Noin miljoona työtöntä Suomessa karuja faktoja…

1,5 miljoonaa ihmistä siirtynyt työmarkkinoiden ulkopuolelle Suomessa
tarinoitataloudesta.blogspot.fi/2013/11/15-miljoonaa-ihmista-siirtynyt.html

Tutkija: Suomessa on jo suurtyöttömyys
www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/08/29/tutkija-suomessa-on-jo-suurtyottomyys/201412039/12

Helmikuun lopussa työ­ ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 620 300 työtöntä työnhakijaa, mikä on 66 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
www.tem.fi/files/42548/TKAT_Helmi_2015.pdf
Piilotyöttömien määrä jatkoi kasvuaan ei lasketa yllä olevaan ollenkaan. Piilotyöttömyys kasvaa yhä – alkuvuonna 140 000 ihmistä
iltalehti.fi/talous/2014071318485513_ta.shtml

Tuosta on helppo laskea suuntaa antavasti työttömien todellinen määrä 620 300 + 140 000 = 760 300 on vähintään työttömänä. Tuohon lukuun eivät sisälly karensissa olevat 90 000 blogi.kansanelakelaitos.fi/arkisto/1607 ja TE-toimiston työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa, koulutuksessa tai muussa olevat työttömät 131 000.
Tuosta kun laskee niin tulee karu totuus työttömien todellisesta määrästä 620 300 + 140 00 + 90 000 + 131 000=
981 300 ihmistä. Tuohon jos laskee vielä työttömät mamut, pakolaiset ja ulkomaalaiset työttömät maahanmuttajat. Voi sanoa rehellisesti että yli miljoonan mennään. Tuosta myös näkee jokainen, että Suomi mene alaspäin ja vauhti kiihtyy.

Ainoat asiat mitkä menee ylöspäin Suomessa on jatkuva työttömyyden kasvu ja jatkuvat hintojen nousu ja jatkuvat veronkorotukset.

Ilmaistyötä tekee jo yli 400 000 suomalaista – siltikin “työpaikat karkaavat”
aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ilmaisty-t-tekee-jo-yli-400-000-suomalaista-siltikin-ty-paikat?id=2119722%3ABlogPost%3A735812&page=4

Faktat kun on pöydässä voi sanoa, että hallitus on täydellisesti epäonnistunut. Ainoa asia missä hallitus on onnistunut on siinä, että se on tuhonnut Suomen. Tämä on juuri sen poliitikan tulosta, jota erityisesti Kokomuus ajaa ja apuna Keskusta ja SDP. Mitä enemmän työttömiä sitä enemmän voidaan työssä olevien palkkoja laskea ja kiristää jos et suostu tekemään pienellä palkalla ja ilmaiseksi ylityöt saat potkut. Työttömyyttä hallitus on lisännyt tietoisesti, jotta työntekijöiden etuja voidaan ajaa alas. 1. Palkat alas. 2. Lomia vähemmäksi. 3. Työaika pidemmäksi. 4. Eläkeikä pidemmäksi. Juuri näitä hallituspuolueet ja keskusta ajavat aktiivisesti. Noista seuraa vain se, että työttömien ja köyhien määrä tulee kasvamaan valtavasti. Kokoomus, SDP, Keskusta tietävät varsin hyvin, että uusi teknologia korvaa ihmisen työpanoksen tulevaisuudessa. Siksi 47% nyt töissä olevista Suomalaisista tulee menettämään pysyvästi työnsä, eikä korvaavia työpaikkoja synny. Asiasta tarkemmin tässä www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=9558

Työttömien määrän kasvattaminen on tietoista, koska tiedetään, että työttömiä voidaan kyykyttää ilmaiseksi töissä ja Kokoomuksen osallistuva/vastikkeelinen sosiaaliturva takaa sen, että mitä enemmän työttömiä sitä enemmän ilmaisia työntekijöitä saatavilla. Halituspuolueiden ja keskustan tavoite onkin lisätä työttömyyttä pidentämällä eläkeikää, vähentämällä lomia ja pidentämällä työaikaa.

