Miten valmistautua maailmantalouden romahtamiseen, joka tapahtuu pian.

Talouseliitti pelkää Euroopan romahtavan
www.kansalainen.fi/talouseliitti-pelkaa-euroopan-romahtavan/

Jos joku on seurannut talouslehtien kirjoittelua, niissä povataan suurta maailmanlaajuista taloudellista romahdusta, vanhojen rakenteiden romahtamista. Kehoitetaan ihmisiä luopumaan pörssiosakkeeistaan ja kaikista sijoituksistaan, joista uhkaa tulla muuten taloudellisia menetyksiä, jos niitä ei nyt myy kaikkia pois. Vain harva tästä tietää, minä en tiennyt. Rikkaat ovat myyneet kaikki sijoituksensa pois, koska iso romahdus on tulossa. He ovat varautuneet.

Näin suojaat omaisuutesi ja rahasi mikäli euro yllättäen kaatuu.
suomimedia.wordpress.com/2014/12/06/nain-suojaat-omaisuutesi-ja-rahasi-mikali-euro-yllattaen-kaatuu/

Tärkeimmät taidot, jotka jokaisen tulee hallita, kun yhteiskunta romahtaa ja silloin jokainen on omillaan. Raha on turha pankkitillä, koska pankit jäädyttävät kaikkien ihmisten tilit isossa talousromahduksessa. Siksi iso määrä käteistä kotona varmassa piilossa on ainoa keino. Kreikka todisti, että talletussuojaa ei ole olemassa. Kaikki varastot loppuvat joskus, joten mistä ruokaa. Tulen tekeminen tarpeeksi tulitikkuja ja sytkäreitä. Hyvä on ns. sytytyspala, joka palaa noin 5 minuuttia. Tulentekovälineetkin loppuvat joskus, joten kipinärauta ja suurennuslasi ovat hyviä tulentekovälineitä. Osaamalla metsästyksen ja kalastuksen saat ruokaa suoraan luonnosta. Kaikki vesi on juotavaa, jos veden keittää kiehuvaksi, jolloin kaikki mikrobit yms kuolevat. Tämän jälkeen vesi on juotavaa. Ruoka ja vesi ilman niitä ei selviä, onneksi luonnosta saa ruokaa ja vettä. Talvi tulee sähköt poikki ja lämmitys ei toimi. Siksi puulämmitys on paras tapa. Puut eivät metsästä lopu. On hyvä muistaa, kun yhteiskunta romahtaa lakkaavat kaikki lait olemasta voimassa. Lisäksi ruoka loppuu kaupoista, hanasta ei saa maksullista vettä,  maksullista sähköä ei saa seinästä, kaukolämmitys tai sähkölämmitystä ei saa enää. Eli voit metsästää kaikkia eläimiä niin paljon, kuin haluat mitä ikinä haluat. Lait lakkaavat olemasta. Voit kaataa puita niin paljon, kuin haluat, mistä tahansa. Metsästää ja kalastaa mitä tahansa niin paljon, kuin haluat. Mitään lakia ei ole olemassa, eikä kukaan niitä noudata siksi vahvimmat ja viisaimmat selviävät. Osa ihmisistä alkaa ryöstelemään ja tappamaan toisia esim. matut ja muut epärehelliset ihmiset. Agrigaatti, moottorisaha ja niihin riittävästi polttoainetta ja öljyä helpottavat elämää paljon. Polttoaineetkin loppuvat joskus, joten kaarisaha ja muut korvaavat tavat ja tarvikkeet pelastavat. Aurinkopaneeleilla saat sähköä. Moottorisahalla tai kaarisahalla sahaat puut ja rakennat. Kirves, puukko ja muut tarpeelliset välineet.

Osta ennemmin samalla rahalla kunnollinen kaarisaha pitkällä terällä esim. Bacho 36″ ja varaterä sekä kunnon kirves, kenttälapija, puukko, magnesium tulukset, taikaviitta, pilkkionki setti, merisuolapussi, kompassi, permilankaa, painettu kartta, ensiapupakkaus, dynamolamppu-radio..

