Mielisairas Suomi on byrokraattien paratiisi

Turhat ja tarpeettomat byrokraatit ja virkailijat vievät palkallaan noin 10 miljardia euroa valtion budjetista. Suomen valtava byrokraattinen koneisto heikentää merkittävästi kilpailykykyä ja lisää työttömyyttä ja vähentää ulkomaalaisten intoa sijoittaa Suomeen ja karkoittaa ulkomaalaiset yritykset.

Seuraavaksi julkaisen blogisti Sami Parkkosen suosituimman kirjoituksen. Tätä lukiessa ei voi kuin ihmetellä byrokraattien elämästä vieraantumisen tasoa. Ruotsissahan tämä holhoaminen on paisunut jo äärimmilleen.
Tällä viranomaislogiikalla töihin ei kannata lähteä, koska matkalla saatat joutua onnettomuuteen ja kuolla. Vain tekevälle sattuu. Joka ei mitään tee, sille ei mitään tapahdu. Eikä yliturvallinen täysin riskitön elämä suinkaan ole oikotie onneen. Päinvastoin!

En tiedä, voiko olla surullisempaa kohtaloa, kuin elämätön elämä. Siis ihmisellähän voi olla pahasairauskin , jonka realiteetit hän kohtaa antamatta sairauden määritellä itseään.

Voimme vain tukea toisiamme, eivätkä edes jaloimmat meistä voi elää puolestamme. Elämä on tarkoitus sinänsä.
Pahintahan tässä Parkkosen kirjoituksessa on, että kyseessä ei ole vitsi, vaan Parkkonen kuvailee EU-Suomen pakkovaltaista byrokratiaa kokemustensa pohjalta. Hän kirjoittaa:

“Olen kuunnellut yli 20 vuotta poliitikkojen huutoa työllistämisen helpottamisesta ja yrittäjäksi
ryhtymisen helpottamisesta, ja kuinkahan on siinä ajassa käynyt? Aivan.”

“Kun olin parikymppinen, hain töitä rakennuksilta seuraavalla tavalla: kävelin raksalle,
menin työmaajohdon parakkiin ja kysyin töitä. Pääsin sekatyömieheksi siltä seisomalta. Hienoa!
Enää tuo ei onnistu. Pitää olla työturvallisuuskurssitodistus, tulityöpätevyystodistus, sejatämä
todistus, tämätuokurssi todistus jnejne. Poliitikkomme ja byrokraattimme ovat tehneet kaikkensa
ettei kukaan vaan pääsisi töihin siltä seisomalta. Ja tämä koskee alaa kuin alaa. Siivoajallakin
pitää olla ammatillinen koulutustodistus ja pian myös myrkyllisten pesuaineiden vuoksi jokin
turvallisuusalan koulutus. Tämä ei tietenkään koske ulkolaista halpatyövoimaa, koska heitä eivät
koske suomalaiset viranomaiset lainkaan. Edes metrin kepillä.”

“Enää ei myöskään pääse lastentarhaan töihin niin kuin silloin, kun minä sinne hain: kävelin lähimpään tarhaan ja kysyin tarvitaanko apua. Pääsin leikkisedäksi muutamaksi kuukaudeksi. Nyt en pääsisi, koska joku lupa puuttuu tai ei ole pätevyyttä, vaikka isä olenkin. Varmaan on jäänyt leikkikurssit käymättä tai jotakin.”

“Joitakin vuosia sitten pari kioskiyrittäjää päätti leipoa pullaa ja sämpylöitä asiakkailleen, kun nämä niitä kyselivät.
Tuumasta toimeen, paitsi ettei onnistunut. Jotta saa leipoa pullaa kioskissa, pitää olla leipomotilat. Okei, sellaiset tehtiin.
Mutta ei onnistunut vieläkään, sillä nyt piti olla leipomon sosiaalitilat vaatimusten mukaiset. Ja kun sellaiset oli tehty, piti olla erilliset kylmätilat erilaisille ruoka-aineille. Sämpylöitä ja pullaa ei sitten koskaan tehty.”

