Pakolaiskriisi jatkuu maailman tappiin jos EU:n ulkorajaa ei saada kiinni

Länsi-Euroopan valtamedia näyttää löytäneen yhteisen tekijän jatkuvalle pakolaiskriisille: Puola, Tsekkki ja Unkari. Eero Mäntymaa kirjoittaa Hesarissa:

”Olennainen syy on se, että kaikki jäsenmaat, kuten Puola, Tšekki ja Unkari, eivät suostu ottamaan turvapaikanhakijoita vastaan.”

Mäntymaa tarkoittaa siis sitä, että pakolaiskriisi ei tarkoita sitä, että Eurooppaan tulvii Välimeren yli perusteettomasti ihmisiä ilmaisen ylläpidon perässä. Pakolaiskriisi tarkoittaa Mäntymaan mukaan sitä, että Eurooppaan jo 2015 tulleita 160 000 turvapaikanhakijaa ei saada ripoteltua ympäri EU:ta.

”Kun Unkari ei ota vastaan kiintiöpakolaisia, Suomikin levittää kätensä ”Ei mekään, jos ei noikaan””, Mäntymaa kirjoittaa.

Tilannehan olisi todellakin ihanteellinen, jos Suomi ottaisi oppia Unkarista ja muista Visegrad-maista. Silloin pakolaiskriisi loppuisi kuin seinään. Unkari suojaa EU-rajaa mallikkaasti. Kun taas Kreikka ja Italia eivät niin tee. Viktor Orban vaati jo 2015, että EU:n pitää auttaa Kreikkaa saamaan raja kiinni, koska se ei itse siihen kykene. Ja sen jälkeen erottaa Kreikka EU:sta sopimusrikkomuksen takia.

Nyt tilanne on sama Italian suhteen. Italiaa pitää auttaa saamaan meriraja kiinni ja sen jälkeen antaa Italian hoitaa itse omat pakolaisensa eikä vaatia muita maita kantamaan vastuuta sen itse tekemistä omista virheistään.

Mäntymaa jatkaa samaa virttä, mitä voi lukea kaikista Länsi-Euroopan lehdistä:

”Jos vuoden 2015 tapahtumat toistuisivat, jäsenmaat todennäköisesti tiukentaisivat maahanmuuttopolitiikkaansa ja rajavalvontaansa. Seurauksena menetettäisiin unionin vapaa liikkuvuus, ja paine kasautuisi ulkorajoille, kuten Italiaan, Kreikkaan ja Espanjaan”, Mäntymaa kirjoittaa.

 

tphakijatsaunassa_hg__503_uu1

 

Kuten jo tuli esille, Euroopan jäsenmaat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla he sitoutuvat suojaamaan Unionin ulkorajoja, jos maalla on Unionin ulkoraja. Ja Unkari toimii esimerkillisesti. Myös köyhä Bulgaria suojaa rajaansa Turkkia vastaan. Sitä kautta ei tule yhtään ainutta laitonta muslimia Eurooppaan. Kuten ei tulisi Slovakian, Puolan ja Baltian maiden kautta, jos sieltä olisi tulossa tulijaa.

Näin ollen Mäntymaa menee eurooppalaisten virkaveljiensä kanssa samaan vanhaan väärinymmärrykseen. Vapaa liikkuvuus ei tarkoita sitä, että kuka tahansa Euroopan ulkopuolinen paperiton henkilö voisi lonnia Schengen-rajan yli Eurooppaan ja sen jälkeen kulkea vapaasti Euroopassa miten haluaa. Vapaa liikkuvuus tarkoittaa sitä, että EU-kansalainen voi vapaasti matkustaa Schengen-sopimuksessa mainituissa maissa. Ei sitä, että arabit ja afrikaanot voivat uida vapaasti Välimeren yli Eurooppaan.

Niin ikään Mäntymaan väite paineen kasautumisesta Italian, Kreikan ja Espanjan kontolle, on hyvin epäammattimainen. Nämä maat nyt sattuvat sijaitsemaan maantieteellisesti siinä missä ovat, ja niillä realiteeteillä mennään. Ihanteellistahan olisi, jos ei tarvitsisi ottaa mistään vastuuta vaan voisi vain lonnia. Mutta koska maat nyt sattuvat olemaan sillä reitillä, jolla laittomat arabit ja afrikaanot Eurooppaan tulevat, näiden maiden pitäisi toimia niin, että reitit menevät kiinni.

EU:n pitäisi nyt vaatia kaikkia niitä maita, joilla on ulkoraja, sulkemaan raja. Sen jälkeen viis veisata mitä Afrikassa tai Lähi-idässä milloinkin saadaan päähänsä. Näissä maissa olot eivät ikinä parane, joten siitä olisi lähdettävä. Näillä toimilla päästäisiin ainakin alkuun ”pakolaiskriisin” hoidossa.

Lähde:

pt-media.org/2017/07/26/pakolaiskriisi-jatkuu-maailman-tappiin-jos-eun-ulkorajaa-ei-saada-kiinni/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.