Suomessa matut menevät oman kansan edelle

“Onko kaikki tuhlaaminen pakollista, kun tiedämme, että suurin osa turvapaikanhakijoista on luikureita, jotka eivät turvapaikkaa saa.”

Pauli Vahtera kirjoittaa Facebookissa:

Pieniä ovat silakat joulukaloiksi, Suomen Uutiset selkokielellä

Suomen Uutisissa listataan toimenpiteitä, jotka ovat kiristäneet Suomen turvapaikkakäytäntöjä. Vähästäkin on iloittava, mutta samaan aikaan voi ihmetellä, miksei saada todellisia maahantuloa vähentäviä toimenpiteitä aikaan.

Yksi iso syy on se, että kahden hallituspuolueen johtava ministeri on uskovainen. Uskossa oleva ajattelee asioita yhden henkilön näkökulmasta, vaikka hallituksen tehtävä on hallita kokonaisuutta.

Kokoomuksen roolia en pysty parhaalla tahdollakaan ymmärtämään. Pääministeri Stubb on koko ikänsä ajanut rajatonta Eurooppaa, joten hänkin on yhden sortin uskovainen.

Hänen tilalleen tulleesta valtiovarainministeri Orposta ei saa mitään selkoa. Orpo katseli tumput suorana 2015 sisäministerinä, kun Ruotsi työnsi ylijäämähakijansa laittomasti Suomeen.

Hallitus tekee KIKYä, SOTEa ja leikkaa suomalaisten sosiaaliturvaa. Nuo toimenpiteet ovat lillukanvarsia sen rinnalla, kuinka paljon hallitus tuhlaa maahanmuuttoon.

Onko kaikki tuhlaaminen pakollista, kun tiedämme, että suurin osa turvapaikanhakijoista on luikureita, jotka eivät turvapaikkaa saa.

Viime vuonna Migrin käsittelemistä kaikista tänne tulleista vain 16 % sai turvapaikan.

Miksei hallitusohjelmassa sovittua selvitystä maahanmuuton kustannuksista ole tehty? Vain sen avulla maahanmuuttokeskusteluun saadaan todellista tolkkua.

Muutoin keskustelu on sitä, että itketään jokaisen kielteisen päätöksen saaneen ihmisoikeutta jäädä Suomeen ikuisiksi ajoiksi elätettäväksi.

Hehkuttelu on tyynnyttämistä myrskyn edellä. Kun 2015 tuli 32 476 hakijaa, niin viime vuonna tulleiden määrä 5651 on muka hallituksen toimenpiteistä johtuvaa. Silti määrä on suurempi kuin ennen vuotta 2015 (3651).

Viidessä vuodessa tänne tulee tuota vauhtia 33 000 hakijaa. Ja laitan pääni pantiksi, että viiden vuoden aikana tulee suuria piikkejä. Lainsäädäntö pitää tehdä tulevaisuuden ongelmien rajoittamiseksi, eikä mitättömien helposti kierrettävien viilausten tekemiseksi.

Migri heikensi julkista tilastointiaan vuoden 2017 alussa. Osin varmaankin sen takia, ettei löystyvä päätöskäytäntö tule esille samassa määrin kuin viime vuonna. Mutta vieläkään emme tiedä millaisia määriä hakuvaiheen jälkeen seuraa.

Valitusmäärät maittain. Perheenyhdistämiset maittain. Muuttuneiden päätösten määrä maittain. KHO:n päätösten määrä maittain. Annetut ensiasunnot maittain. Täällä olevien syntyvyys. Rikostilastot kansalaisuuksittain.

Yksittäisellä KHO:n ratkaisulla voi olla enemmän vaikutusta tänne jäävien määrään kuin näillä hallituksen kiristyksillä yhteensä. Esimerkiksi KHO katsoi, että Bagdadissa (9 miljoonaa asukasta) voi joku tunnistaa Mosulista tulleen ja siten tämä saattaa joutua vaaraan. Ja niinpä pitää antaa turvapaikka.

