Hallituksen päätös leikkaa työntekijöiltä keskimäärin -10-37% kuukauden palkasta.

Oudointa tässä kaikkessa on se, että kun kantasuomalaisilta leikataan ja korotetaan veroja. Samaan aikaan maahanmuuton kustannuksiin ollaan laittamassa 700 – 1400 miljoonaa euroa lisää rahaa. Eli leikataan ja korotetaan veroja kantasuomalaisilta ja annetaan lisää rahaa pakolaisille. Jotta kasvava maahanmuutto saadaan rahoitettua, koska kustannukset kasvavat jatkuvasti on kantasuomalaisilta leikattava ja korotettava aina vain enemmän. Mitä hallituksen päätöksesta seuraa. Työntekijöiden ostovoima laskee, mikä vähentää kulutusta ja sitä kautta konkurssien ja työttömien määrä kasvaa. Myös maksettujen verojen määrä vähenee, kun tulot vähenevät. Hallituksen päätökset ovat järjettömiä. Sipilän hallitus on EK:n nukkehallitus, joka jatkaa valehtelua ja kansan kusettamista. EK:n ja hallituspuolueiden tavoite on heikentää työntekijän asemaa kaikin tavoin jatkuvasti. Pienemmällä palkalla enemmän töitä ja vähemmän lomia jatkuvasti. Ainoa keino on yleislakko ja Suomi pysähtyy, kunnes keskusta, kokoomus ja Sipilä lähtevät pois hallituksesta. Työnantajien ja yritysten voitot kasvavat, koska ne revitään työntekijöiltä. Yhteisöveronalennus, työnantajieneläkemaksun poisto, eläkeiän nosto kasvatti yritysten voittoja useilla miljardeilla, mutta yhtään työpaikkaa se ei tuonut lisää. Kansalaisille tuli maksettavaksi noin 2 miljardia euroa lisää tasaveroilla.

Koko tämän hallituksen touhun tavoitteena on ay-liikkeen nujertaminen ja sen seurauksena tapahtuva palkkojen polkeminen. Lopullinen päämäärä on, että työnantaja ja vain työnantaja sanelee palkat sellaiselle tasolle,  että niillä ei voi elättää itseään ja perhettään. On ihan turhaa puhetta, että näillä toimilla lisättäsiin talouskasvua. Kun ostovoimaa leikataan, niin kulutus laskee, firmoja menee nurin ja  kauppoja kiinni. Se tarkoittaa yhä lisääntyvää massatyöttömyyttä. Kun se on saatu aikaan, niin sitten työntekijät otetaan takaisin nälkäpalkalla tai peräti kokonaan ilman palkkaa, pelkällä työttömyysetuudella.

Se onnistuu hallituksen kaavailemalla työttömyysturvan leikkauksella ja osallistavalla sosiaaliturvalla. Joka ei tee töitä, niin se ei myöskään syö. Niin yksinkertainen on hallituksen resepti.

Siihen pyritään myös tulevalla kansalaispalkkakokeilulla. Työttömän saamat tuet lasketaan yhteen, nimetään summa kansalaispalkaksi ja velvoitetaan tekemään sen eteen työtä. Palkatonta työtä tullaan laajentamaan siten, että myös yksityiset yritykset voivat ottaa entistä enemmän näitä sosiaalietuuksilla työhön pakotettuja. Nykysinhän yritykset joutuvat keplottelemaan vaikkapa rekrytointikoulutukseksi naamioidulla palkattomalla työllä, kuten tekee Porokylän Leipomo, mutta luultavasti jo tällä vaalikaudella ruvetaan teettämään ihan reilusti palkatonta työtä. Siihen on pyritty tällä jo kauan jatkuneella mielien muokkauksella.

Näin tämä hallitus aikoo panna palkansaajat kuriin. Kun samaan aikaa nuorimpia sukupolvia vielä tyhmistetään massiivisilla koulutusleikkauksilla, niin tulevaisuuden tahdoton orjatyövoima on taattu. Tätä eivät vieläkään ole tajunneet ne palkkatyössä toistaiseksi olevat, jotka pitävät omaa työpaikkaansa turvattuna. Ehkä hallituksen uusimmat leikkaussuunitelmat havahduttavat vähitellen heidätkin. Kukaan ei ole turvassa.

Tutkija: Tältä alalta palkoista pois jopa 4800 euroa vuodessa – ”Järkyttävä luku”
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441850882321.html

Heiltä leikataan eniten – osalla lisät jopa 37% ansioista
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441690497058.html

Sairaanhoitaja ja yksinhuoltaja Tytti teki laskelman: lompakosta viedään pian 10 prosenttia
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441706349877.html

Pieni – ja keskituloisilta leikataan ja he joutuvat maksamaan lisää tasaveroja. Rikkaa eivät osallistu leikkauksiin, eikä verotus juurikaan kiristy

www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441853780373.html

Hallitus varaa maahanmuuton kustannuksiin selvästi aiempaa enemmän rahaa.
Maahanmuuttohallintoon, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottoon ja paluumuuttajien muuttovalmennukseen kohdistetaan ensi vuonna noin 158 miljoonaa euroa. Tämä on noin 97 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna.
Kotouttamispolitiikkaan hallitus varaisi 144 miljoonaa euroa, joka on 47 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna.
Talousarvioesityksen määrärahat on mitoitettu 15 000 turvapaikanhakijan mukaan. Kiintiöpakolaisten määrä on edelleen 750–1 050.
Hallitus on neuvotellut budjettiriihen yhteydessä maahanmuuttopolitiikastaan ja pakolaiskriisistä.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan keskustelut ovat yhä kesken ja niistä on tarkoitus kertoa huomenna. Lisäksi odotetaan vastausta siihen, mitä Suomi vastaa komission esitykseen turvapaikanhakijoiden sitovasta jakamisesta EU-maiden kesken.HS:n tietojen mukaan oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) esittäisi budjettiriihessä, että kotouttamiseen varattaisiin jo ensi vuonna reilut 300 miljoonaa euroa.
Ensi vuonna turvapaikanhakijoiden määrän arvioidaan HS:n tietojen mukaan nousevan jopa 50 000:een. Vaalikauden lopulle työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) esittääkin kotoutusrahaa jo 600 miljoonaa euroa vuodessa.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

1 Comment

  1. Piiri pieni pyörii, Porvoossa kaupunginjohtajan palkkaa nostetaan liki 1000 euroa.Vastuutonta touhua niiltä jotka hyväksyivät se.

Comments are closed.