Totuus kilpailukykysopimuksesta tulonsiirtoa työntekijöiltä yrityksille 3 miljardia euroa vuodessa

Toki sopimuksen tuloksena syntyy ensin suuri tulonsiirto suomalaisilta palkansaajakotitalouksilta työnantajayrityksille ja niiden omistajille. Mutta varsinainen maalitaulu on ulkomailla. Tarkemmin sanottuna tähtäimessä on koko ulkomaailma.

Työnantajan työvoimakustannusten ja vastaavasti palkansaajan työtulojen alentaminen vaikuttaa juuri niin kuin kuulostaa: alentaa työnantajayritysten työvoimakustannuksia ja kasvattaa näiden voittoja mutta samalla heikentää palkansaajien työtuloja.

Näin syntyvä tulonsiirto työvoimalta pääomalle on kilpailukykysopimuksen varmoja ensivaikutuksia.

Palkansaajat suostuivat vapaaehtoisesti alentamaan omaa palkkaansa ja tekemään enemmän töitä alemmalla palkalla. Valitettavasti tämä ei riitä äärioikeistohallitukselle ja EK:lle. Ne tulevat vaatimaan lisää palkanalennuksia ja pidempää työaikaa jatkuvasti. Kyseessä on 3 miljardin vuosittainen tulonsiirto palkansaajilta yrityksille ja yritysten voitot ja bonukset tulevat kasvamaan. Yhtään työpaikkaa kilpailukykysopimus ei tuo voitot menevät yritysten voittoihin ja bonuksiin. Yhteisöveron alennus 1 miljardi ja työnantajan kela maksun poisto 1 miljardi. Eivät tuoneet yhtään työpaikkaa vaan kasvattivat yritysten voittoja ja bonuksia. Kilpailukykysopimuksen takia verottajalta jää yli 3 miljardia euroa vuodessa saamatta. Miten tuo 3 miljardin vaje katetaan on leikkaamalla ja veroja korottamalla.  Kilpailukykysopimus on yksi suurimmista huijauksista, jonka ainona tarkoituksena oli alentaa kaikkien työntekijöiden palkkoja ja pidentää työaikaa. Tämä ei tule jäämään tähän vaan palkkojen alentamista ja työajan pidentämistä tullaan tulevaisuudessa jatkuvasti vaatimaan. Onneksi olkoon työntekijä sinun ay-liikkeesi neuvotteli sinulle pienemmän palkan ja pidemmän työajan. Tulevaisuudessa samaa tulee paljon lisää, eikä se tule loppumaan koskaan.

www.taloussanomat.fi/porssi/2016/06/05/viis-tasapainosta-nyt-tehdaan-saksat/20166036/170

Hallitus tekee toisin kuin vannoi: Yrittää tukea työllisyyttä lisävelalla

Toisin sanoen valtiontalouden kannalta kilpailukykysopimuksen ainoa välitön vaikutus on se, että ensi vuoden budjetin alijäämä kasvaa ja valtio ottaa suunniteltua enemmän velkaa.

Kilpailukykysopimuksen syntyminen näyttää nyt hyvin todennäköiseltä, kun Metalliliitto kertoi perjantai-iltana päässeensä sopimukseen Teknologiateollisuuden kanssa.

Sopimus tarkoittaa luonnollisesti sitä, että työllistämisen kustannukset laskevat, kun palkansaajat tinkivät työehdoistaan. Ainakin yhtä paljon kuin työntekijöiden kukkarossa sopimuksen synty tuntuu kuitenkin valtion kassassa.

www.taloussanomat.fi/uutiset/2016/06/04/hallitus-tekee-toisin-kuin-vannoi-yrittaa-tukea-tyollisyytta-lisavelalla/20166045/12

Mitä paikallinen sopiminen tarkoittaa käytännössä. Se tarkoittaa sitä, että työnantaja yksipuolisesti sanelee, että työntekijän on tehtävä töitä minimipalkalla ja pidempää työpäivää. Kaikki ne työntekijät, jotka eivät siihen suostu sanotaan irti tuotannollista ja taloudellisesta syistä. Paikallisen sopimisen myötä tästä tuli täysin laillista ja työnantajaa ei voida enään saada vastuuseen oikeudessa tai muutenkaan.

Se minkälaista Suomea äärioikeistopuolueet keskusta, kokoomus, perussuomalaiset, rkp ja EK= elinkeinoelämänkeskusliitto haluavat. Kokoomus haluaa 2 miljoonaa maahanmuuttajaa Suomeen. Valitettavasti kaikki eduskuntapuolueet haluavat miljoonia turvapaikanhakijoita Suomeen. Katso videot niin ymmärrät miksi työntekijöiden palkkoja tullaan alentamaan ja työaikaa pidentämään jatkuvasti.
Requiem for the American Dream katso alla olevasta linkistä tai lataa itsellesi
weshare.me/fa1ee27d374ae2f5

www.youtube.com/watch?v=3GojnBUIz0o

 

Avoimet rajat / Euroopan tuho -video. Suomenkielinen tekstitys

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.