Demlalaisten juristien vallan vähentämisellä olisi tärkeä rooli Suomen pelastamisessa.

Tarkastellaan Suomen Uutisten listaa selkokielellä:

SU: Ensinnäkin Suomen vetovoimatekijöitä on karsittu, jotta Suomesta ei ylipäänsä lähdettäisi hakemaan turvapaikkaa tarpeettomasti.

SELKOKIELELLÄ: Tärkein on tekemättä. Ei-suomalaisten oikeutta Suomen kansalaisen kanssa samanlaiseen sosiaaliturvaan ei ole leikattu. Yritetty on ja annettu periksi. Miksi? Demlalaiset perusoikeusjuristitko hallitsevat Suomea?

Yrityskin oli surkea 10 %. Silti oltaisiin kärkisijoilla maailmassa. Ja täältä saa upouuden asunnon radanvarresta tai Helsingin keskusta-alueilta, ei sellaista ylellisyyttä muualla tarjota.

Sadattuhannet suomalaiset asuvat huonommin kuin monet oleskeluluvan saaneet turvapaikan hakijat ilmaiseksi. Ei ole ihme, ettei maahanmuuttajia näy leipäjonoissa.

SU: Saksasta meriteitse tulleiden turvapaikanhakijoiden määrät romahtivat, kun laivayhtiöitä vaadittiin tarkistamaan matkustajien matkustusasiakirjat. Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla liikennettä rajoitettiin Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisiin huhtikuusta lokakuuhun 2016, mikä normalisoi tilanteen Venäjän rajalla.

SELKOKIELELLÄ: Lokakuun jälkeen alkoi talviaika. Katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu. Jos laivalla ei Saksasta pääse, sitten tullaan laivalla Ruotsista tai Haaparannan kautta.

Mistä tänne tullaan, sitä ei taida tietää ainakaan hallitus. Kannattaisi selvittää, jotta voisi laittaa rajat kiinni. Sehän on ainoa toimiva keino humanitäärisen maahanmuuton rajoittamiseen. Koska tänne päästyä, täältä ei tarvitse lähteä kulumallakaan.

SU: Lähtömaihin tiedotetaan sosiaalisessa mediassa maahanmuuttolinjan kiristyksistä, jotta ihmiset eivät perusteettomasti lähtisi liikkeelle alun perinkään. Turvapaikanhakijoiden määrät ovatkin vähentyneet selvästi. —

SELKOKIELELLÄ: Paljon enemmän päätöksiin vaikuttavat KELAn sivuilla 12 kielellä kerrotut sosiaalietuudet ja info-pankit, pääministerin asunnon luovutusidea, KELAn ennakkouutisointi perustulosta.

Lahden MM-kisojen YLE-lähetyksiä ei voi katsoa Suomen ulkopuolella. Samanlainen rajoitus pitää olla KELAn mainossivuilla. Vasta tänne tultuaan saa niitä lukea.

SU: Suomeen turvapaikkaa hakemaan saapuvien prosessia on tehostettu. Maahanmuuttoviraston päätösvauhti on moninkertaistunut. Ilmeisen perusteettomat hakemukset käsitellään nopeutetussa menettelyssä.

SELKOKIELELLÄ: Ja nopeutettu tarkoittaa, että syksyllä 2015 tänne tulleita notkuu Suomessa erilaisin perustein vuosikausia. Pitäisi kieltää uusintahakemusten tekeminen kokonaan ja valitusoikeus pitää katkaista. Ilmainen valittaminen pitää estää. Niinhän suomalaisillekin on tehty.

Ilmeisen perusteettomiksi viime vuonna katsottiin 552 hakemusta 32 000:sta. Nämä voitaisiin hoitaa nopeasti siten, että tehdään lista maista (EU-maat, Albania jne EU-halukkaat, USA jne), joista tuleville sanottaisiin että tervetuloa Suomeen, Stokkalle pääsee junalla P tai I, ja jos rahaa ei ole, voitte lähteä paluulennolla takaisin.

