Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät

1% rikastuu, kun 99% köyhtyy. Rikkaimman prosentin omaisuus ohitti muun maailman väestön varallisuuden arvon etuajassa.

www.taloussanomat.fi/raha/2016/01/18/raha-kasaantui-uskottua-nopeammin-1-omaisuus-ylitti-merkkipaalun/2016578/139

Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu. Klikkaa alla olevaa kuvaa isommaksi.

www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalietuuksista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia. Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia sosiaalietuuksista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Suomessa varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalietuuksia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). Täytyy muistaa, että varakkaat eivät tarvitse sosiaalietuuksia, mutta he nostavat niitä mielellään. Multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, asumistukia, työttömyyskorvausta, kansaneläkettä, työkyvyttömyyseläkettä, toimeentulotukea, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintotuki, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, ilmainen koulutus, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen…

Köyhempi puolisko(50%) suomalaisista omistaa Suomen varallisuudesta 6%. Rikkaampi puolisko omistaa Suomen varallisuudesta 94%. Rikkain 10% suomalaisista omistaa varallisuudesta 45%. Rikkaimman osan varallisuus on kasvanut samaa tahtia, kun köyhemmän puoliskon varallisuus on kutistunut, kertoen tuloerojen kasvusta. Tätä vasten hyväosaisten palkansaajien veronapina tuntuu naurettavalta, Rikkailla menee kuitenkin paremmin kuin koskaan ja he maksavat vähemmän veroja, kuin pieni- ja keskituloiset.

Pieni – ja keskituloiset maksavat keskimimäärin 70% veroja, kun rikkaat 0-30%. Rikkaat kunnostautuvat erityisesti verojen kiertämisessä. Suomessa ainoastaan verojenkiertäjät rikastuvat. Verottaja ja verotus pitää huolen, että veroja maksamalla on mahdoton rikastua ja ainoastaan veroja maksavat pysyvät köyhinä pienituloisina. Kovasti työtä tekemällä on myös mahdoton rikastua, koska verottaja ja verotus vie mahdollisuudet.
Näin Suomessa: verosuunnittelulla palkka verottomana käteen
keskustelu.suomi24.fi/t/13032864/nain-suomessa-verosuunnittelulla-palkka-verottomana-kateen

Kokonaisveroaste on monilla yli 70% eivätkä he edes ymmärrä sitä lue ja laske oma todellinen kokonaisveroaste.
suomimedia.wordpress.com/2014/12/06/suurin-osa-suomalaisista-maksaa-yli-70-veroja/

Rikkaat eivät osallistu verojen maksamiseen ja talkoisiin
suomimedia.wordpress.com/2015/07/26/rikkaat-eivat-osallistu-veronmaksamiseen/

Esimerkkinä 30 000 euroa vuodessa tienaava helsingissä asuva henkilö maksaa veroja seuraavasti. Kokonaisveroaste on yli 71%, kun verosuunnittelua harrastavat miljonäärit maksavat vain 25%-30% kokonaisveroasteen mukaisesti. Kaikki tulot pääomatuloina ottavatkin maksvavat vain kokonaisveroasteen 58%.

Kuva verotukseen klikkaa tästä isommaksi

verotus1

12

Autraliassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.

He ovat Suomen miljardöörit – IS: Ennätyksellisen paljon superrikkaita
www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/he-ovat-suomen-miljardoorit-is-ennatyksellisen-paljon-superrikkaita/5190558

Eläkeläisten ja sairaiden ei pitäisi joutua kuolemaan miljonääri Sipilän hallituksen leikkausten vuoksi.

suomimedia.wordpress.com/2015/06/15/hallituksen-leikkaukset-perustuslainvastain-ja-ihmisoikeuksienvastaisia/

Häpeä suistaa eläkeläiset kurjuuteen: “Tässä ei ole mitään järkeä”
www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hapea-suistaa-elakelaiset-kurjuuteen-tassa-ei-ole-mitaan-jarkea/5189268

