Joka neljäs ammatti katoaa Suomesta

Eli joka neljäs nyt töissä olevista tulee jäämään työttömäksi ja työttömyys tulee kasvamaan merkittävästi ja nopeammin, kuin koskaan aikaisemmin. Suomessa jo nyt on yli 700 000 työtöntä työnhakijaa. 32% työkykyisistä ja työikäisistä ei ole opiskelemassa, eikä töissä. Töissä olevien määrä on vain 68%, josta joka neljäs menettää työnsä pysyvästi eli 17%. Tämä tarkoittaa sitä, että työssä olevien määrä tulee tippumaan 51% ja 49% ei ole töissä. Se tarkoittaa myös sitä, että työttömien työnhakijoiden määrä tulee kasvamaan 1,5 miljoonaan.

Etla: Joka neljäs ammatti voi siirtyä Suomesta ulkomaille – globalisaatio uhkaa jo luoviakin aloja

Kyse ei ole enää pelkästään siitä, että teollisuuden tehdastyöt siirtyvät Kiinaan. Edes asiantuntija­tehtävät eivät enää ole turvassa.

www.hs.fi/ura/a1461908582188

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.