Vinkkejä työttömille, ei anneta periksi!

Tässä muutamia vinkkejä juuri työttömäksi jääneille tai jo pidempään työttömänä olleille:

– jos tulee työtarjous(en muista virallista nimeä) johon on karenssin uhalla haettava, niin hakekaa. Älkää koskaan kieltäytykö, koska siitä räpsähtää heti karenssi.
Jos työpaikka on vaikka keittiöapulaisen työ, niin kirjoittakaa rehellisesti että olette esim. ammatiltanne puuseppä eikä sanallakaan mitään mikä viittaa siihen että tuo paikka kiinnostaisi. Harrastuksiksi voi mainita esim. pelaamisen, viininmaistelun ja matkustelun tms. Ihme jos haastatteluun pääsee. Hakemuksesta kannattaa tehdä mahdollisimman lyhyt, ihan helpottaakseen sitäkin että tämä on myös työnantajien kiusaamista pistää työttömiä hakemaan paikkoihin joihin he ovat epäpäteviä syystä tai toisesta.
Itselleni tuli kerran pakkotyötarjous että hae toimittajaksi tai tulee karenssi. No pakko oli sitten hakea, kerroin että voin kyllä tulla sinne mutta en oikeasti ole mikään kirjoittaja eikä äidinkieli ole vahvuuteni ym.
En ottaisi noista stressiä. Jos jostain syystä kuitenkin pääset haastatteluun, niin ei aina ykkösiä tarvitse laittaa päälle, tukan voi unohtaa kammata ja voi olla vähän hidas tms. Muista syödä valkosipulia edellisenä iltana mieluiten raakana. 😉

Helpointa on jokaisen saada noin 2% lisää tuloja eroamalla kirkosta.
www.eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

– jos se toinen laki menee keväällä läpi että pitää hakea tietty määrä työpaikkoja karenssin uhalla, niin nou hätä. Haette vain työministeri Lindströmille avustajaksi, lääkärin virkaan, Rovaniemelle mihin vain työhön tms. toki ihan sellaisiinkin mihin on realistiset mahdollisuudet päästä, mutta jos paikkoja ei vain ole niin vaikea niitä on tyhjästä nyhjästä! Copy-pastella vain niitä hakemuksia, niin se on sitten tehty eikä siihen mene turhaa aikaa. Sen ajan voi sitten käyttää niihin paikkoihin mihin oikeasti haluaa ja on mahikset päästä.
Se on sitten asia erikseen kuten itselläni, että haluan oikeasti kokoaikaisen vakituisen työn. Nämä kaikki eduskunnan hölmöt kikkailut vain vaikeuttavat ja hidastavat sitä että saisin oikeasti kunnon työn, mihin minulla on mahdollisuuksiakin päästä. Nuo kaikki vievät aikaa siitä. Tässä saa muutenkin pitää itsensä mieleltään kasassa, kun suomessa arvostetaan ihmisiä sen mukaan missä on töissä ja kaikissa suku- ym. jutuissa ihmiset heti ekana kysyy että missä olet töissä. Nämä kaikki saavat helposti tuntemaan itsensä ihan nollaksi.

Vähän historiaani. Olen ollut 90-luvulta asti enemmän tai vähemmän työtön, pätkiä, määräaikaisuuksia, valtava määrä ilmaistöitä ja niitä 9-euron töitä, useita työkkärin cv-kursseja – kun hallitus ei vain tajua että ongelma on siinä että NIITÄ TÖITÄ EI VAIN OLE!!! Työttömiä on nytkin varmaan lähemmäs miljoona suomessa, ainakin 700 000 luki juuri jossain. Eli jokaista hakemaani paikkaa kohden on satoja muita hakijoita.