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle. Allekirjoita adressi.
www.adressit.com/a/116770

Jo 350 000 suomalaista listalla – Suomen rikkomus jatkuu entistä laajempana”

– Peruskirjan ratifioidut artiklat, kuten oikeutta sosiaaliturvaan koskeva artikla 12 ovat siis Suomessa voimassa olevaa oikeutta. Onko voimassa olevan lain mukaan mahdollista leikata sosiaaliturvaa niin että artikla 12 ei toteudu? Kysyy

Suomen sosiaalioikeudellinen seura SSOS kritisoi tiedotteessaan voimakkaasti hallitusohjelman sosiaaliturvaan kohdistettuja leikkauksia. SSOS muistuttaa Euroopan Neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitean todenneen, että perusturvaetuuksien taso on Suomessa pienempi kuin Euroopan sosiaalisen peruskirjan edellyttämä taso.

SSOS toteaa, että Suomen linja vain pahenee hallitusohjelman seurauksena.”

”Pääomavero on 30 prosenttia, 32 prosentin pääomaverokantaa sovelletaan yli 40 000 euron pääomatuloista

Listaamattoman yhtiön ja osakkaan kokonaisvero on 26–26,4 prosenttia eli alle yleisen pääomaveron”.

– työttömän 420 €/kk maksusta peritään veroa 20 %

– pääomatulosta 4.000.000 €/v peritään 30 % veroa.

www.uusisuomi.fi/kotimaa/83267-jo-350-000-suomalaista-listalla-suomen-rikkomus-jatkuu-entista-laajempana

Totuus on se että Suomessa on yksi EU:n alhaisimmista yritysten yhteisöveroista (20%) ja EU:n keskitasoa alhaisempi pääomaverotus. Sen sijaan ansiotuloverotus ja kulutusverotus on EU:n huippua, kuten myös elinkustannukset eli hintataso. Pääomaveron nosto edes EU:n keskitasolle toisi Suomelle lisää verotuloja 5,5 miljardia euroa vuodessa, joka korvaisi jo SSS-porvarihallituksen leikkaustarpeesta suuren osan. Eivät pääomat Suomesta lähtisi, muualla EU:ssahan on jo kovempi pääomavero ja silti niiden talous kasvaa. Suomi sen sijaan on Kyproksen kanssa EU:n peränpitäjä talouskasvussa, joka saattaa johtua nimenomaan liian matalasta pääomaverosta joka siirtää verotusta ansiotulojen ja kulutuksen verotukseen, jotka vähentävät veronmaksajien ostovoimaa ja näin hidastavat talouden rattaiden pyörimistä haittaamalla yritysten liikevaihtoa. Pääoman saajat vievät voitot piiloon ulkomaille ja veroparatiiseihin, jolloin ne eivät tuota Suomelle hyötyä.

Lähteet:

Kevyt pääomaverotus vie Suomelta 5,5 miljardia euroa

”EU:n keskitasoon verrattuna kuluttaja ja palkansaaja maksaa saman verran enemmän”.

www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3368548/kevyt-paaomaverotus-vie-suomelta-55-miljardia-euroa

Pääomaverojen osuus on Suomessa EU-keskiarvoa pienempi

tietotrenditblogi.stat.fi//paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/

“– Tarvitaan rajuja rakennemuutoksia, niin rajuja että hallitusohjelman toimet on kärpästen surinaa niihin verrattuna.

– Suomea on pidetty jonkinlaisena menestystarinana, vaikka todellisuudessa sen menestys perustuu kahteen kuplaan: Neuvostoliittoon ja Nokiaan, Luoma kirjoittaa.”

Kirjoitetaan verkkouutisissa. Mitäh?! Meillähän on ollut varaa tehdä jopa terveysalamiljonäärejä yksityistetyllä terveydenhuollolla, ja järjestää kaikille vanhuksille omatoiminen itse-eliminointi yksityistetyissä palvelukeskuksissa, kun mummot ja vaarit kuntoutettiin kävelykykyisiksi sängynpohjalta, jolla he olivat maanneet jo monta vuotta.

