Maahanmuutosta suurta haittaa taloudelle

“Jopa vasemmistolaiset ovat joutuneet myöntämään, että joukkomaahanmuutosta on suurta haittaa Euroopan taloudelle. Cambridgen yliopiston johtava vasemmistoekonomi, professori Robert Rawthorn ei usko monikulttuurisuuden hyötyihin.

YK:n ja IMF:n talouskonsulttina aiemmin toimineen Rawthornin mukaan väite joukkomaahanmuuton tuomista taloudellisista eduista on myytti. Eurooppaan kohdistuva siirtolaisvirta on lopulta haitaksi kaikille, sillä sosiaaliset ongelmat ovat paljon suurempia kuin pienet potentiaaliset halpatyövoiman tuomat edut.

Rawthornin mukaan esimerkiksi Ison-Britannian kasvava maahanmuuttajataustainen väestö on sosiaalinen uhka. Valtamedia on mielellään tähän asti julkaissut liberaalien ajatushautomoiden kannanottoja, joiden mukaan joukkomaahanmuutto on hyödyksi kaikille. Monikulttuurisuutta suosivien väitteiden takana vaikuttavat kuitenkin pikemminkin aatteelliset kuin taloudelliset ja sosiaaliset motiivit.

Maahanmuuton vaikutukset ovat olleet paljon synkempiä kuin liberaali vasemmisto väittää. Daily Mailin mukaan Ison-Britannian maahanmuuttajat ovat muuttaneet kaupunkien väestörakenteen, he ovat usein työttömiä tai työhaluttomia, he kuormittavat verorahoitteisia julkisia palveluita, ylläpitävät asuntopulaa ja polkevat palkkoja.

Rawthornin uuden raportin mukaan ei ole pitävää näyttöä siitä, että joukkomaahanmuutosta olisi minkäänlaista hyötyä yhteiskunnalle. Siirtolaisten synnyttämät julkisen sektorin rasitukset aina koulusta, asuttamisesta ja terveyspalveluista lähtien ovat sen sijaan tähtitieteellisiä. Siirtolaiset myös lisääntyvät kantaväestöä paljon nopeammin, millä on Rawthornin mukaan erittäin pitkäaikaisia haittavaikutuksia niin talouteen kuin ympäristöön, infrastruktuuriin ja kansalaisten asumisoloihin ylikansoitetuilla alueilla.

Rawthorn myös muistuttaa, että Euroopan unioni käytännössä estää sen, että jäsenvaltiot voisivat tehdä maahanmuuttopolitiikkaa taloutensa ja väestörakenteensa kestokyvyn sallimissa rajoissa. Nykyisellä vauhdilla esimerkiksi Ison-Britannian väestömäärä tulee kasvamaan 20 miljoonalla seuraavan 50 vuoden aikana. Ison-Britannian puoluekentällä vasemmisto on ollut päävastuussa maahanmuuton lisäämisestä. Suurin osa uusista asukkaista tulee olemaan muita kuin valkoisia kantabrittejä. Rawthornin mukaan työmarkkinoilla maahanmuutosta kärsii etenkin matalapalkkatöitä tekevä kantaväestö.”

www.dailymail.co.uk/news/article-2712677/How-mass-migration-hurts-No-s-not-Mail-saying-verdict-Left-wing-economist-Cambridge.html

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

14 Comments

 1. sossu ja valtio kustantaa mamuille/pakolaisille ajokortin, autokoulun, auton, polttoaineet, korjaukset yms. + Tulkit ja konsultit.
  ”Valtio maksaa esimerkiksi Lieksan vastaanottokeskuksessa oleville ajokortin ja tulkki tulee Helsingistä tulkkaamaan ajon ajaksi.

