Sipilän valehteli osallisuuttaan Katera Steelissä

Kauppalehti ja Uusisuomi selvittivät syksyllä pääministeri Sipilän osuutta kajaanilaisen Katera Steelin toiminnassa. Julkisuudessa pääministeri on antanut ymmärtää, olleensa Katerassa enemmän *neuvonantajana* sukulaisten firmassa, ja että hänen panoksensa liittyi *sukupolvenvaihdoksen* järjestelyyn. Patentti ja rekisterihallituksen tietojen mukaan suhde näyttää paljon intensiivisemmältä.

Näin Sipilä on kertonut:

Viime viikolla Sipilä sanoi blogissaan menneensä Kateraan mukaan ”helpottaakseen yhtiössä meneillään ollutta sukupolvenvaihdosta”. Hän kiisti, että hänellä olisi ”mitään tietoa yhtiön liiketoiminnasta”.

Kauppalehti 30.11.2016: www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-sijoitti-kateraan-omia-rahojaan-2011–ei-ollut-vain-neuvonantaja/THq2caFH?ref=facebook:941b%3Fref%3Dfacebook:941b

Tarkastellaan:

Juha Sipilä on aiemmin omistanut Katera Steeliä ja sen osaomistajaa Fortel Investiä. Jälkimmäisen hallituksen puheenjohtajana hän on toiminut.  Sipilä luopui Fortelin omistuksestaan v.2013, ja jätti myös puheenjohtajuuden. Fortelin nykyiset omistajat ovat juha Sipilän lapset.

Fortel Invest omistaa Katera Steelista 5%, muut omistajat ovat Juha Sipilän serkkuja ja enoja. Kateran kytkös pääministerin perheeseen näyttää ilmeiseltä.

Katera Steel sai syksyllä siis puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen Talvivaaran jatkajalta Terrafamelta, joka oli juuri saanut 100 miljoonaa Suomen valtiolta, hallituksen päätöksellä. Juha Sipilä on tätänykyä pääministerinä Suomen hallituksessa. Näiden asioiden rinnastus on aiheuttanut kummastelua, ja epäilyä että pääministeri käyttää valtaansa sukulaistensa hyväksi. Eduskunnan oikeusasiamies on käynnistänyt tutkinnan asiasta, ja sai Sipilältä vastauksen äskettäin.

Katera Steel jatkaa Sipilän isoisän v.1961 perustaman Hitsaus ja levytakomo Ky:n toimintaa, ja yhtiön siteet Sipilän sukuun ovat vankat.  Talvivaara t. Terrafame on ollut Kateran asiakas  vuosina 2012 ja 2013. Syksyllä 2016 tehdyn sopimuksen arvo on julkisuudessa kerrotun tiedon mukaan puoli miljoonaa euroa. Kateran liikevaihto viimesimmällä tilikaudella oli 5,1 miljoonaa euroa, ja tulos 496 000 e. Terrafamen kanssa tehty sopimus on siis arvoltaan viime tilikauden tuloksen suuruinen, ja noin 10% kauden liikevaihdosta. Terrafame-diilin merkitys Kateralle on siis huomattava.

  • Katera on tehnyt kauppoja Talvivaara/Terrafamen kanssa Sipilän ollessa osaomistajan Fortelin johdossa.
  • Valtio on tuona aikana jo aloittanut Talvivaaran avokätisen tukemisen.
  • Juha Sipilä oli tuohon aikaan eduskunnassa ja valiokunnissa, ja -oppositon kansanedustajanakin- hänen on täytynyt olla kiinnostunut omistamansa yhtiön keskeisen asiakkaan olemassaoloon vaikuttavasta päätöksenteosta.

Nyt meidän on joko uskottava Juha Sipilän kokeneen täydellisen amnesian, tai sitten olleen hyvin tietoinen Terrafamen merkityksestä Kateralle tehdessään pääministerinä sadanmiljoonan päätöstä Terrafamen hyväksi. Jälkimmäinen tilanne luo *esteellisyyden*.di-gold

Wikipedia:

Esteellisyys eli jääviys[1] (ruots. jäv) viittaa virkatehtävissä esiintyvään eturistiriitaan. Se tarkoittaa virkamiehen tai luottamushenkilön sopimattomuutta osallistua asian käsittelemiseen tai ratkaisemiseen. Esteellisyys rikkoo hallinnon objektiviteettiperiaatetta, joka pyrkii turvaamaan hallintopäätöksen tai hallinnollisen menettelyn oikeellisuuden, puolueettomuuden ja objektiivisuuden.

Esteellisyys syntyy, mikäli virkamies tai luottamushenkilö on sellaisessa suhteessa käsiteltävään asiaan tai sen asianosaisiin, joka saattaa vaarantaa hänen puolueettomuutensa. Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua.[2]

Esteellisyydestä seuraa, että esteellinen henkilö ei voi olla päättämässä asiasta, osallistua asian käsittelyyn eikä edes olla läsnä asiaa käsiteltäessä.[3]Poikkeuksena läsnäolokieltoon on kunnanvaltuusto, jonka kokoukset ovat kaikille julkisia.[4]

Esteellisen henkilön osallistuminen asian käsittelyyn on menettelyvirhe.

Lähde:

www.nykysuomi.com/index.php/2017/01/09/sipilan-vahatteli-osallisuuttaan-katera-steelissa/

Faktat Juha Sipilästä

Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla
suomimedia.wordpress.com/2017/07/10/juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/

Totuus miljonääri Juha Sipilästä valehteleva huijari ja diktaattori.
suomimedia.wordpress.com/2015/07/15/totuus-miljonaari-juha-sipilasta-valehteleva-huijari/

Muistakaa vittuilla vihalla suoraan Suomen ylivoimaisesti huonoimmalle pääministerille facebookissa ja twitterissä.
fi-fi.facebook.com/juhasi.fi/
twitter.com/juhasipila?lang=fi

 

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

1 Comment

  1. Voisitteko poistaa kyseisen kirjoituksen, koska nuo fakta paljastukset saavat Keskustan ja Sipilän näyttämään huonolta. Lisäksi ei tälläisia asioita saa paljastaa julkisuuteen. Teillä ei ole mitään oikeutta paljastella kansalta salassa pidettäviä asioita Keskustasta ja Juha Sipilästä. On erittäin ikävää, että menette paljastelemaan näitä asioita.
    Suomessa on pitkään ollut niin sanottu yhden ainoan oikean totuuden linja, jota valtamedia noudattaa tunnollisesti. Kansalta salassa pidettäviä asioita ei paljastella. Te sen sijaan paljastatte aivan kaiken kaikesta. Onneksi saamme pian uuden lain, jolla suomalaisten pääsy estetään teidän kaltaisille sivustoille. Kansan ei tule saada tietää salaisia asioita, joita te jatkuvasti paljastelette. Uskon, että saame piratebayn tyylisen eston tulevaisuudessa teidän kaltaisille sivustoille. Sensuuri on tehokkain tapa estää paljastukset ja paluu yhden ainoan oikean totuuden linjalle jota valtamedia noudattaa.

    -Minna Keskusta

Comments are closed.