Meillä oli varaa myydä koko valtion omaisuus jollekin ulkopuoliselle taholle, jota ei tiedä kukaan, eikä sitä, että mihin rahat meni – puhumattakaan viisumikirjoitusten ulkoistamisesta veroparatiisisaarille voittoa tuottavalle yritykselle, jonka omistajaakaan ei tiedä kukaan. Ei edes ulkoministeri. Meillä on ollut varaa jakaa mielettömiä tekes/takes/sökö/innovaatioavustuksia – humanitäärisestä Afganistanin avusta puhumattakaan.

Meillä on ollut mahdollista maksaa valtio-omisteisen energiayhtiön johtajalle enemmän bonuspalkkaa kuin oli kyseisenä vuonna ollut Yhdysvaltain presidentin palkka. Meillä on ollut varamaa aja alas niin VR kuin Finnair optiobonuspalkkiojärjestelmällä ja tehdä tulonsiirrot kansalaisilta pankeille pankkitukien muodossa, joilla rahoitettiin hotellihanketta niin Neitsytsaarilla kuin avustettiin Noppa- ja Haka-konsernien edelleen myyntiä.

Myös yritysten yhteisöveron lasku on tuonut vain 800 miljoonaa euroa vuodessa lisää veronkorotuksia kuluttajille ja veronmaksajille:

MOT 800 miljoonan verovedätys: käsikirjoitus

areena.yle.fi/1-2467197

Pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kertoivat maaliskuussa 2013 hallituksen kehysriihessä historiallisesta päätöksestä. Yritysvero pudotetaan kerralla 24,5 prosentista 20 prosenttiin. Suomesta tuli Pohjolan veroparatiisi.

800 MILJOONAN VEROVEDÄTYS

Jyrki Kataisen hallituksen tekemän yhteisöveron roiman alennuksen piti tuoda investointeja, työpaikkoja ja verotuloja. Toisin kävi. 800 miljoonaa vuodessa yhteisöveroalennusta joudutaan nyt korvaamaan muilla verotuloilla mm. ansiotulo- ja kulutusveroilla. Kiitos!

Yhteisöveron alennus 800 miljoonan euron huijaus

mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187214-yhteisoveron-alennus-800-miljoonan-euron-huijaus

”Päätöstä tehtäessä ei esitetty ollenkaan huolta valtiontalouden kestävyysvajeesta, vaikka tiedettiin, että yhteisöveron alennus aiheuttaisi noin miljardin euron vajeen valtion kassaan. Valmistuneiden tilastojen mukaan yritykset maksoivat Suomeen yhteisöveroa viime vuonna vajaat neljä miljardia euroa, eli noin 800 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuodelta 2013.

Tämä oli odotettavissa, eikä myöskään työllisyys ole lähtenyt nousuun. Päinvastoin, työttömyys on lisääntynyt, mikä on osaltaan sekin vähentänyt verotuloja ja lisännyt sosiaaliturvamenoja.

Suuryhtiöt maksavat vähiten yhteisöveroa

Helsingin Sanomissa (7.2 .2015) oli mielenkiintoinen tilasto siitä, miten erikokoiset yhtiöt maksavat veroja. Suomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroja alle 7 prosenttia vuonna 2013, jolloin yhteisövero oli virallisesti 24,5%. Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän, eli 21-24 prosenttia vuosina 2009-2013.

Ero selittyy sillä, että suuryhtiöt voivat ainakin osittain päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka ainakin periaatteessa on laillista toimintaa.

Yhteisöveron alennus valuu osinkoihin, ei työllisyyteen

Viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia (HS 15.2.2015). Vielä enemmän nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa 80 prosenttiin nettotuloksesta.

