Pakurikääpä ja syöpä

Lääkinnällisiin tarkoituksiin käytetään vain koivussa kasvavaa pakurikääpää.

 

Totuus syövästä ja tulehduksesta, osa 1
magneettimedia.com/totuus-syovasta-ja-tulehduksesta-osa-1/

Laetriili – lääketeollisuuden vaientama syöpähoito
Aprikoosin siemenet tappavat syöpäsoluja ilman sivuvaikutuksia

Hän ei osannut kuvitella mitään niin suurta iloa kuin poistua metsään kuukausiksi, murtaa palanen pakurikäävästä, murentaa se, kiehauttaa leirinuotiolla, juoda ja olla terve kuin pukki… Aivan kuten koira lähtee etsimään mystistä ruohoa joka pelastaa tämän…” Syöpäosasto, Nobel-ehdokas Alexander Solzhenitsyn

Pakurikäävän tieteellinen nimi on Inonotus obliquus. Kyseessä on mustanruskea loissieni, joka kuuluu Hymenochaetaceae-heimoon. Se kasvattaa korkkimaista massaa koivupuiden runkoihin. Toisin kuin monila muilla sienillä, pakurikäävän haju ja maku on todella mieto. Pakurikääpää kasvaa maailman kylmillä alueilla, erityisesti 45. leveyspiirin pohjoispuolella. Sitä esiintyy runsaasti, ja sienen voi irroittaa puusta taltalla tai sahalla. Sieni jauhetaan tai pilkotaan nopan kokoisiksi kuutioiksi. Voit valmistaa teetä liottamalla sieniainesta kuumassa vedessä. Pakurikääpä on suosittu kansanlääkinnässä Venäjällä, mutta myös Pohjois-Amerikassa, Suomessa, Puolassa, Pohjois-Kiinassa ja Japanissa. Venäjällä sitä väitetään käytetyn syövän hoidossa ainakin 1500-luvulta alkaen.

Kuten monien vanhan kansan rohtojen tapauksessa, käyttö on todennäköisesti perusteltua. Pakurikäävästä on löydetty yli 20 erilaista bioaktiivista yhdistettä, joista osalla on syöpäsolujen kasvua hidastava vaikutus.

Hyvä ystäväni Harris Coulter, PhD, on arvostettu historioitsija, jonka erityisalaa on homeopatia. Hän teki elämäntyönsä venäjä-englanti-simultaanitulkkina. Työnsä yhteydessä hän tapasi kuuluisan venäläisen Nobel-ehdokkaan ja toisinajattelijan, Alexander Solzhenitsyn. Mies kertoi hänelle, kuinka ollessaan neuvostovankileirillä hän oli parantanut syöpänsä tämän luonnonvaraisen sienen avulla. Alun lainaus on peräisin hänen kirjastaan Syöpäosasto.

Kansainväliset tutkimukset

PubMed-tietokannassa on 135 tieteellistä tutkimusta pakurikäävästä, 44 liittyy syövän hoitoon. Yksikään ei ole kliininen tutkimus. Olen nähnyt monta kertaa viitattavan kauan sitten tehtyyn kliiniseen tutkimukseen, mutta en ole tarkastanut sen alkuperää. Antaakseni paremman kokonaiskuvan, lisään katkelman joka on kiertänyt useilla verkkosivuilla:

”48 potilaan kliinisessä kokeessa Puolassa vuonna 1957, kymmenellä potilaalla, joita hoidettiin pakurikäävällä, kasvainten koko pieneni, kivut lievittyivät, verenpurkauksia esiintyi harvemmin ja ne olivat vähemmän vakavia, ja toipuessa unenlaatu ja ruokahalu ja toipumisen tunne parantuivat. Suurin osa potilaista oli naisia, joita hoidettiin pakurikäävällä ja joilla oli sukupuolielin- tai rintasyöpä.”

Osa tuloksista oli varsin mielenkiintoisia, jopa provosoivia. Tammikuussa 2015 Kiinan Yanglingissa tiedemiehet eristivät kahta ligniini-hiilihydraattiyhdistettä, joista käytetään nimitystä IOW-S-1 ja IOW-S-2, ja joilla on antitumoraalisia vaikutuksia. Ligniini on monimutkainen kemiallinen yhdiste, jota on kasvien ja puiden soluseinämissä. Yhdisteiden hiilihydraatit sitovat ligniinit ja tekevät niistä vesiliukoisia. Yhdisteet uutettiin käyttämällä kuumavesimenetelmällä. Sekä vesi- että alkoholiuutteella on havaittu antitumoraalisia vaikutuksia.

Vuonna 2015 tehdyssä kokeessa eristettiin antitumoraalisia yhdisteitä. Pakurikääpä uutettiin kolme kertaa vedessä 60 ºC lämpötilassa. Tämän jälkeen loput pakurikäävän yhdisteet poistettiin uuttamalla etanolilla. On tärkeää muistaa, että tee tulisi valmistaa kuumaan mutta ei kiehuvaan 60 ºC asteiseen veteen, jotta hyödylliset kemikaalit säilyisivät vahingoittumatta tai tuhoutumatta.

