Järisyttävä tutkimus maahanmuuton kustannuksista

Ulkomaalaiset Tehtailevat Rikoksia Ahkerasti!
Iltalehti selvitti ulkomaalaisten Suomessa tekemiä rikoksia. Eniten rikoksiin syyllistyvät liettualaiset, romanialaiset, virolaiset, latvialaiset ja marokkolaiset.
www.mitavittua.fi/2015/01/16/ulkomaalaiset-tehtailevat-rikoksia-ahkerasti/

Järisyttävä tutkimus maahanmuuton kustannuksista

jam.pp.fi/blogi/292.htm

Maahanmuutosta kestävyysvajetta noin 3 mrd euroa/vuosi

Norjan tilastokeskus on tehnyt tutkimuksen [1] maahanmuuton kustannuksista, joka on varmaankin maailman perusteellisin.

Nimittäin siinä määritettiin maahanmuuttajasta aiheutuvien yhteiskunnallisten menojen ja tulojen kertyminen koko eliniän ajalta: tutkimuksessa tarkasteltiin vuoteen 2100 asti, mitä nettotuottoja syntyy vuonna 2015 Norjaan tulevasta maahanmuuttajasta.

Norjalaisessa Finansavisen-talouslehdessä on artikkeli, jonka kuva [2] on yhteenveto tästä tutkimuksesta. Kuva on myös ohessa liitteenä.

Kuvassa on kolme henkilöä, koska tutkimuksessa tarkasteltiin erikseen ei-länsimaisia, itäeurooppalaisia ja länsimaisia maahanmuuttajia (katso kuvasta tarkemmat määrittelyt).

Heihin liittyvät keskimääräiset rahalliset tuotot valtiolle maahanmuuttajan koko elämän ajalta ovat:

· ei-länsimainen maahanmuuttaja – 500 000 euroa (-4.1 milj. Norjan kruunua)
· itäeurooppalainen maahanmuuttaja – 100 000 euroa (-0.8 milj. Norjan kruunua)
· länsimainen maahanmuuttaja + 100 000 euroa (+0.8 milj. Norjan kruunua)

Siis ainoastaan länsimaista tulevat maahanmuuttajat ovat yhteiskunnan talouden kannalta hyödyllisiä. Heitä ovat esimerkiksi Norjan öljyteollisuuden palveluksessa työskentelevät insinöörit, joista useat palaavat kotimaahansa, jolloin esimerkiksi vanhuuden sairaanhoitokustannukset jäävät kotimaan maksettaviksi.

Norjassa on vähän työttömyyttä, mutta esimerkiksi Suomessa moni kantasuomalainen on työtön itse asiassa sen takia, että maahanmuuttaja on työpaikassa, jossa kantasuomalainen muuten olisi. Toisin sanoen kustannuksiin on työttömyyden vallitessa lisättävä osa kantasuomalaisten työttömyyskorvauksista. Tätä ei ole huomioitu seuraavassa tarkastelussa.

SOVELLUS SUOMEEN

Jos sovellamme Norjan tuloksia Suomeen, niin ensinnäkin voidaan todeta, että vuonna 2012 nettomuutto oli 17 400 henkilöä ja näistä 6 400 henkilöä oli peräisin Aasiasta tai Afrikasta. Jos arvioimme karkeasti Norjan tapauksen mukaisesti, että vain näistä ei-länsimaisista henkilöistä aiheutuu kustannuksia 500 000 euroa henkilöä kohden, niin yhteissummaksi tulee 6400*500000= 3,2 miljardia euroa/vuosi.

Voimme siis karkeasti arvioida, että nykyisenlaisesta maahanmuutosta kertyy joka vuosi valtion talouteen
3 miljardin euron kestävyysvaje.

Tosin vuosittainen vaje on nyt pienempi kuin 3 miljardia euroa, mutta myöhemmin suurempi, kun nykyiset maahanmuuttajat vanhenevat. Siten valtionvelan lisäksi nykynuorille tulee myöhemmin maksettavaksi entistä suurempia maahanmuuttokustannuksia.

