen jättimoskeija veronmaksajien rahoilla” aprillijuttu? Ei uskalla jakaa, ennenkuin on varmuus asiasta!

Comments are closed.