Yllätyskäänne: Ilja Janitskinia ei luovuteta Suomeen.

Ilja Janitskin palautetaan kotiarestiin.
Andorralaisen asianajajan mukaan tapauksen käsittelyyn voi mennä noin 8-10 vuotta ennen Iljan luovutusta, jos se edes koskaan toteutuu. Iljan Janitskinin rikokset vanhentuvat 5 vuodessa, joten 2022-2023 vuonna Ilja Janitskin on vapaa ja sen jälkeen häntä ei tulla luovuttamaan Suomeen. Valitus- ja muut prosessit tulevat kestämään 2025- 2028 asti.

Clavera katsoo, että oikeus on tehnyt menettelyvirheen Janitskinin tapauksessa. Kun ilmeni, että Suomen oikeudelle toimittamissa asiakirjoissa oli puutteita ja osa asiakirjoista oli kääntämättä oikeuden hyväksymälle kielelle, syyttäjänvirasto pyysi lisäasiakirjoja Suomesta, vaikka pyynnön olisi pitänyt mennä Andorran hallituksen kautta.

Asianajaja aikoo tehdä kanteen oikeusprosessin laittomuudesta samalla kun turvapaikasta odotetaan päätöstä. Jos prosessi kuitenkin todetaan lailliseksi ja luovutuspäätös pysyy, asianajaja vie tapauksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Niin pitkään, kuin valitus- ja muut prosessit ovat käynnissä, Janitskin odottelee lehden mukaan päätöksiä kotiarestissa. Luovutusta ei voi tehdä niin kauan, kuin Ilja Janitskin valitus- ja muut prosessit ovat käynnissä. Janitskin odottelee kotiarestissa, johon hänet määrättiin 2,5 kuukauden vankilassaolon jälkeen. Espanjan Interpol haki Janitskinin hänen Andorran asunnoltaan 4.8.2017. Lokakuussa Janitskinille asennettiin nilkkapanta seurantaa varten.

Lähde:

mvlehti.net/2018/03/23/ilja-janitskin-palautetaan-kotiarestiin/

 

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.