Kipinärauta
www.varusteleka.fi/fi/product/light-my-fire-firesteel-2-0-army-kipinarauta/33900

KAARISAHA BAHCO SE-15-36
www.k-rauta.fi/rautakauppa/kaarisaha-bahco-se-15-36

Hyvä moottorisaha alle 100 eurolla

www.verkkokauppa.com/fi/product/46520/gmhfs/Takoi-CS-5200-moottorisaha

www.nettimyynti.fi/tuote/moottorisaha-timco-cs4100-16-41-cc/6438014117652/

Pieni ja kevyt moottorisaha

www.tokmanni.fi/kausitori/moottorisaha-25-4cc-2ketjulla/6438114953372/dp?openGroup=3742

Näin vähän suomalaisilla on käteistä lompakoissaan

www.taloussanomat.fi/oma-raha/2016/09/23/nain-paljon-suomalaisilla-on-kateista-lompakoissaan/20169871/139

Osta samalla rahalla kunnollinen kaarisaha pitkällä terällä esim. Bacho 36″ ja varaterä sekä kunnon kirves, kenttälapio, puukko, magnesium tulukset, taikaviitta, pilkkionki setti, merisuolapussi, kompassi, permilankaa, painettu kartta, ensiapupakkaus, dynamolamppu-radio..

Uskotko, että maailmantalous on elpymässä? Luuletko, että velkaantuminen on hyvä asia? No, emme mekään.

Vaikka moni pitää valmistautumista talouden romahtamiseen ennenaikaisena ja ”kahelina” – me olemme eri mieltä. Nyt, kun meillä vielä on mahdollisuus ostaa asioita, tehdä töitä ja valmistautua rauhassa – pitää meidän myös se tehdä.

Triljoonien suuruiset valtioiden lainat, satoja kertoja uudelleenpaketoidut johdannaiset ja hiipuva kysyntä ovat huono yhdistelmä. Samanaikaisesti useissa maailman kolkissa on käynnissä aseellisia konflikteja joko maiden välillä, kansojen sisällä tai erilaisia ääriryhmittymiä vastaan.

Me olemme sitä mieltä, että romahtaminen ei ole mikään ”jos” -kysymys – vaan MILLOIN. Me emme tiedä milloin se tapahtuu, mutta tiedämme, että niin tulee joskus käymään.

Olemme alle listanneet ohjeet kahteen eri tilanteeseen:

 • Tilanteeseen, jossa maailma ajautuu romahduksen myötä kaaokseen.
 • Tilanteeseen, jossa ihmiset yhä käyttäytyvät sivistyneesti, mutta talous ei yksinkertaisesti pyöri.

Jos haluat vain selvitä

Jos tavoitteesi on ensisijaisesti vain selvitä hengissä talouden romahduksesta – ja uskot esimerkiksi ryöstelyn, väkivaltaisuuksien ja yleisen anarkian lisääntymiseen, seuraa näitä ohjeita.

 1. Opettele selviytymistaitoja; lue kaikki mitä löydät. Aloita lukemalla läpi Selviydy.com:n artikkelit.
 2. Listaa mitä tarvitset selviytymiseen. Kirjoita yhteen listaan ne tarvikkeet, joita sinun täytyy vielä ostaa – ja toiseen suunnitelma siitä, mihin menet turvaan, kenen kanssa toimit ja miten meinaat hankkia elantosi jatkossa.
 3. Varastoi pitkään säilyvää ruokaa. Aloita ainakin yhden kuukauden varastolla. Olemme aiemmin kirjoittaneet preppaajan ostoslistan, josta saat hyvän perusajatuksen mitä kaikkea kannattaa ostaa.
 4. Hanki itsellesi Premium-tason vedenpuhdistin. Ei mitään halpoja kopioita, vaan ehtaa tavaraa. Opettele myös käyttämään kyseistä puhdistinta. Opettele varmuudeksi myösmiten löydät juomakelpoista vettä luonnosta.
 5. Istuta itsellesi puutarha. Paha nakki, jos asut kerrostalossa… Mutta kaikkien omakotitalossa asuvien ja mökin omistavien kannattaa istuttaa ainakin perunoita. (Voi olla, että joudut suojaamaan kasviksiasi pahan paikan tullen…)
 6. Opettele kuivaamaan lihaa ja säilömään sitä pitkään.
 7. Hanki itsellesi kunnon kalastusvälineet sekä mahdollisuuksien mukaan myös metsästysvälineitä (ansat, jouset, aseet – jos sinulla on viimeiseen lupa).
 8. Osta työkaluja kotisi remontoimiseen. Aloita vasaroista, nauloista, sahoista, narusta, tiivistysaineista, pressuista, ruuveista ja vastaavista.
 9. Opettele lääkitsemään itseäsi. Etenkin perustaidot haavojen sitomiseen, murtumien hoitoon ja hygieniaan liittyen ovat ensiarvoisen tärkeitä.
 10. Älä kerro naapureillesi, että olet aloittanut valmistautumaan talouden romahtamiseen… Muuten he tulevat osingoille.

