Rikkaat eivät osallistu verojen maksamiseen ja talkoisiin

Nykyään rikkaimmat aina yhteiskunnallisen katastrofin sattuessa käyttävät shokkitilaa hyväkseen ja yrittävät ajaa läpi niitä oman etunsa mukaisia uudistuksia, jotka eivät muuten menisi läpi.

Katastrofin lajilla ja syyllä ei ole väliä. Finanssikriisi, tsunami, vesipula, lama, energiakriisi ja sota ovat kaikki myönteisiä mahdollisuuksia. Kun valtio – esim.Kreikka tai Suomi – horjuu, sitä on helpompi töniä haluttuun suuntaan ilman äänestäjien suostumusta. Shokkitilan aikana äänestäjiä on myös helpompi suostutella.

Mihin suuntaan horjuvaa valtiota sitten tönitään? Kuoppaa kohti.

Rikkaimmat ihmiset ja suurimmat yritykset käyvät sotaa valtiota vastaan. Eivät mitään tiettyä maata vaan valtion ideaa vastaan. Heidän mukaansa verojen alentaminen on aina oikeaa politiikkaa ja yksityistäminen parantaa tuottavuutta aina. Valtion rahapula ei heistä koskaan johdu rikkaiden yhä tehokkaammasta veronkierrosta, vaan aina liian lempeästä sosiaaliturvasta, liian korkeista palkoista, liian hyvistä työehdoista, jotka kaikki vähentävät ahkeruutta, työintoa, kannattavuutta ja ennen kaikkea kilpailukykyä.

Siksi he vaativat uudistuksia, joiden todellinen päämäärä on valtion lakkauttaminen, vallan siirtäminen rahalle ja ihmisille.

Se kuulostaa vapauttavalta, mutta se tarkoittaa vahvemman oikeutta kaikkeen. Ja heikomman oikeutta siihen mitä almuna irtoaa.

Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan halua jäädä markkinoiden armoille käymään kaikkien sotaa kaikkia vastaan. Siksi rikkaimmat tarvitsevat shokkitaktiikkaa, jolla valtiota ajetaan alas, mutta samalla hämätään väittämällä, että kyse on päinvastaisesta, esimerkiksi “hyvinvointivaltion pelastamisesta”. Retoriikkaan kuuluu myös väittää Margaret Thatcherin sanoin, että “Vaihtoehtoa ei ole”.

Suomen uusi hallitus on fanaattisemmin tällä linjalla kuin yksikään aikaisempi. Se pääsi valtaan, koska riittävän suuri osa ihmisistä – myös köyhistä ihmisistä – uskoi, että työttömyyden ja valtion rahapulan syy on muiden laiskuudessa. Harva uskoo, että häntä itseään on kohdeltu liian lempeästi, annettu liikaa palkkaa, liian hyvää koulutusta ilmaiseksi ja lellitty kunnallisella päivähoidolla. Ne on aina ne muut.

Eräs perussuomalainen poliitikko möläytti äsken Facebookissa, että ”Ei nollatyösopparit tunnu olevan ongelma kuin kusipäille”. Sitten hän sanoi saman kiltimmin.

Lähde: m.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/sitten-kun-minusta-tulee-diktaattori-1.1873871

HS-selvitys: Toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät ensi kerran miljoonan rajan
Johtajien ansiot nousivat ennätysmäisesti verrattuna palkansaajiin – katso lista eniten ansainneista

www.hs.fi/talous/a1437712112420

HS: Kolme vuorineuvosta muutti Portugaliin – saavat miljoona eläkkeensä verotta
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438058415777.html

HS: Isoilla johtajilla ansiot kasvoivat viisi kertaa enemmän kuin palkansaajilla. Tuloerot räjähtäneet käsiin.
www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1437782682160.html

Joissakin tapauksissa toimitusjohtajien palkat ovat jopa nousseet samaan aikaan kun yhtiö on vähentänyt työntekijöitään. Irtisanomiset ovat yksi keino parantaa voittoja ja johtajien bonuksia.

www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2015/07/28/vaki-vahenee-bonuksia-ropisee-voisivat-nayttaa-esimerkkia/20159500/12

Pieni – ja keskituloisten pitäisi suostua aina vain tekemään pidempään töitä ja pienemmällä palkalla. Samalla rikkaiden tulot kasvoivat viisinkertaisesti. On aivan selvää, että kun työntekijät tekevät pidempään töitä pienemmällä palkalla isojen yritysten voitot kasvavat merkittävästi. Yhteisöveronlasku kasvatti miljardeilla isojen yritysten voittoja, mutta ei luonut yhtään uutta työpaikkaa. On erittäin tärkeää, että ay-liikkeet eivät suostu Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimukseen ja kiristettäviksi. Sipilän hallitus tulee kiristämään verotusta ja leikkaamaan lisää paljon ja useasti riippumatta siitä toteutuuko yhteiskuntasopimus vai ei.Työajan kasvaessa irtisanomiset lisääntyvät, koska työntekijöitä tarvitaan vähemmän. Työntekijöiden palkkojen alentaminen taas heikentää merkittävästi palkansaajien ostovoimaa ja sitä kautta työttömyys ja irtisanomiset kasvavat. Eläkeiän noston myötä useampi vanha tekee pidempään töitä ja sen takia nuori ei saa työtä. Eli työttömyys kasvaa ja ne jotka irtisanotaan 50 vuotiaina, eivät saa enään töitä ikärasismin takia. Yhä useampi tulevaisuuden vanhus on köyhä ja elää tämän takia noin 750€ /kk.

Kommentti: Kaatuuko Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimus pomojen palkkaselvitykseen?
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437786388688.html

paljon nykyistä progressiivisempi verotus on ainoa oikeudenmukainen ja toimiva ratkaisu.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.