SU; Turvapaikkapäätökset ovat muuttuneet. Turvapaikkaa on entistä vaikeampi saada Suomesta.

SELKOKIELELLÄ: Ai niinkö. Kesällä 2016 oli muutos parempaan, mutta median ja suvaitsevaisten painostuksesta siitä on livetty. Parempaa aikaa kesti muutaman kuukauden.

Ja mitä sitten, jos turvapaikkaa ei saada. Tännehän voi jäädä mitä moninaisimmilla syillä. On keksitty jopa mennä töihin, jolloin saa helpommin oikeuden jäädä Suomeen. Työt voi lopettaa kun oleskelulupa on saatu ja siirtyä sossun elätiksi.

SU; Oleskelulupia ei enää myönnetä humanitaarisen suojelun perusteella.

SELKOKIELELLÄ: So what. Jos oleskelulupaa ei saa valitusten jälkeenkään, sitten vaan ilmoitetaan ettei minnekään lähdetä. Laittomien Suomessa olijoiden mielenosoitus saa paikalle niin ministerin, presidenttiehdokkaan kuin entisen ulkoministerinkin. Poliisi kahvittelee laittomien kanssa. Se jos mikä on humanitääristä suojelua.

Miksei poliisi tarkista mielenosoittajien papereita ja vie laittomat säilöön palauttamista varten?

SU: Perheenyhdistämisen edellytyksiä tiukennettiin lisäämällä toimeentuloedellytys ja lisäkiristysten käyttöönottoa selvitetään. Linjaukset lähtömaiden turvallisuustilanteesta tarkistetaan säännöllisesti ja jos lähtömaan turvallisuustilanne on parantunut, oleskelulupa peruutetaan.

SELKOKIELELLÄ: Onko yhdenkään oleskelulupaa peruutettu sen takia, että lähtömaan turvallisuustilanne on parantunut? Norjassa on.

Toimeentuloedellytysten kiristämisellä ei ole merkitystä, koska 3 kuukauden ajan luvan saatua voi hakea perheen Suomeen ilman mitään rajoituksia. Ilmaiset juristit pitävät huolen, että tämä asia tiedetään hyvissä ajoin.

SU: Turvapaikkapäätöksistä kielteisten päätösten osuus on kasvanut selvästi. … Pohjoismaisessa vertailussa Suomen kielteisten turvapaikkapäätösten määrä oli selvästi suurempi kuin muissa maissa …

SELKOKIELELLÄ: Kädetön ihminen on paremmassa asemassa kuin kädetön ja sokea. Jos öljyrikas Norja ja vauras Ruotsi hoitavat asiat huonosti, ei se anna Suomelle oikeutta hoitaa asioita melkein yhtä huonosti.

SU: Kielteisten päätösten täytäntöönpanoa on nopeutettu. Hallinto-oikeuden kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava henkilö ei jää käsittelyajaksi Suomen, jollei korkein hallinto-oikeus toisin määrää. Turvapaikkapäätösten valitusaikoja on lyhennetty. Tuomioistuinkäsittelyn nopeuttamiseksi ratkaisukokoonpanoja on supistettu.

SELKOKIELELLÄ: Harvat lähtevät, useat jäävät. Nigerialainen on notkunut Suomessa viisi vuotta. Hän sai ”viimeisen” kielteisen päätöksen vuosi sitten. Kukaan ei ole ollut häneen yhteydessä. Mitä merkitystä on millään?

Valitusajalla ei ole merkitystä, koska juristit tietävät sen ja kopioivat valituksia nopeampaan tahtiin. Todellinen vaikutus olisi sillä, että määriteltäisiin nykyistä alempi katto juristin palkkiolle, jonka valtio maksaa. Samalla rahalla pitää hoitaa sekä hakemus että valitukset. Rahalla saa aikaan parempia päätöksiä kuin pykälänikkaroinnilla.

SU: Palautuksia on tehostettu.