Jos haluat yrittää hyötyä tilanteesta

Jos uskot, että maailmantalouden romahtaminen ei johda suoranaiseen sotatilaan, mutta aiheuttaa paljon inhimillistä kärsimystä työttömyyden ja pulan takia – seuraa näitä vinkkejä.

 • Hankkiudu eroon velasta, ja tee se nyt. Romahduksen sattuessa et halua joutua maksukyvyttömäksi ja menettää taloasi ja omaisuuttasi pankille.
 • Kerää rahaa pahan päivän varalle. Kun paha paikka iskee, sinulla on tyyny valmiina. Omalla ”hätäkassallasi” voit hankkia tarvitsemasi välineet ja ruoan selviytymiseen –
 • Pidä aina käteistä kaapissa. Jos maailmantalous kokonaisuudessan romahtaa, niin romahtavat myös pankit. Tilisi voidaan jäädyttää pelkällä ilmoituksella – ja pahassa tilanteessa suomalaisella talletussuojalla ei ole enää mitään merkitystä, etenkään jos ostoksia pitäisi tehdä heti. Pankit tulevat jäädyttämään asiakkaidensa tilit. Eli et voi nostaa käteistä tilanteen ollessa päällä. Lisäksi pankki voi yksipuolisella ilmoituksella ottaa kaikki tililläsi olevat rahat pankille ja niitä et tule ikinä saamaan takaisin.

Yhteenveto

Me pidämme maailmantalouden romahtamista todennäköisenä. Se ei välttämättä tapahdu tänä vuonna tai ensi vuonna – mutta se on tulossa. Emme tiedä onko se deflatorinen romahdus – vai korjaako hyperinflaatio potin kotiin. Emme myöskään tiedä mikä on se asia, joka niin sanotusti katkaisee aasin selän eli aiheuttaa romahduksen.

Tiedämme vain, että haluamme valmistautua. Haluamme olla valmiita.

www.selviydy.com/talous/valmistautuminen-romahdukseen/

Pelko maailmantalouden romahtamisesta leviää

Harvoin rahoitusmarkkinat ovat kokeneet yhtä synkkää vuoden alkua kuin kuluvana vuona. Osakkeet ovat syöksyneet, öljyn hinta on alimmillaan yhteentoista vuoteen ja Kiinan pörssi on ehtinyt romahtamaan syöksyvien kurssien vuoksi jo kahdesti.

Ei siis mikään ihme, että pelko uudesta talouskriisistä on levinnyt ympäri maailmaa. Joidenkin mukaan kyse olisi yksittäisistä tapahtumista ja niiden seurauksista, kun taas toiset näkevät taivaalla tummempia pilviä – jos he ovat oikeassa, niin globaali uhka on todellinen.

Kiinan raivoisan talouskasvun uskotaan olleen tärkeässä roolissa toisen suuren laman ehkäisemisessä vuosien 2008 – 2009 välillä, mutta hinta jonka maa joutuu maksamaan voi olla pelättyä raskaampi. Tällä hetkellä korot Kiinassa ovat kasvussa vaikka talous osoittaa selviä hyytymisen merkkejä. Tähän mennessä pörssikurssit ovat laskeneet lähes 20 prosenttia ja ainakin kahden pankin huhutaan olevan maksuvaikeuksissa. Myös useiden muiden maiden pörssit ovat laskeneet selvästi Kiinan vanavedessä.

