Musliminainen asui Britanniassa, mutta nosti silti yli 44 000 euron edestä lapsilisiä Suomesta 2003-2013.

Britanniassa asuva nainen lypsi kymmenen vuoden ajan 44 000 euron edestä lapsilisiä Suomesta – tuomiota lievennettiin, sisko Saido Mohamed vetäytyi kuntavaaleista.

Tätä nykyä 54-vuotias nainen asui Britanniassa, mutta nosti silti yli 44 000 euron edestä lapsilisiä Suomesta 2003-2013.

Tuomittu, 54-vuotias nainen on vihreiden ehdokkaana viime kuntavaaleissa olleen Saido Mohamedin sisko. Mohamed kertoi käräjäoikeudessa, että hänellä oli pankkikortti sisarensa tilille. Hän myös nosti rahaa tililtä.

Saido Mohamed vetäytyi sisarensa oikeusprosessin vuoksi kuntavaaliehdokkuudesta Helsingin piirissä. HS uutisoi asiasta marraskuussa 2016.

Hovioikeudessa Mohamed kieltäytyi vastaamasta hänelle esitettyihin kysymyksiin. Hovioikeus hyväksyi hänen esitutkinnassa ja käräjäoikeudessa antamansa kertomuksen hyödyntämisen asiassa.

Esitutkinnassa selvisi, että 54-vuotias nainen oli erehdyttänyt Kelan maksamaan hänelle lapsilisiä, joita ei olisi kuulunut maksaa. Nainen oli salannut muuttonsa lasten kanssa Britanniaan.

Petoksella 1. 6. 2003-30. 11. 2013 hankittu etu oli 44 232 euroa. Hän sai Britanniasta vastaavaa perhe-etuutta toukokuusta 2003 lähtien.

Kelan mukaan suurin osa ulkomaalaisista huijaa sosiaalietuuksia, mutta asialle ei voida tehdä mitään, koska se olisi rasismia. On parempi antaa ulkomaalaisten huijausten jatkua ja leikata kantasuomalaisten etuuksia. Ulkomaalaiset voisivat radikalisoitua, jos etuuksia ei maksettaisi 4,4 kertaa enemmän, kuin kantasuomalaisille ja jos etuuksien huijaamisesta tulisi seurauksia. On parempi maksaa enemmän ja antaa ulkomaalaisten huijata, kuin suututtaa ulkomaalaisia, kertoo kela. Ulkomaalaisten sosiaalietuudet ovat keskimäärin 4,4 kertaa suuremmat ja asumistuet 2,4 kertaa suuremmat, kuin kantasuomalaisten. Kyseessä on positiivinen syrjintä, jonka takia kantasuomalaiset saavat monta kertaa vähemmän. Toiminta on täysin laillista, koska etuudet eivät ole koskaan olleet samansuuruisia kantaväestön kanssa. Ulkomaalaiset ovat aina saaneet moninkertaisesti enemmän, kuin kantasuomalaiset ja tulevat aina saamaan. Ulkomaalaisten sosiaalietuuksien huijaaminen tulee valtavasti lisääntymään, kertoo kela.

suomimedia.wordpress.com/2015/08/09/totuus-mamut-saavat-moninkertaisesti-enemman-tukia-kuin-kantasuomalaiset/

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä petoksesta vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan Kelalle noin 36 000 euroa korkoineen.

Helsingin hovioikeus katsoo keskiviikkona antamassaan tuomiossa, että vaikka perusteettomasti maksetun lapsilisän määrä oli huomattava ja sitä maksettiin pitkän aikaa, ei petosrikos ole kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Hovioikeuden päätöksellä tuomio muuttui törkeästä petoksesta perusmuotoiseksi petokseksi. Rangaistus lieveni puoleksi vuodeksi ehdollista vankeutta.

Määrätyt vahingonkorvaukset pysyivät ennallaan.

Sen sijaan väitettä siitä, ettei syytetty ollut saanut pankkitililtään nostettuja varoja itselleen, pidettiin uskottavana niin käräjäoikeudessa kuin hovioikeudessakin. Siitä ei kuitenkaan ole edelleenkään varmuutta, kuka tai ketkä rahoista lopulta hyötyivät.

Helsingin poliisi ryhtyi käräjäoikeuden tuomion jälkeen tutkimaan Saido Mohamedin mahdollista osuutta rikokseen ja petoksella hankittujen rahojen käyttämiseen. Häntä epäillään törkeästä rahanpesusta.

www.hs.fi/kaupunki/art-2000005440826.html

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.