Teknologia korvaa joka toisen suomalaisen työpaikan.

Alla linkki eräällä toisella nettiusaitilla olevaan pohdiskeluun aiheesta jonka luulisi kiinnostavan niin työttömiä kuin varsinkin ja vielä työssäolijoita ehkä vielä enemmän.

juharichter.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172715-teknologia-korvaa-joka-toisen-suomalaisen

Suositan lukemaan ylläolevasta myös kommentteja, niissä on mielenkiintoisia mielipiteitä.

Samalla saitilla oli toinenkin jokseenkin samaa asiaa sivuava kirjoitelma

jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172727-suomi-tyon-jalkeen

Saattaisi olla aihetta lukea tuo myös.

Ylläolevassa blogissa löytyi linkki seuraavaan:

kritiikkiblogi.wordpress.com/2011/09/06/tyon-idea-ja-maarittely/

Tasatulo on malli jossa kaikki työssökäyvät ihmiset saisivat täysin samaa palkkaa riippumatta työstä ei ole rikkaita eikä pienituloisia. Kaikki ovat keskituloisia. Verotus on nykymallin mukainen mikä menee 50 000€ /kk tienaavilta. Jos ihmisten tulot tasattaisiin olisi se 5 000 € /kk kaikille suomalaisille työssö oleville. Ne jotka eivät ole töissä saisivat perustuloa 2000€ /kk eli 16-XXX asti.
Jos rikkaat saataisiin luopumaan ylisuurista tuloistaan ja Suomen siirtymään tasatulo malliin niin kaikki voisivat hyvin.
että kaikki työssä olevat saisivat 5000€ /kk ja ne jotka eivät ole töissä saisivat 2000€ /kk. Mutta jos yhteiskunnan rahat ja nykyisten ihmisten tulot tasattaisiin riittäisivät yhteiskunnan rahat kevyesti tuohon. Mikä parasta valtio saisi 200 kertaa enemmän verotuloja kuin nyt.

Netistä poimittuja työttömän roolina on olla ilmainen orja, jokaa tekee töitä ilmaiseksi. Lisäksi työttömiä haukutaan ja leimataan laiskoiksi yms. Kaikki tietenkin valheita. Tutkimus kertoo, että alle 6% työttömistä on tapatyöttömiä joita ei kiinnosta mikään työn tekeminen.

Netistä poimittuja

Kyllähän asia on saletti, että työnantajille ja kurssienjärjestäjille te-toimistot maksavat rahaa, kun ottavat työttömiä ilmaiseksi töihin. Se lukee www.te-palvelut.fi/te/fi/.
Mitään syytteitä ei tule. Suomen laki takaa sen, että työttömät voidaan pakottaa tekemään ihan mitä tahansa töitä ilmaiseksi ja siitä maksetaan työnantajille. Korvaus mikä maksetaan riippuu onko työtön vaikeasti työllistettävä ja kuinka kauan ollut työttömänä yleensä summat ovat noin 11-20€ /päivä/työtön. Samat summat maksetaan kurssien järjestäjille.
Kyllä Suomessa on asiat pielessä, kun ihmiset pakotetaan tekemään ilmaiseksi töitä.

