Mitä paikallinen sopiminen todella tarkoittaa

Sipilän hallitus ajaa paikallista sopimista lähes pakkomielteen tavoin. Samoin EK, keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus. Paikallinen sopiminen tarkoittaa käytännössä sitä, että työnantaja voi sopia palkat, lomat ja työajat ohi työehtosopimuksen. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että työnantaja voi esittää 1 euron tuntipalkkoja,  16 tunnin työpäiviä joka päivä, lomat pois ja viikonloppu lomat lauantai ja sunnuntai pois, lomarahat pois. Työnantajille ollaan tarjoamassa useiden miljardien eurojen voittoja. Kyseessä on yksi törkeimmistä työntekijöiden riistosta yhdessä Sipilän pakkolakien, joiden ainoa tehtävä on jatkuvasti heikentää työntekijän asemaa, palkkaa ja lomia. Pian 80% suomalaisista on orjatöissä joka päivä euron tuntipalkalla. Sipilä on nokian entisen johtajan Stephen Elop kaltainen myyrä. Keskusta on puolensa valinnut ja hylännyt omat arvonsa, nykyään keskusta on enemmän kokoomuslainen, kuin kokoomus.

EK:n ja työnantajien tavoite on, että työntekijät tekisivät töitä ilman palkkaa työttömyyskorvauksella. Eli yhteiskunta maksaisi kaikki kulut. Valitettavasti tämä on Suomessa jo toiminnassa nimittäin työttömät ovat pakotettuja karenssin uhalla tekemään töitä ilman palkkaa. Orjatyömarkkinat kasvavat Suomessa ja työttömille ilmaisia orjatöitä pakotetaan kuntouttavan työtoiminnan ja työkokeilun nimissä. 99% kuntouttavassa työtoiminnassa tai työkokeilussa ei saa palkallista työpaikkaa kokeilujen jälkeen.

EK haluaa yhdistää työnteon ja sosiaaliturvan, eli suomeksi sanottuna heikentää sosiaaliturvaa ja murentaa työehtoja. Puhutaan kauniisti joustavista työehdoista ja paikallisista sopimuksista.

mvlehti.net/2015/10/25/lukija-matujen-tuloa-ei-haluta-estaa-ek-haluaa-halpatyomarkkinat-suomeen/

EK ehdottaa, että työnantajille on annettava mahdollisuus työkokeilupaikkojen tarjoamiseksi turvapaikahakijoille. EK:n viestintäjohtaja Jouni Kemppainen kertoo, että työkokeilussa maahanmuuttaja ei olisi työsuhteessa, vaan sananmukaisesti kokeilemassa työtä. Työkokeilusta ei siis työnantaja maksaisi palkkaa, vaan työtä kokeileva saisi rahakorvauksen työmarkkinatuesta.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.