  aijaa.com/fED8md

  ”Lieksalla on sopimus maahanmuuttajien vastaanottamisesta ELY-keskuksen kanssa. Sopimusta päivitettiin vuonna 2006. Ilman sopimusta ei kunta saa valtion avustuksia maahanmuuttajista syntyviin kuluihin. Seuraavaksi muutti muutama somaliperhe Kontiolahdella suljetusta vastaanottokeskuksesta. Sitten tuli taas yksi perhe, sitten toinen.
  – Kaikki pitää osata miettiä ja ratkaista: terveydenhuolto, tulkkaus, kielikoulutus, yhteisöllisyyden tukeminen. Yhteistä kieltä ei yleensä ole, sillä eivät tulijat osaa englantia.
  Kun Lieksaan tuli 16-henkinen perhe suoraan pakolaisleiriltä. Heidät haettiin Lieksaan Helsinki-Vantaan lentokentältä ja asutettiin 4 huoneen kerrostaloasuntoon.
  – Melkoinen mylläkkähän siitä alkoi. Piti opettaa kaikki vesihanojen ja vesivessojen toiminnasta alkaen. Ihan kertasanomisella eivät uudet tavat juurtuneet. Naapureilta tuli sanomista vähän joka asiasta, ei vähiten tarpeiden tekemisestä ulos ja metelistä.
  – Ahtauskin oli perheelle tietysti ongelma. Miten 4 huoneeseen mahtuu 16 ihmistä? Lopulta löysimme kaikkia tyydyttävän ratkaisun, tyhjilleen jääneen 20-paikkaisen päiväkodin, jonne perhe majoitettiin.
  Nyt TE-keskus järjestää koulutusta.
  Kotoutumisessa kielen oppiminen on keskeinen asia. Kielikurssien järjestäminen ei ole aivan yksinkertaista eikä koulutusta polkaista tyhjästä. Vieraan kielen opiskelu ei ole helppoa varsinkaan, jos oman kielen luku- ja kirjoitustaito puuttuu. Uutta kieltä pitää voida käyttää, mutta jos kurssilla istuu päivät pitkät toisten kielipuolien kanssa, niin harjoittelemaan ei juuri pääse.
  Kotouttamispolitiikka ja maahanmuuttopolitiikka ovat valtakunnallisia ja niiden vaihtelut näkyvät myös yksittäisissä kunnissa. Nyt näkyy se, että perheenyhdistämispolitiikka on kiristynyt. Silti nykyisin Lieksaan tulee uusia maahanmuuttajia lähinnä perheenyhdistämispäätösten kautta.
  Tosiasia on, että auto on pitkien välimatkojen vuoksi monesti välttämättömyys, jotta voi käydä työssä, opiskella tai liikkua suuren perheen kanssa. Julkinen liikenne ei palvele riittävästi, kertovat Syrjäinen ja Lehto.
  – Toisella paikkakunnalla opiskelemassa käyvä on voinut saada maksusitoumuksen polttoaineeseen, hyvästä ja perustellusta syystä.”

  www.talentia-lehti.fi/lehti/lehden_jutut/tasta_puhutaan/maahanmuuttoa_ja_politiikkaa.6062.blog

  1. “Tosiasia on, että auto on pitkien välimatkojen vuoksi monesti välttämättömyys, jotta voi käydä työssä, opiskella tai liikkua suuren perheen kanssa. Julkinen liikenne ei palvele riittävästi, kertovat Syrjäinen ja Lehto.”

   Mitä sitten? Ei kantasuomalainen työtönkään saa tukea ajokortin tai auton hankintaan, vaikka tilanne on heille täysin sama, ja tarve ihan yhtä välttämätön!

 2. Luku ja kirjoitustaidottomat mamut päätyvät sosiaaliasiakkaiksi lopuksi ikäänsä mikä on tosiasia nykyisessä paljon koulutustaustaa vaativassa työelämässä.

 3. Mamuilla ei ole mitään tietoa tai taitoja, jotka hyödyttäisivät Eurooppaa. Vain 5 prosenttia Eurooppaan tulevista siirtolaisista on koulutettuja. Siis 5 prosenttia, joka kahdeskymmenes.

 4. Ei enää ulkomaalaisia sosiaalipommeja tänne kustannettaviksi, Suomen talous on mennyt alas! Mitä me hyödytään siitä? Halutaanko Suomestakin banaanivaliot, kuten Kreikasta?

  Myös ulkomaaliaset rikolliset on karkotettava, veronmaksajat ei haluu kustantaa heitä enään!

 5. Suomessa on jo kymmeniä tuhansia mamuja jotaka ovat olleet sossun ja kelan leivissä jo 25 vuotta ja näiden tapausten määrä kasvaa koko ajan.

