Hallituksen pakkolait eivät tuo yhtään työpaikkaa.

Hallituksen pakkolait ovat perustuslainvastaisia ja ne eivät luo yhtään työpaikkaa. Sen sijaan valtio menettää 3-5 miljardia euroa verotuloja, koska työntekijöiden palkat tulevat laskemaan. Palkansaajien ostovoima vähenee ja sitä kautta työttömyys kasvaa ja konkurssit lisääntyvät. Myös paikallinen sopiminen alle työntehtospimusten palkkojen tulee merkittävästi laskemaan kaikkien työntekijöiden palkkoja. Eli kyseessä on vain tulonsiirto työntekijöiltä työnantajille. Samanlainen kusetus valhe, kuin EK:n yhteisöveronlasku. Hallitus on EK:n nukkehallitus, joka kusettaa, valehtelee ja huijaa kansalaisia jatkuvasti. Kaikkien hallituspuolueiden puoluejohtajat ovat ammattivalehtelijoita. Ne tyhmät työntekijät, jotka kuvittelevat, että Suomen kilpailukyky paranee työntekijöiden palkkoja alentamalla. He voivat itse sopia työnantajan kanssa 20-50% oman palkan alennuksista. Mikäli he todella haluavat parantaa kilpailukykyä voivat he tehdä ilmaiseksi töitä työnantajalle.

www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/12/09/professori-lyttaa-pakkolakien-tyopaikkavaikutukset-ei-taida-syntya/201516314/12

Miten kasvatetaan yritysten voittoja riistämällä työntekijöitä. Alla olevia keinoja käytetään jatkuvasti erityisesti EK:n Sipilän nukkehallitus.

    • Alentamalla työntekijöiden palkkaa.
    • Lisäämällä työntekijöiden työaikaa.
    • Vähentämällä työntekijöiden lomia.
    • Loppullisena tavoitteena on, että työntekijät ovat ilmaisia 24/7/365 orjia ja yhteiskunta maksaa esim. työttömyyskorvausta ilmaista pakkotyötä vastaan.
    • Työttömien on jo nyt pakko tehdä töitä ilmaiseksi tai muuten tulee karenssi. Nämä ilmaiset työntekijät vievät jo yli 100 000 palkallisen ihmisen palkallisen työn. Määrä vain kasvaa jatkuvasti. Yritykset saavat parhaat voitot vain, kun työntekijät tekevät ilmaiseksi töitä.

EK ja hallitus valehtelee kilpailukyvyn parantamisesta.
suomimedia.wordpress.com/2015/10/06/ek-ja-hallitus-valehtelee-kilpailukyvyn-parantamisesta/

Palkkojen alennus

Pakkolain esittämät palkkojen ja muiden etuuksien pienentämiset tulisivat vain kaventamaan tuotantoa ja siten huonontamaan kilpailukykyä. Ostovoiman pienentyessä myös kulutusta supistetaan.

Verratkaamme mikä on teollisuustyön hinta muissa maissa: Suomessa se on 35,9 €, Saksassa 37,1 € ja Ruotsissa 41,8 €. Tästä huolimatta Saksassa ja Ruotsissa kilpailukyky on jopa parempi kuin Suomessa.

3.Kilpailukykyyn vaikuttaa inflaation kasvu, verotuksen kiristyminen sekä yrityslainojen korkotaso ja kenties niiden heilahtelut eurovaluuttaan sitoutuneina.

Muistettakoon, että työn hinnan alentaminen viidellä prosentilla kevääseen 2017 mennessä ei takaa kilpailukyvyn nousua, sillä toki Suomen vienti on riippuvainen maailman talouden suhdanteista. Sitä paitsi taloudelliset poistot palkansaajilta kaventavat ostovoimaa, mikä näkyy yritysten tilauskannan alentumisena.
Kilpailukykyyn vaikuttaa myös, energiakustannukset ja logistiset menot, kuten myös pääomakulut.

Viimeisen 20 vuoden aika yritykset ovat saaneet hallituksilta vero- ja maksuhelpotuksina miljardin toisensa perään ja aina saatesanoilla; näin turvataan työllisyys ja saadaan uusia työpaikkoja. Toisin on kuitenkin käynyt, työttömyys on lisääntynyt 340 tuhannella.

Siitä huolimatta sama peli jatkuu. Nyt hallitus puhuu 110 tuhannesta uudesta työpaikasta, joka edellyttää 5 %:in tuottavuushyppyä. Hallitus sanoo, että viennin kannalta tuottavuutta pitää nostaa alentamalla yksikkötyökustannuksia. Hallituksen kaavaili, että vähennetään palkkoja ja sotuja julkiselta puolelta 1,4 ja yksityiseltä 3,2 miljardia, yhteensä 4,6 miljardia euroa.

Meille on tyrkytetty kuvaa, että tuottavuus tarkoittaa työn tuottavuutta, mutta hallitus tai ainakin Sipilälle se tarkoittaa yrityksille puhdasta ansiotonta voittoa.

Voiton tavoittelun vuoksi Sipilä ei asettanut työnantajille minkäänlaisia vaatimuksia, vaikka heidän vastuunsa tuottavuudesta on 85,1 %, 105,5 miljardia euroa. Kuitenkin 5 % olisi 5,3 miljardia euroa. Siinä olisi pitänyt yllyttää kapitalistit oikeaan kilpailuun, jossa yritykset voisivat itse päättää alentavatko ne kulujaan viisi vai kymmenen prosenttia.

Mutta maailman markkinat ovat jo täynnä joten vienti ei vedä, kysyntä puuttuu. Siksi Sipilä juonii ja vaatii väärin perustein työkustannuksia alas. Hän haluaa, että hallitus ottaa vastuun kapitalistien voitoista, olkoon tilanne mikä hyvänsä. Sitä Sipilä ei uskalla tunnustaa.

Mitä paikallinen sopiminen todella tarkoittaa
suomimedia.wordpress.com/2015/10/24/mita-paikallinen-sopiminen-todella-tarkoittaa/

Sipilän pakkolaki
Pakkolailla ei päästä tulokseen, taantuman syyt ja suositukset
magneettimedia.com/pakkolailla-ei-paasta-tulokseen-taantuman-syyt-ja-suositukset/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.