“Myös yritysten yhteisöveron lasku on tuonut vain 800 miljoonaa euroa vuodessa lisää veronkorotuksia kuluttajille ja veronmaksajille”

Verotus on oleellisesti valtion harjoittamaa ryöstöä, jossa se ryöstää osan ihmisen tai yhteisön tulosta tai varallisuudesta omaan käyttöönsä.

Tuo ryöstö on saattanut lisääntyä, kun valtio pidättäytyi ryöstämästä tuon yhteisöveroalen verran. Tämä siksi, että poliitikoilla on ajatus, että verotus tulee olla mahdollisimman korkealla.

“Yritysvero pudotetaan kerralla 24,5 prosentista 20 prosenttiin. Suomesta tuli Pohjolan veroparatiisi.”

Suomea tuskin voi vielä noin vähäisellä ryö…veroalella sanoa “Pohjolan veroparatiisiksi”. Nykyisinkin noin 60% kaikista tuloista menee erilaisiin ryö…veroihin.

“Tämä oli odotettavissa, eikä myöskään työllisyys ole lähtenyt nousuun. Päinvastoin, työttömyys on lisääntynyt, mikä on osaltaan sekin vähentänyt verotuloja ja lisännyt sosiaaliturvamenoja.”

Koska valtion raharyöstö (verotus) pitäisi saada huomattavasti alhaisemmalle tasolle jotta talous lähtisi elpymään. Tuolla ryöstöalella on piristävä vaikutus, mutta se ei näy välttämättä kovin nopeasti. Vähän sama ilmiö, kun persut saivat jytky ykkösen ja ihmiset olettivat että maahanmuuttopolitiikka kerralla menee järkevämmäksi.

Valtion verotulojen vähentyminen on todella hyvä asia paristakin syystä. Ensinnäkin se osoittaa, että ryöstäminen (verotus) ei ole koskaan palkitsemisen (verotulo) arvoinen asia. On ihan yleisesti tunnettu maksiimi, että kun ryö…veron määrä nousee yli tietyn tason, sen tuotto laskee. Toiseksi ryö…verovarojen väheneminen estää valtiota tunkeutumasta ihmisten yksityiselämään niin tehokkaasti kuin aiemmin. Kolmanneksi vähennykset myös pakottavat tehostamaan toimintoja.

“uomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroja alle 7 prosenttia vuonna 2013, jolloin yhteisövero oli virallisesti 24,5%. Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän, eli 21-24 prosenttia vuosina 2009-2013.”

Johtopäätös on selvä. PK-yrityksiltä ryöstettävä (verotettava) prosentti tulisi alentaa myös tuohon seitsemään. Tämä vähentäisi valtion tuloja ja haittaisi sen tunkeutumista ihmisten yksityiselämään.

“Ero selittyy sillä, että suuryhtiöt voivat ainakin osittain päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka ainakin periaatteessa on laillista toimintaa.”

Poistetaan tuo “ainakin periaatteessa”. Se on laillista, piste. Sehän ärsyttää vasemmiston narsisteja lähes rajattomasti, kun joku ei alistukaan heidän valtioluomuksensa harjoittamalle riistolle vapaaehtoisesti, vaan verosuunnittelulla laillisesti välttyy omaisuutensa ryöstöltä so verotukselta.

Muuten suuryhtiöt voivat tosiaan päättää mihin maahan sijoittuvat ja ne mielellään sijoittuvat sinne, missä verot ovat vähäisimmät. Persujen Halla-aho on sanonut eräässä blogikirjoituksessaan, että Suomi on näille yhtiöille huono sijoitusmaa, sillä uutta lainsäädäntöä saattaa ilmestyä puskasta. Rahan ryöstämisen lisäykset so veronkorotukset eivät juuri innosta enempiin investointeihin.