Sekä IOW-S-1 että IOW-S-2 voivat lisätä syöpäsolujen apoptoosia (ohjelmoitu solukuolema). ”Lisäksi kumpikin hiilihydraatti-ligniinikompleksi hillitsi syöpäsolujen NF-kB-transkriptiotekijöiden aktivoitumista,” heidän mukaansa (Wang 2015) NF-kB on keskeinen tulehdusta säätelevä tekijä.

Laboratorio-olosuhteissa pakurikäävän yhdisteet ovat hidastaneet melanooman (Youn 2014), kohdunkaulansyövän (Zhao 2014), paksusuolensyövän (Lemieszek 2011), keuhko- ja rintasyövän (Nagajyothi 2014), sarkooman (Chung 2010), lymfooman ja leukemian (Patel 2012) kasvua. Kaikesta huolimatta on syytä muistaa, että emme tiedä pätevätkö tulokset ihmisiin. Pakurikääpä ei kuitenkaan ole kovin myrkyllinen, ja sitä on helposti saatavilla pohjoisen metsistä eikä sitä voi patentoida. Uskon ettei tällä hetkellä kukaan testaa sen toimivuutta syövän hoidossa. Clinicaltrials.gov –sivuston listalla ei ole meneillään olevia kliinisiä tutkimuksia Inonotus obliquus –sienellä.

Näin valmistat pakuriteetä

Pakurikääpää voi ostaa monesta paikasta. Sitä myydään jauheena tai kätevästi kapseleihin pakattuna. Suosittelen kuitenkin ostamaan paloina, jolloin tuoreuden ja laadun voi arvioida itse.

Valmistus on yksinkertaista: ota pakurikäävän palanen, laita se astiaan ja kaada päälle kuumaa vettä. Anna hautua noin tunnin ajan. Älä käytä kiehuvaa vettä, 60 ºC on optimaalinen lämpötila, kuten yllä olevassa tiedeartikkelissa mainittiin. Pakuripalan voi käyttää kolmesti. Toisessa tiedeartikkelissa mainittiin, että veden eri lämpötiloista 70 ºC oli optimaalinen antioksidanttien uuttamista varten. Varmistin lämpötilan kinkkumittarilla. Tässä lämpötilassa vesi ei kiehu mutta on liian kuumaa jotta sormia voisi pitää vedessä muutamaa sekuntia kauemmin.

Mitä tulee alkoholiuuttoon (etanoli), mikä tahansa hyvälaatuinen vodka sopii. Mitä väkevämpää sen parempi. Kannattaa säästää vesiuutosta säästyneet pakuripalat, pilkkoa tai jauhaa ne, ja uuttaa ne vodkalla. Näin saat talteen veteen liukenemattomat ainesosat. Voit myös lisätä halutun määrän tinktuuraa ylijääneen vesiuutteen sekaan. Tämä estää vesiuutosta homehtumasta tai kontaminoitumasta. Kun haluat juoda sekoitusta, voit uudelleenlämmittää nesteen jolloin alkoholi haihtuu pois. Lopputuloksena saat uutetta, joka on väkevämpää kuin mitä voisit ostaa verkosta, ja murto-osalla hinnasta.

Lähde:

magneettimedia.com/pakurikaapa-ja-syopa/

Totuus syövästä ja tulehduksesta, osa 1
magneettimedia.com/totuus-syovasta-ja-tulehduksesta-osa-1/

Laetriili – lääketeollisuuden vaientama syöpähoito
Aprikoosin siemenet tappavat syöpäsoluja ilman sivuvaikutuksia

9-osainen dokumentti The Truth About Cancer: A Global Quest on katsottavissa ilmaiseksi 12.04.2016 alkaen. Dokumentissa on haastateltu 131 lääkäriä, tutkijaa ja vaihtoehtoisilla hoidoilla parantuneita potilaita eri puolilta maailmaa. Dokumentissa on myös mukana lääkäreitä, jotka ovat parantaneet syöpänsä vaihtoehtoisilla hoidoilla. Dokumentin katsominen vaatii rekisteröitymisen sähköpostiosoitteella.

go.thetruthaboutcancer.com/

Tätä sivustoa kannattaa myös seurata säännöllisesti:
thetruthaboutcancer.com/

Pakurikäävästä eristettyjen viiden polysakkaridien antioksidanttista toimintaa:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22484729Pakurikäävän antioksidanttiset vaikutukset:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15588653Pakurikäävän tulehdusta ja kudosvauriokipua estävät vaikutukset:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15905055

Pakurikääpä estää oksidatiivisia DNA-vaurioita lymfosyyteissä potilailla, joilla on
tulehduksellinen suolistosairaus:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18997282