Viime taantuman aikaan maailman toiseksi suurimmasta taloudesta vastuussa oleva Kiina käytti julkista rahaa hyvin avokätisesti – usein täysin turhiin ja suurudenhulluihin hankkeisiin – ja onnistui tätä kautta pitämään talouden kasvussa ja ihmiset töissä. Tämä ei kuitenkaan ollut ilmaista, sillä työllisyystilanteen elvytyksen kautta maan hallinto on ahdistanut itsensä nurkkaan, josta poispääseminen on vaikeampaa ja epämukavampaa kuin he uskalsivat kuvitellakaan

Samaan aikaan maailman muut keskuspankit ja valtiovarainministeriöt painivat edelleen aikaisemman talouskriisin synnyttämien ongelmien parissa.

Fathom Consultingilla työskentelevä Laura Eaton epäilee, että Peking on joutunut painamaan nyt paniikkinappulaa. Hän odottaa Kiinan keskuspankin devalvoivan valuuttaansa aggressiivisesti tulevina kuukausina. Tämä puolestaan vaikuttaisi tuntuvasti myös maailman taloustilanteeseen, kun halvennetut kiinalaistuotteet virtaisivat länsimaisille markkinoille, ja pakottaisivat samalla myös muut kehittyvät maat kilpailemaan tuotteiden hinnoilla. Länsimaissa tämä tulisi väistämättäkin muuttamaan hitaana edenneen inflaation räjähdysmäiseen deflaation.

Tilanne on vaikea, koska aiemmissa suhdannevaihteluissa maat ovat kohdanneet taantuman hetkellä, jolloin maiden julkinen talous on ollut kohtalaisen terveellä pohjalla. Tämä puolestaan on mahdollistanut sen, että julkiset menot ovat voineet kasvaa entisestään, ja samaan aikaan myös veroja on voitu leikata ja lainaehtoja keventää. Elvyttäminen on ollut mahdollista.  Nyt edellisestä maailmantalouden romahduksesta on kulunut jo lähes seitsemän vuotta, mutta valtioiden talouksien paikkaamista koskeva työ on yhä kesken. Kehittynyt maailma ei ole vieläkään toipunut edellisestä talouskriisistä, eikä länsimaiden hauras talous kestäisi uutta taantumaa joka saapuisi näin pian edeltävän jälkeen.

Paineet perushyödykkeiden tuottajien niskassa ovat jo näkyvissä. Venäjä ja Brasilia kärsivät molemmat pitkään jatkuneesta taantumasta, ja Saudi-Arabia puolestaan on ilmoittanut tiukasta säästökuurista sekä aikeistaan myydä osuuksia valtion omistamasta öljy-yhtiöstä Aramcosta. Maailmanpankki onkin varoittanut jo etukäteen uuden myrskyn olevan tulossa. Pahimmassa tilanteessa Kiinan talous hidastuu laajemmin, joka näkyy esimerkiksi länsimaissa tuotettujen luksustuotteiden sekä kaivosyhtiöiden tuottamien raaka-aineiden viennin hyytymisenä. Tällä tavoin välilliset vaikutukset tuovat Kiinan ongelmat myös Eurooppaan.

masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209696-pelko-maailmantalouden-romahtamisesta-leviaa

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

3 Comments

 1. Kaikki tullaan kieltämään ja fasismi tulee toimimaan, mikäli globalistit saavat toiveensa toteutetuiksi.

  Tänä päivänä Yhdysvaltojen ohjaama globaali maailma toimii seuraavasti. He sanovat olevansa suvereeni maailman poliisi, jonka sotilaallisen hegemonian täytyy saada koko maailma hallintansa alle.
  Yhdysvallat päättää, mitä he odottavat muun maailman tekevän.He välittäät tovomuksensa sekä virallisia että epävirallisia kanavia myoten ja odottavat automaattista yhteistoimintaa. Jos yhteistoiminta ei ala välittomästi, he painostavat poliittisesti ja taloudellisesti. Jos nämä toimet eivät riitä, he yrittävät hallituksen vaihdosta värivallankumouksilla tai sotilaallisilla vallankaappauksilla, tai organisoivat ja rahoittavat kapinan terroristihyokkäyksiin tai sisällissotaan. Jos tämäkään ei riitä, he pommittavat uppiniskaisen maan takaisin kivikauteen.

  Globalisteilla on tästä poikkeava käsitys. Amerikka täytyy tuhota, jotta siitäkin tulisi vain yksi NWOn hallinta-alue. Amerikan teollisuus on jo pitkälti ajettu täysin tietoisesti alas.