“Yhteisöveron alennus valuu osinkoihin, ei työllisyyteen”

Vasemmistolaista naivismia. Ei yritystä perusteta sitä varten, että se työllistää, vaan sitä varten, että se tuottaa voittoa. Kuten sanottua, tuo ale on riittämätön ja ryös…verotusta pitäisi alentaa nykyisestä vielä enemmän, jos nopeita tuloksia halutaan.

“Viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia (HS 15.2.2015). Vielä enemmän nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa 80 prosenttiin nettotuloksesta.”

Eräs merkittävä parannus Suomen kansantalouteen olisi yritysten erilaisten työllistymistukien lopettaminen tai ainakin järkevöittäminen. Yleensä valtion pitäisi pysyä mahdollisimman kaukana yritysten toiminnasta, mutta antamalla tukia yrityksille se antaa tekohengitystä kuoleville yrityksille. Tai sitten nuo tuet päätyvät suoraan osinkoihin.

Taannoin erään dokumentin mukaan yritysten työllistämistukia käyttivät monet yhtiöt, jotka tekivät voittoa. Ne etsivät jatkuvasti uuden työharjoittelijan kun vanhan työharjoittelu päättyi ja näin säästetyt rahat päätyivät pääasiassa osinkoihin.

Tämä juuri osoittaa, minkälainen katastrofi valtion sekaantuminen yritysten asioihin yleensä on.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

11 Comments

 1. Mikä on ansiosidonnaisen työttömyysturvan verojen laskutapa? Kun jäin kesken vuotta eläkkeelle veroni putosivat työttömyysturvan n.22% viiteen prosenttiin, vaikka verottaja (Pori) kertoo ansiosidonnaisen veroja laskettavan kuten palkkavero! Jokin tässä kuviossa ei toimi…

 2. Tämä on aika järkyttävää, että te paljastelette jatkuvasti varakkaiden ihmisten etuja. Läpi historian Suomessa on aina ollut pieni rikas ryhmä ja sitten iso ryhmä pieni- ja keskituloiset. On täysin mahdotonta, että kaikki olisivat rikkaita. Mitä pienempi ryhmä rikkaita sitä rikkaampia he ovat. Koska kierrossa olevan rahan määrä on vakio on pieni- ja keskituloisia verotettava enemmän ja heiltä leikattava enemmän ja palkkoja laskettava. Jotta rikkaiden varallisuus kasvaa. Jos pk-tuloiset tietäisivät nämä asiat ja äänestäisivät muita, kuin hallituspuoleita olisivat asiat pk-tuloisten kannalta toisin.

  -Heikki elinkeinoelämän keskusliitto

  1. Mutta oikeastaan kukaan ei oikeasti maksa 30% tai 34% pääomatuloistaan, koska suuri osa niistä on täysin verottomia tai vähemmin verotettuja etuoikeutettuja tuloja. Osakesäästäjien keskusliiton johtajan mukaan 3% KAIKKIEN osinkojen pääomaverotus toisi enemmän verotuloja kuin nykyinen 30% ja 34%:n osinkoverokanta, jonka alaisia tuloja oikeastaan kukaan ei maksa taulukkoprosenttien mukaan.

 3. ‘Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.’

  Saisiko tähän vähän selvennystä?

  Mitä sosiaalitukia rikkaat nostavat? Lapsilisiä? Tmv.?

  Mistä löytyisi lähde noihin lukuihin?

  Voisin sitten jakaa tietoa eteenpäin?

   1. Lowest quintile tarkoittaa köyhät on sinisellä tuossa kuvassa ja highest quintile on tuo punainen rikkaat

  1. Rikkaiden nostamia sosiaalitukia. lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen.

   Rikkaat eivät osallistu verojen maksamiseen ja talkoisiin
   suomimedia.wordpress.com/2015/07/26/rikkaat-eivat-osallistu-veronmaksamiseen/

   EK ja hallitus ajaa jatkuvasti työntekijöiden palkkojen alennuksia, vähemmän lomia ja pidempi työaika ja aina vaan pienemmällä palkalla.

Comments are closed.