Pakurikääpä (chaga mushroom/Inonotus obliquus) on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä, yleinen lahottajasieni. Yleisimmin tuota tavataan
hies- ja rauduskoivuissa, mutta myös leppien, pihlajoiden ja pyökkien kyljissä. Tumma muodostuma puun rungolla ei ole varsinainen kääpä, vaan sienen aiheuttama kasvannainen, jossa ei ole itiöitä. Kansanlääkinnässä pakurikääpä on ikivanha rohto. Sitä on käytetty etenkin Siperiassa ja Venäjällä syövän ja tuberkuloosin hoidossa. Pakurikääpä sisältää 215 erilaista fytoravinnetta. Tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 tekemät tutkimukset todistivat, että pakurikäävällä on anti-virus, anti-sieni ja anti-syöpä ominaisuuksia. Pakurikäävän ORAC-luku on korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52,452). ORAC-arvo kertoo, paljonko tietty ruoka-aine sisältää antioksidantteja. Suomessa pakurikääpää on käytetty sota-aikana kahvin korvikkeena, tätä kutsuttin tikkateeksi.Pakurikääpä estää syövän leviämistä HT-29 suolistosyöpäsoluissa:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19367670Pakurikäävän ainesosien syöpää vähentävät ominaisuudet ihmisten syöpäsoluissa ja Balbc/c-hiirten sarkooma 180-soluissa:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20607061

Pakurikääpä aiheuttaa solukuolemia melanoomasoluissa B16-F10:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19041933

Pakurikääpä estää solujen kasvua sekä aiheuttaa solukuolemia HepG2 hepatooma-soluissa:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18203281

Pakurikäävän syöpää ehkäisevät vaikutukset:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22135889

Pakurikäävästä eristetty inotodioli estää syöpää leviämästä ja aiheuttaa solukuolemia keuhkojen adenokarsinooma A549 solulinjassa:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21359924

Pakurikäävän immuunipuolustusta lisäävät vaikutukset:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21191814

Pakurikäävän inotodioli estää syöpäsolujen jakautumista ja aiheuttaa apoptoosia (ohjelmoitu solukuolema) vaikuttamalla kaspaasi-3-entsyymien aktiivisuuteen:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19035296

Pakurikäävän polysakkaridien syöpää ehkäisevät vaikutukset:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18795365

Pakurikäävän polyfenoli 3,4-dihydroxybenzalacetone (DBL) estää syövän leviämistä ja aiheuttaa apoptoosia:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18202022

Pakurikäävästä eristetyn endo-polysakkaridin syöpää torjuvat vaikutukset:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16458328

Pakurikäävän antimitoottinen vaikutus kohdunkaulan syövässä:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8942059

Viimeisen 40 vuoden aikana pakurikäävästä on tehty yli 1600 tutkimusta.
Täällä voi lukea joitakin tutkimuksia:
www.mychaga.com/scienceresearch.aspx

Pakurikääpää myydään jauheena ja uutteena luontaistuotekaupoissa ja sitä voi tilata internetistä. Ja saa sitä myös ilmaiseksi luonnosta. Teetä valmistettaessa käytetään yleensä 2 tl pakurikääpäjauhetta vesilitraa kohti. Jos haluaa voimakasta teetä, niin käytetään 2 tl puoleen litraan vettä. Teetä keitetään 15 – 120 minuuttia tai haudutetaan miedommalla lämmöllä yön yli. Sitten vain siivilän läpi kuppiin. Pakurikäävän kanssa ei saa käyttää yhtäaikaa antibiootteja, penisiliiniä tai suonensisäistä glukoosia,koska ne toimivat pakurikäävän antagonisteina eli vastavaikuttajina. Lisäksi kannattaa huomioida, että jotkut ihmiset ovat allergisia sienille. Täällä lisää mahdollisista haittavaikutuksista:
www.livestrong.com/article/403273-side-effects-of-the-chaga-mushroom/

Artikkeli pakurikäävästä:
www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=11

Tässä videolla Jaakko Halmetoja näyttää miten pakurikääpää kerätään luonnosta ja miten siitä valmistetaan teetä:
www.youtube.com/watch?v=0MqT2BRXWWM

Superfood-guru David Wolfe kertoo pakurikäävästä:
Osa 1: www.youtube.com/watch?v=TfrSBHA3f74

Osa 2: www.youtube.com/watch?v=B9OFiKtL7_o&feature=related

Daniel Vitalis ja pakurikääpä:
www.youtube.com/watch?v=QhCN3JLpyEw

Pakurikääpä käsitteleviä sivustoja:
www.raahenseutu.fi/Luonto/1194701490653/artikkeli/pakurikaapa on kovan luokan rohto.html

luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/pakurikaapa/

www.survivaltopics.com/survival/the-chaga-natures-medicinal-mushroom

www.chagatrade.ru/

Pakurikääpä estää oksidatiivisia DNA-vaurioita lymfosyyteissä:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Chaga mushroom extract inhibits oxidative DNA damage in human lymphocytes as assessed by comet assayPakurikääpä estää kasvaimen kasvua:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Rzymowska, J. Effect of aueous extracts from Inonotus Obliquus on mitotic index and enzyme activitiesLähde:

keskustelu.suomi24.fi/t/10411255/pakurikaapa

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.