Raportti paljastaa: Yli 26 000 Suomeen tulleen turvapaikanhakijan henkilöllisyys oli pimennossa

Yksi turvapaikanhakija maksaa veronmaksajille 80 000 euroa vuodessa. Yli 32 000 turvapaikanhakijaa maksoi 2015 vuonna vähintään 2,56 – 5,6 miljardia euroa vuodessa veronmaksajille.

Turvapaikanhakijat ja pakolaiset kokevat työn rangaistuksena. Suurin osa tulee elämään sosiaalietuuksilla koko elämänsä, koska työ ei kiinnosta.
suomimedia.wordpress.com/2017/11/14/turvapaikanhakijat-ja-pakolaiset-kokevat-tyon-rangaistuksena-suurin-osa-tulee-elamaan-sosiaalietuuksilla-koko-elamansa-koska-tyo-ei-kiinnosta/

Totuus kaikki Suomeen tulleet pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat elintasopakolaisia.
suomimedia.wordpress.com/2017/04/05/totuus-kaikki-suomeen-tulleet-pakolaiset-ja-turvapaikanhakijat-ovat-elintasopakolaisia/

Turvapaikanhakijoiden todelliset kustannukset 5,66 miljardia euroa vuodessa
suomimedia.wordpress.com/2015/12/10/turvapaikanhakijoiden-todelliset-kustannukset-100-kertaisia/

www.youtube.com/watch?v=cOZA93cQv4g

Suomeen tuli vuoden 2015 turvapaikkakriisin aikana yli 26 000 turvapaikanhakijaa, joiden henkilöllisyys ei ollut viranomaisten tiedossa. Tiedot käyvät ilmi Euroopan maahanmuuttoverkoston tutkijoiden joulukuussa 2017 julkaistusta EU-selvityksestä.

Suomeen tuli 2015 yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Vain joka viidennen henkilöllisyys oli viranomaisten tiedossa.

– Valtaosa turvapaikanhakijoista tulee ilman hyväksyttyjä matkustusasiakirjoja tai henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa, Maahanmuuttoviraston (Migri) turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo.

– Tarkkaa tilastoa meillä ei ole, mutta arviolta 80-90 prosentilla turvapaikkaa hakevista ei ole asiakirjoja, Repo sanoo.

Sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi Ylen keskusteluohjelmassa 2016, että Suomessa “tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut”.

Oliko viranomaisilla tilanne niin hyvin hallinnassa kuin julkisuudessa annettiin ymmärtää?

– En lähde millään lailla kommentoimaan entisen kansliapäällikön lausuntoja, Migrin turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo.

– Osalla turvapaikanhakijoista varmistuminen henkilöllisyydestä jää pysyvästi auki. Näitä henkilöitä on maassa tälläkin hetkellä myönteisillä turvapaikkapäätöksillä, Repo sanoo.

Loppuvuodesta 2015 ja vuonna 2016 meillä katosi tai peruutti turvapaikkahakemuksensa 5 500 irakilaista.

Valtaosalla turvapaikanhakijoista ei ole käytettävissään virallisia henkilöllisyystodistuksia.

– Varsinkin Irakista ja Afganistanista tulee tällaisia henkilöitä. Somalialaisilla voi olla passi, mutta sitä ei hyväksytä EU:ssa passina, koska Somaliassa ei ole vakiintunutta hallintoa, Repo kertoo.

Osa turvapaikanhakijoista tuhoaa tai piilottaa henkilötietojaan tai esiintyy väärillä henkilötiedoilla.

– Henkilöt pyrkivät saamaan aikaan edullisen ratkaisun tai vaikeuttamaan palauttamista siltä varalta, että saavat kielteisen päätöksen, Migrin turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo.

Vuonna 2016 Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista joka toisen henkilöllisyys oli jo Suomen viranomaisten tiedossa, kertoo Euroopan maahanmuuttoverkoston tutkijoiden selvitys. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajaa Esko Repoa korkea osuus ihmetyttää.

– En ole tuollaista tilastoa nähnytkään.

– Voi olla, että henkilöt ovat tulleet ilman dokumentteja, mutta he ovat hankkineet passeja myöhemmin. Esimerkiksi irakilaiset ja afganistanilaiset ovat hankkineet passeja, Repo kertoo.

– Loppuvuodesta 2015 ja vuonna 2016 meillä katosi tai peruutti turvapaikkahakemuksensa 5 500 irakilaista. Se kertoo siitä, että heillä ei ollutkaan yhtäkkiä pelkoa asioida viranomaisten kanssa, Migrin turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo.

12 600 sai Suomen kansalaisuuden viime vuonna

Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa vuoden 2015 pakolaiskriisissä.

Vuonna 2016 turvapaikkaa haki Suomesta noin 5 600 henkilöä ja vuonna 2017 noin 5 000 henkilöä.

Turvapaikanhakijalla tarkoitetaan ulkomaalaista, joka hakee suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta.

Suomen kansalaisuuden sai vuonna 2017 noin 12 600 henkilöä. Vuonna 2016 kansalaisuuksia myönnettiin noin 9 600.

www.lansivayla.fi/artikkeli/607810-raportti-paljastaa-yli-26-000-suomeen-tulleen-turvapaikanhakijan-henkilollisyys-oli

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.