  Taustalla oligarkit ohjaavat kaikkea toimintaa. He kontrolloivat poliitikkoja, oikeuslaitosta, opetuslaitoksia, ruokaa, luonnonrikkaukia, ulkopolitiikkaa ja useimpien valtioiden raha- ja talouspolitiikkaa Nykyinen demokratia on alle 250 vuotta vanhaa. Sitä ennen valtioita hallitsivat vahvat eliittipersoonat, jotka käyttivät absoluuttista valtaansa yhteiskuntiin kontrolloiden maittensa vaurautta ja halliten kansalaisiaan voimankäytollä. Uusi mailmanjärjestys suunnnittelee palauttavansa tämän totalitaarisen mallin globaalissa mittakaavassa.

  Loppupelissä maailman hallitus palvelee globaalien oligarkkien ja heidän virkailijoittensa etuja jättäen loput ihmismassasta orjiksi palvelemaan eliittiä. Suunnitelma sisältää myoskin maailman väeston vähentämisen alle miljardiin.Siten maan luononvarat tulevat jäämään globaalin oligarkian yksinomaisen käyttoon.

  Hallitus koostuu perinnollisistä oligarkeista, jotka valitsevat seuraajansa joukostaan vanhan feodaalisysteemin mukaisesti. Miljardin ihmien väesto asuu täsmällisesti määritetyillä alueilla. Ei ole mitään keskiluokkaa, ainoastaan hallitsijat ja palvelijat.

  Kaikki lait ovat samoa kaikile ja niitä valvoo maailman hallituksen poliisivoimat ja maailmanhalituksen sotavoimat. Perussysteemi on hyvinvointivaltio. Niille, jotka ovat tottelevaisia alamaisia tarjotan tarpeet elämiseen, kapinallisten annetaan yksinkertaisesti nääntyä nälkään. Yksityisiltä henkiloiltä kaikenlaiset aseet on kielletty.

  Näistä suunnitelmista eivät globalismin kannattajat ole juurikaan puhuneet. Suomalaisista Sauli Niinisto ja Jyrki Katainen ovat vain maininneet uuden maailmanjärjestyksen tulevaksi, jota kohti mekin kuulemma tyoskentelemme.

  Tässä annettu linkki antaa paljon lisätietoja tulevasta systeemistä.

  www.realworldorder.net/

 2. Mielenkiintoista kuinka yleinen on se käsitys, että työssäkäyvät maksavat ei-työssäkäyvien elatuksen. Vaikka pikaisesti katsoen on ilmeistä, että työssäkäyvien palkoista perityillä veroilla valtio maksaa sosiaaliturvan menot, niin isomman kokonaisuuden todellisuus on kuitenkin erilainen. Raha ei synny olemassaoloon siinä vaiheessa, kun työntekijä saa palkan tililleen. Työtä tekevät ihmiset eivät todellakaan voi sanoa luovansa uutta rahaa ja valittaa, kun osa siitä otetaan veroina pois ja käytetään johonkin yleishyödylliseen, esim. sosiaaliturvaan.

  Raha on saanut alkunsa siinä vaiheessa, kun joku on ottanut sen lainana pankista, ja tarinan todellinen hyväntekijä (se joka rahoittaa sekä työntekijöiden että työttömien toimeentulon) on se, joka velan alunperin otti kannettavakseen. Palkanmaksu työntekijöille on rahatalouden kannalta aivan samanlaista velkarahan kierrätystä ja tulonsiirtoa kuin työttömuusturva työttömillekin. Tietenkin sillä, että maksetaanko raha (ansaittuina) palkkoina vai (ansaitsemattomina) sosiaalitukina vai kenties (piiloansaittuina) sijoitustuottoina, on merkitystä esim. psykologisista syistä, mutta sen varsinaisen rahankierron ja talouden mekanismien kannalta sillä ei ole merkitystä.