Älkää antako periksi, tiedän niin noi fiilikset kun kokoajan tiukennetaan meidän tilannetta, keppiä porkkanan sijaan. Mutta ei anneta periksi, tsempataan toisiamme ja kerrotaan vinkkejä selvitä eri tilanteista. Itsekin sain karenssin keväällä, olin lähes 4kk ilman rahaa, kyllä hyvin helppoa olisi tarttua pulloon tai antaa periksi, se oli synkkää aikaa. Syy miksi sain karenssin, on edelleen itselleni tietämätön, syytä ei te-toimisto kertonut. Vein asian eteenpäin mutta asian käsittelyn kesto on 10kuukautta tällä hetkellä. AIvan mielivaltaista tuo karenssien jako ihmisille jotka muutenkin ovat ahtaalla ja tiukilla rahallisesti ja kuitenkin yrittävät kovasti saada töitä.

———————————————————————–

Laittakaa äänenne lakialoitteeseen johon on jo tullut paljon ääniä jotta tämä viimeisin aktiivimalli työttömille-laki menisi uudelleen käsittelyyn:

Käykää äänestämässä(pankkitunnuksin kirjautuen) lakiehdotusta jossa ehdotetaan että kumotaan toi älytön työttömien uusi laki vuoden alusta lähtien, että pitää tietyn ajan sisällä tehdä tietty määrä tunteja töitä tai muuten päivärahat putoaa lähes 5% 65päivän ajalta. Tilanne on nyt jo ahdistava meillä ja toi ei yhtään auta että painetta luodaan työttömille, jos niitä töitä ei vain ole tai ei tärppää.

Tässä linkki halutessanne siihen:
www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730
Sitten kun ääniä on kertynyt tietty määrä niin lakialoite menee eduskuntaan uudelleen käsiteltäväksi.

Tässä myös jos olet sitä mieltä että etuuksien poisto muilta kuin suomen kansalaisilta:
www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2600

—————————————————————————
Tsemppiä kaikille työttömille, osa-aikatyöläisille tai muille ketkä joutuvat kärsimään tästä hallituksen älyttömästä laista. Ei anneta periksi, kiusallakaan!!!

Lue myös
Miten välttää työttömyysturvan aktivointimallin rangaistukset.
suomimedia.wordpress.com/2017/12/19/miten-valttaa-tyottomyysturvan-aktivointimallin-rangaistukset/

Aktiivimalli on perustuslainvastainen ja siksi aktiivimallain rankaisut ovat perustuslainvastaisia ja jokaisen kannattaa viedä rankaisut oikeuteen lakimiehen kanssa ja se ei maksa mitään, koska voitto on varma lue alta. Lisäksi jokainen varaton on oikeutettu ilmaiseen oikeusapuun, jolloin voi valita itselle sopivan lakimiehen.

www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_124+2017.aspx

Perustuslakivaliokunnan tuoreen lausunnon mukaan hallituksen esityksen ongelmia on mahdollista vähentää kahdella tavalla.

Ensimmäinen asia on, että jokaiselle taataan tosiasiallinen mahdollisuus osallistua työttömyysturvalain tarkoitettuun työllistymistä edistävään palveluun tai säännösten tarkoitettuun toimintaan.

Lisäksi lakiehdotusta tulee täydentää säännöksellä siitä, ettei etuutta alenneta, jos työnhakija ei ole onnistunut työllistymään taikka pääsemään työllistymistä edistävään palveluun hänestä itsestään riippumattomista syistä.

Toinen tapa vähentää esityksen ongelmallisuutta on se, että työnhakijalla olisi mahdollisuus osoittaa aktiivisuuttaan myös sellaisella muulla tavalla, joka osoittaa hänen pyrkineen aktiivisesti työllistymään tai hakeutumaan työllistymistä edistävään palveluun tarkastelujakson aikana.

Perustuslain 80 §:n 1 momentin mukaan yksilön oikeuksien ja velvollisuuksien perusteista on säädettävä lailla. Tämän vuoksi työttömälle asetettavan toimintavelvoitteen perusteista perustuslakivaliokunta ehdottaa säädettäväksi tarkemmin valtioneuvoston asetuksella, jolla varmistetaan, että henkilöllä on tosiasialliset mahdollisuudet aktiivisuusedellytyksen täyttämiseen.

Valtioneuvoston asetuksen säätämistä voidaan pitää pakottavana, muuten hallitus valmistelee perustuslain vastaista lakia.

Osallistu keskusteluun

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.