JÄRKEVÄMPI TAPA AUTTAA PAKOLAISIA

On järkevämpää auttaa pakolaisia heidän leireillään kuin tuoda heitä Suomeen: yhden Suomeen tulleen pakolaisen 500 000 eurolla voitaisiin helpottaa satojen hädänalaisten leiripakolaisten elämää.

Leireiltä pakolaiset lähtisivät sitten olojen rauhoituttua takaisin kotimaahansa. Suomessa he ovat muukalaisia, minkä näkee esimerkiksi Itäkeskuksessa: käytävillä ja liikkeissä on valtavasti ei-eurooppalaisia, mutta kolmessa kirjakaupassa heitä ei näy. He eivät ole kiinnostuneet suomalaisesta kirjallisuudesta, historiasta, yhteiskunnasta, vaan katsovat lautasantennien välityksellä lähtömaidensa tv-ohjelmia.

Maahanmuuton hinta: käsikirjoitus Suomesta

Lukija: ”Näin veronmaksajana olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon verorahoja maahanmuuttoon käytetään kokonaisuudessaan ja mitkä ovat arvioidut kulut tulevaisuudessa”

yle.fi/aihe/artikkeli/2010/02/15/maahanmuuton-hinta-kasikirjoitus

“Avokätisyyskilvan tulosluettelo muodostui seuraavaksi.

1. Suomi 2 283 E /kk

2. Ruotsi 2 143 E /kk

3. Saksa 1935 E /kk

4. Tanska 1 765 E /kk

5. Ranska 1 740 E /kk

6. Britannia 1 179 E /kk

7. Espanja 1 520 E /kk ( vain 3 kk:n ajan)

8. Italia 0 E

9. Kreikka 0 E

“Juonto: Tämän verran maahanmuuttajaperheet saavat sosiaalitukea kuukaudessa välttämättömiin elinkustannuksiinsa sekä asumiseen.
Maiden järjestelmien erilaisuuden vuoksi vertailu on vaikeaa, ja tulosta on pidettävä vain suuntaa antavana. Asumistuen osuudeksi on arvioitu kaikille 500 E kuukaudessa, jos ei tarkempaa taksaa ollut tiedossa. Esimerkiksi Saksassa on osavaltioiden välillä suuria eroja, ja tässä on esillä Berliinin tukitaso.

Etelä-Euroopassa oikeus sosiaaliturvaan ei perustu asumiseen vaan työhön. Siksi niissä ei maahanmuuttajille yleensä taata minkäänlaista vähimmäistoimeentuloa. Italiassa maahanmuuttajilta odotetaan omatoimisuutta kuten omiltakin kansalaisilta, eikä heille anneta mahdollisuutta passiiviseen elämään valtion kustannuksella. Vaikeuksissa olevat yksittäiset maahanmuuttajat voivat saada apua lähinnä hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Kreikan suhtautuminen maahanmuuttajiin on samankaltainen, ellei vieläkin tylympi.”

Järjettömäksi pakolaisten ja maahanmuuttajien tuet tekee sen, ettei niitä tarvitsisi maksaa ollenkaan. Suomi mallimaana maksaa vaikka ei ole pakko.

Sosiaalitukea ei tarvitse maksaa maahanmuuttajalle, joka ei hae työtä
www.talouselama.fi/uutiset/nyt+tuli+kova+linjaus++sosiaalitukea+ei+tarvitse+maksaa+maahanmuuttajalle+joka+ei+hae+tyota/a2276268

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

2 Comments

  1. Minä tuomitsen jokaisen kantasuomalaisen RASISTIKSI, joka vastustaa tai ei hyväksy ulkomaalaisia maahanmuuttajia, pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Suomessa on tilaa ja kaikki ulkomaalaiset ovat tervetulleita tänne asumaan ja elämään vaikka sosiaaliturvalla. Minä tuomitsen tämän sivuston rasistiseksi! Minä kannatan 2 miljoonan ulkomaalaisen maahanmuuttajan ottamista Suomeen edustan SDP:tä ja sen kantaa. Toivon, että jokainen minun kannattajani haukkuu kaikki suvaitsemattomat rasisteiksi! Me taistelemme suvaitsevaisuuden puolesta ja olet joko meidän puolella tai meitä vastaan oleva RASISTI!

Comments are closed.