“Jos kiparissa myydään mitään syötävää, myyjällä pitää myös olla hygeniapassi. Tämä johtuu siitä, että suomalaisen byrokraatin mukaan ihminen ei kykene tekemään voikkurileipää terveellisesti ja hygieenisesti, jollei ole saanut siihen ammatillista koulutusta. Sellaiset
asiat kuten käsien pesu kakan jälkeen ei tule mieleen, jollei sitä ole opetettu ammattikurssilla. Ihminen ei myöskään kykene laittamaan tavaroita jääkaappiin, jos siitä ei ole pätevyystodistusta.”

“Joskus kauan sitten yrittäjäksi aikova käveli toimistoon, teki ilmoituksen, rekisteröi firmansa ja ryhtyi hommiin. Enään ei moinen saatana käy.
Nyt on edessä käsittämätön lupa- ja menettelyviidakko, tarkastus- ja tiirailurumba, joka ei tule koskaan päättymään. Enää et voi palkata ketään ilman, että kaverilla on ammatillinen pätevyys ja kursseja käytynä. Itse et voi opettaa kaveria voikkurileivän tekoon. Sinä kun et ole pätevä opettamaan mitä eroa on ruisleivällä ja paahtiksella.”

“Jos otatkin jonkun hommiin, makselet kaikenmaailman maksuja ja lupia ja todistuksia ja aamunavauksia ja tarkastuksia ja kumisaappaita ja sertifikaatteja maailman tappiin. Tarkastajaa lappaa ovesta sisään ja ulos yötä päivää, papereistasi kollataan ja sinuun suhtaudutaan
hyvin epäluuloisesti ja täysin mielivaltaisesti. Lain vaatimia kikka viitosia on niin paljon, että ennemmin tai myöhemmin havaitaan ettet ole tehnyt sitätaitätä oikein tai että sinulla ei ole tulitikun ylläpitolupaa ja pätevyystodistusta.”

“Taannoin kävi niin, että erään kuuluisan ja klassisen helsinkiläisravintolan kokeille ilmoitettiin, että nyt loppuu se kalan ostaminen kalastajilta. Ravintolan kokit olivat hakeneet kalaa kalastajilta suoraan laiturista, kun nämä tulivat verkoiltaan.
Viranomaisten mukaan tässä piili suunnaton vaara koko maalle. Olihan niin, että kun kokki haki kadun toiselta puolelta kalaa joka oli nostettu merestä parisen tuntia aikaisemmin, kylmä ketju oli katki. Viranomaiset vaativat, että kalastaja myy kalansa kauppiaalle, joka vie kalan kylmäsäilöön. Sieltä kala seuraavana päivänä viedään kylmäastiassa kaupan kalatiskille asianmukaisiin
myyntiolosuhteisiin. Sieltä kokki saa hakea tuoreen kalansa, joka siis tuli maihin eilen. Näin siksi, että byrokraatin aivoissa päivän varastoissa pyörinyt kala on tuoreempaa kuin suoraan verkoista napattu kala. Eikä tämä ole edes vitsi, vaan aivan totta.”

“Joskus aikoinaan naureskeltiin, että kohta hengittäminenkin on kontrolloitua. Se päivä on jo hyvin lähellä. Erään ammattikoulun pihalta poistetaan ruusupuskat, koska ne voivat pistää lapsia. Hyvä on, vaadin, että kaikki alamäet kielletään ja poistetaan, koska niissä voi kaatua. Kaikki kalliot on lanattava tasaiseksi, koska sieltä voi tulla alas mukkelis makkelis. Järvet on ehdottomasti kuivattava, koska niihin voi hukkua, lammet ja joet samoin. Lisäksi vaadin sateen kieltämistä, koska sade aiheuttaa jatkuvasti liikenneonnettomuuksia ja vesiliirtoja. Lumi on täysin kiellettävä, samoin pakkanen, koska se aiheuttaa jäätymistä.
Helle on kiellettävä, koska elintarvikkeet pilaantuvat helteessä. Ihan oikeasti! Aurinkohan on todella paha, joten se pitää sammuttaa oitis. Ei tule ihosyöpiä, silmävaurioita ja kuivuutta, kun on sysipimeä avaruus ympärillämme.”

Lähde: http://rayhablogi.blogspot.com.es/2014/06/mielisairas-suomi.html

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.