  Asiaa voi valaista yksinkertaisen esimerkin kautta. Otetaan yrittäjä, joka perustaa yrityksen, jossa valmistetaan pöytäliinoja. Hän palkkaa kymmenen ompelijaa töihin ja ottaa pankista 100 000 euroa lainaa selvitäkseen kuluista siihen saakka, kunnes yritys alkaa tuottaa tarpeeksi. Hän maksaa jokaiselle ompelijalle 2000€/kk palkkaa, ostaa tarvikkeita ja maksaa esim. sähkölaskuja. Lisäksi hän maksaa erilaisia veroja ja vakuutuksia ja pidättää myös työntekijöiden palkoista ansioveron. Muutaman kuukauden kuluttua tuo koko 100 000 on mennyt ja on todellisuudessa kiertämässä ympäröivässä yhteiskunnassa kädestä käteen. Voisimme halutessamme seurata jokaisen euron kulkua erikseen; siellä on esimerkiksi kymppi, jonka työntekijä A sai palkkana ja maksoi sillä sähkölaskunsa, mutta siellä on myös kymppi, jonka työntekijä B maksoi verona valtiolle ja jonka valtio maksoi toimeentulotukena työttömälle, joka puolestaan maksoi sillä sähkölaskunsa. Raha jatkaa toki kulkuaan sähkölaitoksen jälkeenkin ja voi lopulta palata takaisin yritykselle, kun vaikkapa sähkölaitoksen työntekijä käy ostamassa kympin maksavan pöytäliinan yrityksen myymälästä.

  Voiko esimerkin työntekijä B valittaa ja sanoa, että hänen työllään ja hänen lompakostaan maksettiin työttömän sähkölasku? Suppeasti tarkasteltuna näin voidaan sanoa, sillä käytännössähän asia meni juuri näin, mutta todellisuudessa työttömän sähkölasku maksettiin sillä rahalla, jonka yrittäjä lainasi pankista ja jonka hän välitti eteenpäin sekä työntekijälle että työttömälle. Työntekijät eivät siis todellisuudessa tuottaneet senttiäkään, vaan hekin saivat tulonsa eräänlaisena tulonsiirtona omalta työnantajaltaan.

  Tätä tulonsiirtoa – palkkaa – työntekijät voivat saada nykymaailmassa ainoastaan niin kauan, kun yrittäjät välttämättä tarvitsevat heidän työpanostaan, mutta heidän työpanoksensa ei sinänsä ole lainkaan merkityksellinen sen varsinaisen rahan synnyn ja kierron kannalta. Yrittäjä voisi ostaa koneen, joka tekee kymmenen ompelijan työt, palkata sen hoitamiseen ainoastaan yhden koneenhoitajan ja laittaa huimat voittonsa omaan taskuunsa. Hän voisi myös edelleen pitää ne kymmenen työntekijää palkkalistoillaan ja maksaa heille palkkaa vaikka siitä, että he vahtivat toinen toisiaan tai kukin yhtä koneen osaa, tai että he pelaavat korttia taukohuoneessa tai nukkuvat kotonaan. Ihmisille voitaisiin tosiaan maksaa “palkkaa” ihan mistä vain, vaikka nukkumisesta, samalla kun koneet hoitavat työt, eikä se muuttaisi rahatalouden kannalta yhtään mitään. Työssäkäyvät palkansaajat eivät todellakaan ole mitään nettomaksajia, joiden lompakosta ja selkänahasta sosiaaliturva maksetaan, vaan ovat itsekin ainoastaan yksi osa monimutkaista velkarahankiertoa, jossa heidän osuuttaan vain kutsutaan “palkaksi” ja toisten osuuttaa joksikin toiseksi. Koko systeemin rahoittavat ne tahot, jotka ottavat velkaa ja luovat näin uutta rahaa liikkeeseen. Kun velat maksetaan kaikki pois eikä uutta enää oteta, voit tehdä työtä niin paljon kuin selkäranka kestää, mutta palkkaa ei tilillesi enää ikinä tule.

 3. Älä hyvä veli osta noita kiinan moottorisahoja. Niillä et takuulla selviydy 🙂 niiden osat murenee pakkasessa (on kokemusta). Osta ennemmin samalla rahalla kunnollinen kaarisaha pitkällä terällä esim. Bacho 36″ ja varaterä sekä kunnon kirves, kenttälapija, puukko, magnesium tulukset, taikaviitta, pilkkionki setti, merisuolapussi, kompassi, permilankaa, painettu kartta, ensiapupakkaus, dynamolamppu-radio.. Tunge ne sitten reppuusi; Vaatteiden, suurten setelien ja päänsärkypulverin seuraksi 😀 ..saatat oikeasti selvitä selkosella.

Comments are closed.