Työttömyysturvan aktiivimalli on Suomen huonoin laki.

Vain ammattivalehtelijat ja maanpetturit puolustavat aktiivimallia. Nämä ammattivalehtelijat kuvittelevat kansan olevan niin tyhmää, että voivat valehtelemalla huijata kansaa. Aktiivimallin ainoa tarkoitus on leikata työttömysturvaa ja vääristellä työttömyystilastoja. Aktiivimalli tulee lisäämään merkittävästi harmaata taloutta ja rikollisuutta.

Äärioikeistohallituksen kokoomus, keskusta, sininen tulevaisuus tavoite on ajaa kaikki pieni – ja keskituloiset köyhyyteen. Nämä tavoitteet toteutetaan tietoisesti seuraavilla keinoilla. Leikkaamalla säännöllisesti sosiaalietuuksia, lisäämällä työttömien määrää, jatkuvilla leikkauksilla, jatkuvilla verojenkorottamisella, alentamalla palkkoja, lisäämällä työaikaa, vähentämällä palkallisia lomia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni tekee työtä sosiaaliturvalla, jolloin yritykset saavat täysin ilmaista orjatyövoimaa.

On aika muistuttaa kansanedustajia, että aktiivimallin kannattaminen tietää poliittisen uran loppua, jokaiselta kansanedustajalta, joka sitä kannattaa. Lisäksi netissä tulevat listat aina ennen jokaista vaalia muistuttamaan kansalaisia kaikista niistä kansanedustajista, jotka ovat kannattaneet kyseistä aktiivimallia. Hyvin monen aktiivimallin kannattajan kansanedustajan poliittinen ura tulee loppumaan. Sähköpostia voi lähettää etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/nykyiset_kansanedustajat/Sivut/default.aspx

Helpointa on jokaisen saada noin 2% lisää tuloja tunnissa tai kuukaudessa eroamalla kirkosta.
www.eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

Työttömyysturvan aktiivimalli on perustuslainvastainen ja siten alennukset tulevat kaatumaan perustuslakiin.

Aktiivimalli on perustuslainvastainen ja siksi aktiivimallain rankaisut ovat perustuslainvastaisia ja jokaisen kannattaa viedä rankaisut oikeuteen lakimiehen kanssa ja se ei maksa mitään, koska voitto on varma lue alta. Asia pitää tarvittaessa viedä korkeimpaan asteeseen asti. Lisäksi jokainen varaton on oikeutettu ilmaiseen oikeusapuun, jolloin voi valita itselle sopivan lakimiehen.

www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_124+2017.aspx

Alla listassa aktiivimallin 1-5 kohdat ovat perustuslainvastaisia, yhdenvertaisuuden vastaisia, jotka valittamalla voittaa viimeistään oikeudessa.

 1. Malli ei ole geopoliittisesti tasa-arvoinen. Kaikilla paikkakunnilla ei ole samat mahdollisuudet.
 2. Yksilö ei voi päättää yritysten puolesta omasta työllistymisestä.
 3. Vapaita työpaikkoja on vain yksinkertaisesti liian vähän.
 4. TE-toimistoilla on liian vähän resursseja tukea yksilöllisesti työllistymistä.
 5. Muuttaminen ei ole taloudellisesti tai muiden seikkojen johdosta kaikille mahdollista .
 6. Malli lisää byrokratiaa tavalla jota ei voida ennustaa eikä hallita.
 7. Malli lisää muiden tukimuotojen käyttöä eli siirtää kustannuksia.
 8. Malli rankaisee ja passivoi heitä jotka ovat hakeneet mutta eivät saaneet työtä.
 9. Malli on Kikyn vastainen, koska se on pääasiassa leikkaava, ei tukeva.
 10. Samaan aikaan tehdään leikkauksia työttömyyden hoidosta

Lue myös:

Miten välttää työttömyysturvan aktivointimallin rangaistukset.
suomimedia.wordpress.com/2017/12/19/miten-valttaa-tyottomyysturvan-aktivointimallin-rangaistukset/

Vain Suomessa työttömien ja pienituloisten kannattaa järjestää itsensä vankilaan.
suomimedia.wordpress.com/2015/03/18/vain-suomessa-tyottomien-ja-pienituloisten-kannattaa-jarjestaa-itsensa-vankilaan/

Vinkkejä työttömille, ei anneta periksi!
suomimedia.wordpress.com/2017/12/30/vinkkeja-tyottomille-ei-anneta-periksi/

 

Kaiken tämän takana on pyrkimys häivyttää palkan ja sosiaaliturvan ero. Sosiaaliturva halutaan nähdä jonkinlaisena yhteiskunnan maksamana palkkana, jonka eteen on tehtävä työtä tai vaikka sirkustemppuja. Halutaan unohtaa, että työ on sellaista toimintaa, josta maksetaan työehtosopimusten mukaista palkkaa, jolla on tarkoitus pystyä elättämään itsensä. Sitä ei tehdä vastineeksi sosiaaliturvasta, sillä sen tien päässä on uudenlainen sosialismi. Siinä valtio maksaa palkan sosiaaliturvana ja työn teettäjä pitää hyödyn ja voitot.

Aktiivimallissa on tehtävät palkallistatyötä kolmessa kuukaudessa 18 tunnin ajan. Pääministeri kuitenkin jätti taas kertomatta, että mikä tahansa palkkaaminen ei käy. Pitää olla työssäoloehdon täyttävä palkkatyö, ja se edellyttää työsopimusta, palkan sivukulujen maksamista ja vähintään 6,91 euron tuntipalkkaa.

Laki on tämän hallituksen laatimaksi harvinaisen selkeä. Jos työtön ei onnistu kolmen kuukauden aikana saamaan palkkatyötä 18 tunnin ajaksi, ei ansaitse yritystoiminnalla vähintään 241 euroa tai ei mahdu työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin, niin leikkuri heilahtaa.

Mikä tahansa aktiviteetti, kuten aktiivinen työnhaku, talkootyö tai vapaaehtoistyö ei kelpaa aktiivisuuden osoitukseksi. Pitää olla työssäoloehdon täyttävä palkkatyö, ja se edellyttää työsopimusta, palkan sivukulujen maksamista ja vähintään 6,91 euron tuntipalkkaa. Naapurin mummoa voi käydä auttamassa, mutta se ei ole lain tarkoittamaa aktiivisuutta. Pätkittäistenkin palkkatöiden tarjonta jakautuu maassa epätasaisesti, mutta laki ei ota sitä huomioon.

Te-toimiston kursseille eivät edes nyt mahdu kaikki halukkaat, mutta lisää resursseja ei ole luvassa.

Kuntouttava työtoiminta ja työkokeilu kelpaavat aktiivisuudeksi, mutta niissä tehdään työtä palkatta, eikä niitäkään paikkoja riitä kaikille.

Mikä tahansa omaehtoinen opiskelu ei käy, vaan sen pitä olla Te-toimiston hyväksymää ja työllistymistä edistävää.

Laki ei ota huomioon yksilöllisiä ja paikkakuntakohtaisia olosuhteita millään tavalla. Tästä huomautti jo perustuslakivaliokunta, mutta hallitus ei huomautuksesta piitannut.

Lähde:

blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/

 

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

1 Comment

 1. Sipilän lähtö on edessä ja samalla koko aivokuollut hallitus helvettiin Suomesta kokonaan uudet Eduskunta vaalit! TAI SUOMI FINLAND YLEISLAKKOON !

Comments are closed.