 6. kenelle on hyötyä halpatyövoimasta?

  “Eurooppaan kohdistuva siirtolaisvirta on lopulta haitaksi kaikille, sillä sosiaaliset ongelmat ovat paljon suurempia kuin pienet potentiaaliset halpatyövoiman tuomat edut.”

  Halpatyövoima ei hyödytä ketään ja sellaisista siirtolaisista ei ole mitään hyötyä, ei mitään hyötyä, jotka eivät yksinkertaisesti työllisty yhtään mihinkään.

  Suomikin on harrastanut tuota täysin edesvastuutonta ja idioottimaista maahanmuuttoa, eli sitä ei työperäistä.

  Kiitos typeretä ja idioottimaisesta vastuun kannosta, vai pitäisikö ennemminkin puhua vastuun pakenemisesta?

 7. Luku ja kirjoitustaidottomista ikuisista sossumamuista ei ole Suomelle mitään hyötyä vaan koko ajan vain miljarditolkulla rahanmenoa kankkulan kaibvoon.

 8. Ei maahanmuutosta ole hyötyä , kuin sossuämmille ja sossun palkkaamille tulkeille , ja heidänkin palkkansa maksaa tietenkin veronmaksaja.

 9. Syy miksi Katainen Halonen jne. tuovat maahan mamuja

  Karainen ja puoluesihteeri Taru Tujunen tekivät projektin
  jossa Kataisesta tehdään komissaari
  sen jälkeen molemmat erosivat ja pakenivat Suomen politiikasta
  homma hoidettu mission accomplished

  Halonen pyrki YK-hommiin turvaneuvostoon eläkeläisenä,
  aloitti massiivisen painostuksen Libanonin rauhanturvaajien
  lisäämiseksi (turvaneuvoston jäseniltä odotetaan panostusta
  eli rahaa yk-joukkoihin)
  ja Halonen yhdessä Erkki Tuomiojan ja Tarja Cronbergin
  kanssa aloitti massiivisen propangandan

  maamiinojen poistamiseksi näytelmämielessä ( siis ne eivät
  ole hyökkäysaseita ne eivät ole maassa vaan varastossa jne.)

  KATAINEN JA HALONEN ja sen kaltaiset eivät pääse
  kansainvälisiin tehtäviin jos he ajavat Suomen etua
  jos he rakentavat armeijaa
  kieltävytävt Ottawan miinasopimuksesta (Ottawa on Kanadassa
  jonka turvallisuudesta huolehtii USA ja toinen ajaja Englanti on saari
  joka ei tarvitse ydinsaseensa lisäksi maamiinoja)

  jos he vastusvat sosuun seisomaan tulevia mamuja heidät leimataan
  rasisteiksi ja se katkaisee ilman muuta kansainvälisen uran

  KUKA ON MENNYT ÄÄNESTÄMÄÄN KATAISTA STUBBIA HALOSTA
  JA SEN KALTAISIA on vain tehnyt karmean virheen

  Väärät valinnat asioissa (puolustus, maahanmuutto) JOTKA OVAT PERUUTTAMATTOMIA
  ovat peruuttamattomia ja vaarallisia

  keskustelu.suomi24.fi/node/13261074#comment-76510392

  Varo väärää valintaa joka on pysyvä
  Kataisen – Stubbin hallitus voidaan kaataa, työllisyyspolitiikka muuttaa

  VIRHEET PUOLUSTUSPOLITIIKASSA JA MAAHANMUUTOSSA OVAT PERUUTTAMATTOMIA

  MAA VOIDAAN VALLATA TÄYSIN TAI OSITTAIN vrt. Ukraina
  MAASSA ASUVIA MAMUJA JA HEIDÄN LAPSIAAN EIKÄ HEIDÄN LUOMIA
  VIERAITA KULTTUUREJA EI KOSKAAN SAADA ENÄÄ POIS

  Siksi valitse Perussuomi ettet sekoita päivänpolitiikkaa iltalehtiuutisia jne. pysyviin
  tuhoisiin valintoihin joista ei käytännössä ole paluuta

  muista maahanmuutto- ja puolustuspolitiikka
  jussiniinisto.fi/index.php/2015/01/tasavallan-presidentti-on-puhunut

