Miksi silmälasit ja linssit maksavat liikaa Suomessa.

Moni on varmasti huomannut, että silmäsit ja linssit maksavat useita satoja euroja ja kaikilla ei todellakaan ole varaa maksaa useita satoja euroja kehyksistä ja linsseistä.

Sitten asiaan itse olen jo vuosikausia tilannut silmälasit ja linssit kahdesta paikasta. www.lensway.fi/ www.favoptic.fi/  Hinnat ovat jopa 5-10 kertaa halvemmat, kuin instrumentriumin hinnat. Kirjoitan tarkat ohjeet alempana miten tilata näistä. Näistä paikoista saat kehykset ja linssit alkaen 50 euroa. Maksimissaankin hinta jää 120-150 euroon.  Noista kahdesta lensway on noin 50-60 euroa halvempi, mutta et voi kokeilla kehyksiä etukäteen, vaan joudut ottamaan mitat vanhoista laseista mitalla ja etsimään vastaavavilla mitoilla olevat uudet. Voit toki aina palauttaa kehykset, jos ne eivät ole miellyttävät.

Yksi vaihtoehto on myös vaihtaa uudet linssit vanhoihin kehyksiin, jolloin hinta on jopa alle 20 euroa. Monesti vanhojen silmälasien kehys on hyvä mutta linssit ovat menneet naarmuille. Tähänkin on olemassa edullinen ratkaisu, jossa teet ensin tilauksen silmalasikauppa.fi syötät sivuille respetin tiedot jossa PD-arvo, josta sinulle lähetetään postituskotelo. Postituskotelon saadessasi laitat vanhat lasit siihen ja lähetät silmälasikauppa.fi antamaan osoitteeseen. Siellä vaihdetaan uudet linssit uusilla voimakkakuuksilla ja hinnat ovat alkaen 19,90 euroa 2 linssiä. Saat vanhat kehykset uusilla linsseillä postilaatikkoosi 3-4 päivän sisällä. Myös silmalasikauppa.fi voit ostaa uudet kehykset.
silmalasikauppa.fi/index_product2.php?product=&setcat=47&product=35752&show=Tilaa

www.facebook.com/pg/www.silmalasikauppa.fi/reviews/?ref=page_internal

Alla olevasta videosta selviää miten koko prosessi toimii.

Miten tilata favoptic, lensway ja silmalasikauppa.fi

Miten prosessi käytännössä toimii on se, että favoptic ja lensway tarvitsevat PD-arvon ja KV-arvon molemmista silmistä erikseen eli vasemman silmän arvo ja oikean silmänarvo. Käydessäsi optikolla näöntarkastuksessa (maksaa 0-35€) muista pyytää PD-arvot molemmille silmille erikseen ja kauko- ja lähinäölle. KV-arvot molemmille silmille erikseen, jotka merkitään reseptiin. Näillä tiedoilla saadaan tarkasti juuri sinulle sopivat linssit tehtyä. Lensway ja silmalasikauppa.fi ei anna kehyksiä sovitettavaksi, joten sinun täytyy mitata vanhoista kehyksista mitat ja valita mittojen mukaan juuri sinulle sopivat kehykset. Muista levittää tätä tietoa somessa, jotta saadaan lisää kilpailua ja kehyksien ja linssien hintoja merkittävästi alemmaksi. Lisäksi moni tulee säästämään useita satoja euroja rahaa.

Mitä tarkoittaa “pupillien välinen etäisyys”?

Etäisyys silmäterien välillä mitattuna millimetreissä =PD-arvo. Kun luet tai katsot jotain hyvin lähellä olevaa, kääntyvät silmät automaattisesti hieman sisäänpäin ja silmäterien etäisyys supistuu hiukan. Siksi yleensä annetaan kaksi arvoa: toinen kauko- ja toinen lähinäölle – esim. 62/59.

PD-arvo on silmäteräväli eli ihmisen silmien etäisyys millimetreinä toisistaan. Tämä on ihmiseltä mitattavissa oleva mitta. PD-mitta mitataan viivoittimen näköisellä PD-tikulla tai pupillometri-nimisellä laitteella. Arvo kertoo millä etäisyydellä silmät ovat toisistaan.

Arvo voidaan ilmoittaa niin sanottuna puoli-PD-arvona tai kokonais-PD-arvona. Puoli-PD mitassa mitataan etäisyys nenänselän keskeltä mustuaisen keskelle. Esimerkiksi PD-arvo 30/31 tarkoittaa, että oikea silmä on 30 millimetrin ja vasen 31 millimetrin etäisyydellä nenänselän keskiosasta. Sama PD-arvo voidaan ilmoittaa myös yhteisarvona, jolloin PD on 61.

Puoli-PD on tarkempi mittaustapa ja sitä pitäisi käyttää aina kun silmät eivät ole symmetrisesti.

Silmäteräväli pysyy käytännössä muuttumattomana aikuisella ihmisillä, koska kasvua ei enää tapahdu.

Kv-arvo eli keskiöväli on linssien optisten keskipisteiden välinen etäisyys toisistaan. Tämä on siis laseihin määriteltävä mitta.

Keskiöväli voi olla sama kuin silmäteräväli, mutta aina näin ei ole. Esimerkiksi lukulaseissa keskiöväli tehdään yleensä muutaman millin pienemmäksi kuin henkilön silmäteräväli on. Tämä johtuu siitä, että lukiessa silmät kääntyvät sisäänpäin ja silloin optinen keskipiste on oikealla kohdalla silmiin nähden.

Lisäksi myös prismakorjausta voidaan tehdä säätämällä keskiöväliä silmäteräväliin nähden.

Valitettavasti silmälasikorteissa PD- ja Kv-lyhenteitä käytetään välillä epäloogisesti. Osa optikoista merkitsee reseptiin aina molemmat ja osa puolestaan vaan toisen. Muista vaatia molemmat ja PD-arvot molemmille silmille ja lähi ja kaukonäölle.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.