SELKOKIELELLÄ: Näkisi vaan. Toki viime vuonna on palautettu enemmän kuin edellisinä vuosina, mutta onhan palautettavien määräkin moninkertaistunut. Tappiolle jäädään tässäkin, koska tehoja tarvittaisiin moninkertaisesti. Poliisit hykertelevät. Neljä poliisia saattamassa yhtä turvapaikanhakijaa. Päivärahoilla pitää paluulentoa odottaessa hauskaa palautusmaassa.

SU: Tiedotusta turvapaikanhakijoille vapaaehtoisen paluusta on parannettu ja tuhannet turvapaikanhakijat ovat palanneet takaisin vapaaehtoisesti. Tarvittaessa tehdään myös pakkopalautuksia, jos henkilö ei halua poistua maasta vapaaehtoisesti. Palautusten tehostamiseksi poliisin resursseja vahvistettu.

SELKOKIELELLÄ: Maasta poistuville annetaan rahatukko taskuun ja ilmainen matka. Sillä kuittaa ainakin osan salakuljettajille maksetusta matkasta. Nettipoliisin resursseja on vahvistettu, jotta suomalaisten oikeutta kritisoida maahanmuuttoa saadaan rajoitettua.

Millä pakkopalauttaa, kun tänne pääsee ilman papereita ja lähdöstä voivat esimerkiksi irakilaiset kieltäytyä. Kirkko, SPR ja muut verovaroilla elävät ovat järjestäneet houkuttimia, jotta tänne jäätäisiin.

SU: Myös laittomaan maassa oleskeluun puututaan. Laittomasti maassa oleskelun ehkäisemiseksi on laadittu erillinen toimenpidesuunnitelma. Laittomasti maassa olevien tavoittamiseksi poliisin tehostettua ulkomaalaisvalvontaa on lisätty.

SELKOKIELELLÄ: Hmm, esimerkiksi rautatieaseman leirillä olevat voisi ratsata. Paras valvonta olisi tarkistaa paperit kadulla, mutta se olisi etnistä profilointia, jota hyvät ihmiset paheksuvat.

SU: Suomi on tehnyt EU-tasolla työtä vaikuttaakseen globaaliin maahanmuuttotilanteeseen. Suomi on vaatinut voimakkaasti kahdenkeskeisissä neuvotteluissa ja EU-kokouksissa EU:n jäsenmailta ulkorajavalvontaa ja vastuuta rekisteröidä turvapaikanhakijat. Suomi myös kiirehtii neuvoston päätöstä turvallisten alkuperämaiden luettelosta ja vaatii myös Turkin kuulumista siihen.

Kielteisen päätöksen saaneiden yhteispalautusoperaatioiden lisäämiseksi tehdään aktiivista yhteistyötä muiden EU-maiden kanssa.

SELKOKIELELLÄ: EU sum liirum sum laarum sum liirum sum laa. Suomellahan on muskeleita EU:ssa. Suomi on innokkain maa ottamaan eritrealaisia ja muita EU:n määräämiä taakanjakotulijoita. Eritrealaisille ei edes kuulu turvapaikkaa, mutta niin vain kaikki saavat.

SU: Työ maahanmuuttopolitiikan järkevöittämiseksi kuitenkin jatkuu edelleen. Olen itse (Sampo Terho) ehdottanut esimerkiksi kansalaisuuden kriteerien muuttamista Tanskan mallin mukaisesti.

SELKOKIELELLÄ: Tätä asiaa ei korjata ennen kuin pommit ovat tehneet Suomessa tuhoja, tuskin sen jälkeenkään, koska itsemurhapommeilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.

On hullua antaa kansalaisuus, vaikka henkilö on luku- ja kirjoitustaidoton, ei osaa suomea, eikä ole töissä. Tuollaisesta ihmisestä ei ikinä ole mitään iloa Suomelle. Ei edes heille itselleen, heidän olisi parempi olla kotonaan.

Lähde: mvlehti.net/2017/02/28/vahtera-suomessa-matut-menevat-oman-kansan-edelle/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.