Ahvenanmaalaisten etuoikeudet. uskomatonta!!

Ahvenanmaalaiset ovat aikamoisessa etulyöntiasemassa mannersuomalaisiin verrattuna. nyt voi sanoa kyllä Mitä witua?

Suomalaiset eivät saa omistaa maata Ahvenanmaan pyhällä maaperällä.

Ei yleveroa, ei kiinteistöveroa, ei armeijaa, isommat lapsilisät. Ahvenanmaalla ei myöskään opiskella pakko suomea…kyllä ei opiskella suomea!!!!

Suomen valtio maksaa joka vuosi ahvenmaalle 500 miljoonaa euroa rahaa.

Ahvenanmaalla on ollut etuoikeuksia, joita ovat kahmineet typerien hallitusten löperyyden vuoksi. Osasyy etuoikeuksiin on myös medialla, joka ei ole kertonut Ahvenanmaan etuoikeuksista mitään vuosikausiin.

Nettilehti Suomen Uutiset julkaisi kuitenkin seuraavan uutisen (TV jatkaa yhä sensuuria eikä kerro Ahvenanmaan etuoikeuksista)
www.suomenuutiset.fi/makipaa-ahvenanmaalaiset-eri-asemassa-eivat-maksa-kiinteisto-tai-yle-veroa-julkinen-liikennekin-ilmaista/

– Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan valtio kantaa veroja ja muita maksuja Ahvenanmaalta samoin perustein kuin muualtakin maasta. Tasoituksena Ahvenanmaa kuitenkin saa vuosittain maakunnan omaan käyttöön 0,45 % valtion tuloista. Tasoituksen lisäksi Ahvenanmaa saa verohyvitystä, jos maakunnan maksettavaksi määrättävät verot nousevat yli 0,5 prosenttia vastaavien verojen määrästä koko maassa, Mäkipää summaa.

– Ahvenanmaan maakunnalle voidaan itsehallintolain mukaan myöntää myös ylimääräistä määrärahaa ja erityistä avustusta. Lisäksi Manner-Suomi antaa useita vuosittaisia tukia Suomen valtiolta Ahvenanmaalle, esimerkkinä tuulivoimaloiden syöttötariffien kustannukset. Vuosittaisten tukiaisten lisäksi Ahvenanmaa nauttii laajaa alv-verovapautta, joka vähentää valtion tuloja ja tarkoittaa laajamittaista piilotettua yritystukea ahvenanmaalaisille yrityksille.

Ahvenanmaalaiset eivät maksa kiinteistö- tai Yle-veroa, julkinen liikennekin ilmaista. Väkilukuun suhteutettuna valtion menot ovat Ahvenanmaalla suurin piirtein kaksinkertaiset muun Suomen keskiarvoon verrattuna.

Aiheesta lisää ketjussa keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=21328.0

www.suomenuutiset.fi/makipaa-ahvenanmaalaiset-eri-asemassa-eivat-maksa-kiinteisto-tai-yle-veroa-julkinen-liikennekin-ilmaista/

m.iltalehti.fi/uutiset/2015011219007726_uu.shtml

keskustelu.suomi24.fi/t/11425158/suomenkielinen-opetus-ahvenanmaalla

 

 

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.