 10. Teidän täytyy nyt panostaa kunnolla oikeistolaiseen politiikkaan:

  -lisää työntekijöitä ulkomailta suomalaisten työntekijöiden kilpailijoiksi.
  -kunnat mahdollisimman suuriksi. Palvelut vain suurimpiin keskuksiin. Näin säästetään veroissa.
  – verot alas – eritoten yritysvero. Nyt yritykset maksavat jo 14% kokonaisverotuotoista. Se pitää saada lähelle 10%.
  – koulut suuremmiksi – pienet koulut lopetettava.
  -muille maille tukea Suomen veronrahoista. Monet maat eivät kerää verotuotoilla tarvittavia tuloja yhteisten menojen kattamiseksi. Suomen pitää rientää apuun ja kasata lisää apupaketteja näille maille, jottei niiden veroastetta tarvitse nostaa.
  – sijoittajien sijoitukset turvattava verovaroista. Tappiot korvattava EU:ssa vieläkin laajemmin kuin tähän asti.
  – pankkeja on tuettava ja niiden omistajien tuotot turvattava. Tappiot korvattava täysimääräisinä.
  -eurosta ei pidä ketään erottaa, vaikka maan kilpailukyky olisi huono. Muut maat auttavat. Euro on kaiken yläpuolella. Uhrauksia on sen eteen tehtävä.
  -yritysjohtajille vielä lisää palkkaa, bonuksia ja lisäeläkkeitä. Suomi on kallis maa – täällä ei pienillä tuloilla tule toimeen.

  Tässä muutamia kunnon oikeistopolitiikan kulmakiviä. Uskon, että panostamalla vielä lisää tämäntapaiseen saatte kannatuksenne taas nousuun.

 11. Pakolaisbisnes: Valtion kassasta kunnan kassaan kaikki pois veronmaksajien rahoista!
  Pakolaisesta maksetaan 2 300 euroa

  Kaupunki3.6.2014 2:00

  Suomeen otetaan vuosittain noin 750 pakolaista. Jokaiselle pitäisi löytyä jostain päin Suomea koti ja välttämättömimmät tarvikkeet elämiseen.

  Kuntien osallistuminen pakolaisten vastaanottamiseen on kuitenkin vapaaehtoista, ja siitä päätetään poliittisesti kunnanvaltuustoissa.

  Siksi osa kunnista ei ota pakolaisia.

  Valtio yrittää saada kuntia mukaan tarjoamalla rahaa jokaisesta pakolaisesta. Alle kouluikäisestä valtio maksaa kunnalle vuosittain 6 845 euroa neljän vuoden ajan ja yli seitsemänvuotiaasta 2 300 euroa.

  Sen lisäksi on olemassa vielä suuri määrä erilaisia tapauskohtaisia korvauksia.

  Kunnille pakolaisen vastaanottaminen tarkoittaa ainakin asunnon hankkimista. Useimmissa kunnissa tulijalle järjestetään myös astioita, terveystarkastus, opastusta asiointiin sekä kielikoulutusta.

  Lisäksi pakolainen on oikeutettu kaikkiin kuntalaisen peruspalveluihin.

  www.hs.fi/kaupunki/a1401682391349?ref=hs-art-artikkeli

 12. Aika älytöntä touhua rahan kylväminen ulkomaalaisiin pakolaisiin varsinkin tällaisena aikana kun valtio säästää ja leikkaa joka asiasta. Parempi kun ei otettaisi lainkaan pakolaisia muutamaan vuoteen. Kansakunnan etu on ensisijainen. Sitten vasta ulkomaalaiset.
  Nämä pakolaisiin menevät rahat olisivat tarpeen omiin kansalaisiin, esim vanhushoitoon. Nyt ollaan säästösyistä poistettu huonosti liikkuvilta vanhuksilta 6n matkan kukausittainen ns sote-kyyti taksilla bussilipun hintaan säästösyistä. Säästöt eivät koske ukomaalaisia koska kunta ottaa vastaan humanit.pakolaisia asukkaikseen. Heille rahaa tuntuu riittävän vuosi vuodelta enemmän.

  Raha jolla pakolaiset asutetaan ja elätetään, on pois suomalaisilta.

Comments are closed.