Sosiaaliturva ei ole syypää työttömyyteen

Eilen uutisoitiin laajasti Ylen kyselystä, jonka mukaan suomalaisten enemmistö pitää sosiaaliturvaa passivoivana. Tämän perusteella ministeri Paula Risikko (kok) vaatii sosiaaliturvaan lisää vastikkeellisuutta, joka ”patistaisi” ihmisiä töihin.
Kyselyn tulos kertoo kuitenkin ainoastaan ihmisten mielipiteistä ja asenteista. Tulos ei kerro mitään siitä, eikä ole tutkimus siitä, passivoiko sosiaaliturva todellisuudessa, tai kuinka paljon. Puhumattakaan siitä, mikä merkitys sillä on työttömyyden syynä.
1980-luvulla Suomessa oli erittäin hyvä sosiaaliturva, paljon nykyistä parempi. Samaan aikaan vallitsi käytännössä täystyöllisyys. Miksi ihmiset eivät tuolloin jääneet kotiin?
Monissa Euroopan maissa, kuten Espanjassa tai Kreikassa, on Suomea heikompi sosiaaliturva, mutta korkeampi työttömyys. Miksi ihmiset eivät noissa ”kannustavan” sosiaaliturvan maissa mene töihin?
Työttömyyden pääsyy on talouden suhdanteissa eikä sosiaaliturvan tasossa. Todellista ihmisten passivointia on työelämän epävarmuus, irtisanomiset tai niillä uhkailu. Sosiaaliturvaa heikentämällä ei taloutta saada nousuun. Tarvitaan lisää työpaikkoja, ei työttömien syyllistämistä. Tähän pitäisi ministerienkin nyt keskittyä.
Sosiaaliturvan väitettyä passivoivaa vaikutusta yritetään käyttää verukkeena kaikenlaisille vaatimuksille työntekijöiden aseman heikennyksistä. Halutaan synnyttää matalapalkka-aloja, joissa palkka olisi niin heikko, ettei sillä tule toimeen. Osa palkasta siirtyisi silloin yhteiskunnan maksettavaksi toimeentulotukena.”
lapintie.vas.fi/2014/01/08/sosiaaliturva-ei-ole-syypaa-tyottomyyteen/

“Tutkija: Työttömien aktivointi huijausta
Kasvava työttömyys on saanut valtion, kunnat ja yhteisöt kuumeisesti pohtimaan keinoja työttömien aktivoimiseksi. Aktivoinnin vaikuttavuudesta väitellyt jyväskyläläinen tutkija Tuija Kotiranta sanoo, että aktivointi on nykytilanteessa enemmänkin huijausta kuin tuloksellista toimintaa.”
www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/02/31083

“Kunnissa kokeillaan osallistavaa sosiaaliturvaa, jonka ideana on saada työelämän ulkopuolella olevia osallistumaan toimintaan, joka ei ole varsinaista palkkatyötä. Toiminnan vastineeksi he saavat työttömyyskorvausta.

Näin aloitti Kainuun Sanomat osallistavan sosiaaliturvan pilotointia käsittelevän juttunsa, jonka otsikko oli ristiriitaisesti Paltamon työttömät ahkeroivat pian etujensa eteen.
Työttömät siis ahkeroivat töissä, jotka eivät ole töitä ja saavat siitä vastineeksi työttömyyskorvausta.

Juttu kuvastaa hyvin osallistavasta sosiaaliturvasta vallitsevaa epätietoisuutta. Kukaan ei vielä tiedä mitä se pitää sisällään ja kuinka se toteutetaan. Siksi pilotointiin on valittu kuusi kuntaa, jotka ovat Loimaa, Paltamo, Rauma, Rovaniemi, Varkaus ja Äänekoski.

