DHL Suomessa perii laittomasti tullauksesta vaikka ostokset ovat tullivapaita ja verovapaita.

Jos ostat euroopan ulkopuolelta mitä tahansa tuotteita esimerkiksi luontaistuotteita eu.iherb.com/ Luontaistuotteissa tulli ja veroraja on 35,70 euroa postikuluineen. Eli jos ostat alle 35,70 eurolla postikuluineen luontaistuotteita ovat ostoksesi tullivapaita ja veropaita. Jos ostat muita, kuin luontaistuotteita raja on 22 euroa postikuluineen. Jos valitset DHL kuljetuksen, DHL Suomessa, kuitenkin vie kaikki myös tullivapaat ja verovapaat laittomasti tullaukseen, josta sinun pitää maksaa noin 20-25€ lisää DHL:lle. Myöskään itsetullaus ei vapauta maksusta. Eli muistakaa välttää DHL valitsemista toimijaksi. Jos käytätte iherb muistakaa aina valita kuljetustapa Global Post ja älkää koskaan valitko DHL. DHL lähettää tekstiviestin tai sähköpostin, että teidän pitäisi tullata. Paras toimintapa on ilmoittaa DHL, että tuote on tullivapaa ja verovapaa eli mitään maksuja ei tarvita ja pyytää lähettämään tuote heti sinulle. Mikäli DHL kieltäytyy ilmoitat että et tule tullaamaan ja et maksa ja pyytää DHL lähettämään tuotteet takaisin ja ottaa rahat takaisin tilauksesta ja tilata samat Global Post toimittajan kautta, jossa ei ole mitään tullauksia. Eli tuote lähetetään takaisin iherbille josta saat rahat takaisin.  Lisäksi muistakaa valittaa asiasta kuluttajariitakuntaan, jos olette joutuneet DHL Suomen laittoman toiminnan uhriksi. Muistakaa myös antaa palautetta DHL Suomelle, jos olette joutuneet laittoman toiminnan uhriksi.  Alla linkit ja muistakaa levittää tietoutta.

asiointi.kuluttajariita.fi/kuluttaja/#/

www.kuluttajariita.fi/fi/index/valituksenteko/valituslomakkeet.html

kuti.kkv.fi/Kutiweb/kuluttajat/KuviLomake.aspx

www.dhl.fi/fi/ota_yhteytta/ota_yhteytta_express.html

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

4 Comments

 1. eikös se tullimaksuraja ole nykyisin täällä 22e? Jos sen yli menee niin joutuu tullimaksut maksamaan… aina global mail valittuna ja tulee jopa yli kolmenkympin maksaneet tullitta… joskus kauan sitten maksoin tullia jostain ostoksesta kun en näitä rajoja vielä tiennyt olevan edes olemassa 🙂

  1. Kyllä, olet oikeassa, että raja on 22e, MUTTA asia ei ole lisäravinteiden, vitamiinien ja esim. mausteiden kanssa ihan näin selkeä (Iherbin tuotteita).

   Yksinkertaisesti selitettynä: ALV:n määrän on ylitettävä 5e, jotta tulli olisi ylipäätään kiinnostunut keräämään sen (lähde: tulli.fi). Mitä tämä tarkoittaa on, että 24%:n ALV-kannalla raja on kirjaimellisesti 22e, koska 22 x 0,24 = 5,28e, eli se 5e:n rajapyykki menee rikki. Mutta, jos tilaat tuotteita, joissa on alempi kanta, kuten ravinnelisissä on se 14%, niin 22 x 0,14 = 3,08e, joten ALV:ia ei kerätä. Tällä samalla kaavalla voi laskea nopeasti paljon se keräysraja sitten on: 100 / 14 x 5 = 35,71, eli 100% jaettuna 14%:lla, jotta saadaan yhden alv-prosentin määrä, kerrottuna se 5:llä (5 euroa) = pyöristettynä 36e.

   Ja esim. kirjojen kanssa sama homma, mutta koska niissä kanta on 10%, korvataan laskutoimituksissa 0,14 ja 14 vain 0,1:llä ja 10:llä.

 2. KIITOS tästä <3 !!!
  Juuri sain DHL:n viestin ja ei todella olisi varaa maksaa mitään ylimääräisiä.
  Osaatko neuvoa, miten tuon palautuksen saa helpoimmin hoidettua IHerbin ja DHL:n (mur) kanssa?
  Ja saako siis IHerbiltä kaikki rahat takaisin?

  1. Ilmoita DHL tuotteesi seurantakoodi ja kerro, että tuotteesi on tullivapaa ja verovapaa, joka ei tarvitse mitään tullauksia. Pyydä heitä lähettämään tuote heti sinulle. Mikäli DHL kieltäytyy kerro, että et tule tullaamaan, etkä maksamaan vaan pyydä heitä lähettämään takaisin. Googleta iherb tuotteen palautus ja rahojen palautus.

Comments are closed.