Jutun mukaan ainakin Rovaniemellä suunnitellaan työttömille metsänraivausta. Metsänraivaus lienee osallistavan sosiaaliturvan suunnittelijoiden mielestä sellaista mukavaa puuhastelua, joka ei ole oikeaa työtä ja jolla työttömät saadaan osallistumaan yhteiskunnan toimintaan. Tämä ei ole mikään ihme, koska jo vuosikausia on työttömiä huudettu tekemään milloin mitäkin korvauksensa eteen. Jostain syystä risusavotta tulee näiden huutajien mieleen ensimmäiseksi.Jutun mukaan ainakin Rovaniemellä suunnitellaan työttömille metsänraivausta. Metsänraivaus lienee osallistavan sosiaaliturvan suunnittelijoiden mielestä sellaista mukavaa puuhastelua, joka ei ole oikeaa työtä ja jolla työttömät saadaan osallistumaan yhteiskunnan toimintaan. Tämä ei ole mikään ihme, koska jo vuosikausia on työttömiä huudettu tekemään milloin mitäkin korvauksensa eteen. Jostain syystä risusavotta tulee näiden huutajien mieleen ensimmäiseksi.
Olen minäkin nuorena miehenä ollut risusavotassa. Se on yksi raskaimpia ja hikisimpiä tietämiäni töitä varsinkin helteellä hyttysten ja paarmojen kiusaamana. Ehkä sitä juuri siksi pidetään poikkeuksellisen sopivana rangaistusmuotona työttömyyteen syyllistyneille rikollisille.
Metsänraivausta suunnittelevalla Rovaniemen kaupungilla tuntuu olevan selvillä vain se, mihin toiminnan aloittamiseksi annettu 45 000 euron avustus käytetään. Rahalla palkataan kehittäjätyöntekijä. Pitäähän palkattomilla orjilla olla palkattu piiskuri. Voitte ihan hyvin unohtaa jutussa mainitut vapaaehtoistyöt, harrastustoiminnan ja liikuntapalvelusetelit. Ne ovat vain joutavia ideoita, jotka eivät tule koskaan toteutumaan. Sen sijaan toteutuvat metsänraivaus, puistotyöt ja lumityöt. Pilottikunnat tulevat ulkoistamaan kaikki raskaimmat työnsä näille sosiaalietuuksiensa eteen raataville.”
www.etvk.fi/?p=3971
sakutimonen.com/2014/07/kun-tyo-ei-ole-tyota/

“Palkaton työharjoittelu hiertää liittoja – “Todella röyhkeää
Ammattiliittojen mukaan palkaton työharjoittelu on yhteiskunnallinen ongelma.”
iltalehti.fi/tyoelama/2013120517798211_tb.shtml

Työharjoittelijoiden yms. hyväksikäyttö
keskustelu.suomi24.fi/node/10107196

“Työmarkkinoiden väliinputoajat

Työharjoittelu. Työkokeilu. Työelämävalmennus. Kuntouttava työ. Polku työelämään. Aktiivinen työmarkkinapolitiikka.
Hyvää tarkoittavia termejä, mutta kirosanoja suurelle joukolle työttömiä. Käytännössä ne tarkoittavat sitä, että määrätään tekemään työtä palkatta, tai korkeintaan 9 euron ylläpitokorvauksella.
Palkkatukeakin käytetään väärin. TES:n mukaista palkkaa maksetaan, mutta työaikaa lyhennetään niin, että palkan maksuun riittää pelkkä palkkatuki. Varsinkin kolmas sektori hyödyntää surutta tätä mahdollisuutta. Aika moni yrityskin.
Nuorisotyöttömyydestä ollaan oltu erityisen huolissaan. Kuitenkin eniten nuorille suunnattu aktiivitoimi, työmarkkinatuella työharjoittelu, työllistää kaikkein heikoiten. Sitä tarjotaan yli 70%:lle nuorista, ja alle 13% heistä on työllistynyt. Silti siitä on suunniteltu yhtä keinoa nuorisotyöttömyyden hoitamiseen.”
karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91792-tyomarkkinoiden-valiinputoajat

“Te-toimiston tarjoamat ilmaiset työt eri nimillä, tiedä oikeutesi työtön.”
MUISTUTUS!!
Työelämävalmennuksessa ei tarvitse osallistua työhön
sillä monella alalla ei edes saa osallistua kun ei ole koulutusta alalle.
Työelämävalmennus ja työharjoittelu tarkoittavat sitä että työtön pääsee TUTUSTUMAAN alaan, eikä että hän menee töihin harjoittelupaikkaansa. Harjoittelija ei saa palkkaa työpaikalla olosta ja hän voi osallistua työtehtäviin valintansa mukaan, jos haluaa, mutta mikään pakko hänen ei ole niin tehdä. Aika tosin voi tietysti tulla kovin pitkäksi jos ei halua muuta kuin seurata vierestä toisten työskentelyä, mutta mikään PAKKO työelämävalmennuksessa tai työharjoittelussa ei ole tehdä työtä jos haluaa vain seurata mitä työ ja ala pitää sisällään.”

kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/1479710-tyoelamavalmennus-2-tulosta.html
“Työnantajat eivät tee mitään laitonta hyödyntäessään palkattomia työharjoittelijoita, päinvastoin. Nehän toimivat järjestelmän osana aktivoimalla työttömiä Samalla ne saavat ilmaisia työntekijöitä. Yhteiskunta maksaa kaiken ja maksaa vielä työnantajille korvauksen siitä, että ottavat työttömiä ilmaiseksi töihin.
Mitä kovapalkkaisemman työntekijän harjoittelija korvaa, sitä suurempi on työnantajan saama rahallinen etu”

“Työttömät ja opiskelijat joutuvat tekemään työtä palkatta. Ilmaistyön markkinoilla työnantaja juhlii.”
yle.fi/aihe/ohjelma/mot-palkattomat-2112009

“Työtön tekniikan tohtori Arja Toola työskenteli suomalaisen vientiyrityksen teknologiajohtajana Malesiassa. Palkatta. Työtön valtiotieteen maisteri Mika Roini työskenteli ison suomalaisen huonekalufirman Baltian-konttorilla saneeraajana. Palkatta.

Työttömien aktivointipolitiikka on johtanut järjestelmään, jossa työnantajat poimivat työvoimapoliittisilta kursseilta itselleen sopivia työharjoittelijoita jopa puolen vuoden palkattomille harjoittelujaksoille. Monen kohdalla harjoittelu muistuttaa täyttä työtä – paitsi että siitä ei saa palkkaa.

Ammattikoululaisten ja yhä useammin myös ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden työharjoittelu on myös palkatonta. Opiskelijatkin kokevat työharjoittelun usein olevan ihan oikeaa työtä.

Työnantajille tilanne on herkullinen. Arja Toolan ”työharjoittelun” järjestäneen yhtiön toimitusjohtaja toteaa siekailematta: ”Nämä ovat työnantajan markkinat”. Yhtiössä käytetään sekä työttömiä työharjoittelijoita että ammattikorkeakoululaisia.”
yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/09/palkattomat

“Menkää töihin, laiskat lurjukset, lisäämään niitä työpaikkoja!
VATT:n johtajan Juhana Vartiaisen ja muutaman muunkin, mm. ex -pääministerimme Jyrki Kataisen, mukaan työvoiman tarjonnan lisääminen johtaa automaattisesti työpaikkojen lisääntymiseen.
Oulussa on IT -puolen työvoiman tarjontaa lisätty nyt ensin muutama päivä sitten 500 henkilöllä Microsoftilta ja tänään 430:lla Broadcomilta.
Oikein odotan, miten IT -alan työpaikkojen lisääntyminen kasvaa räjähdysmäisesti Oulun seudulla tällaisen työvoiman tarjonnan lisääntymisen tähden.
Eilen tulivat myös uudet työvoimatilastot. Työvoimaa on nyt tarjolla n. 337 000. Tarjontaa on lisätty 35 500 enemmällä kuin oli vuosi sitten. Lisäksi lomautettuja 28 000 ja tempputyöllistettyjä (“aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa”) 112 500. Tutkimusten mukaan tilastojen ulkopuolella työttömiä on vielä yli 100 000 henkilöä. Kun noista Te-toimiston avoimista työpaikoista 4/5 menee tutkimusten mukaan työpaikan vaihtajille ja vain viidesosaan työllistyy työtön. Siis 447500 työtä vailla olevaa (jos noita yli 100 000 tilastoihin rekisteröimätöntä ei oteta huomioon) ja noin 12 200 avointa paikkaa.
Menkää tekin töihin, laiskat lurjukset, lisäämään niitä työpaikkoja!
(Vai pitäisikö sittenkin alkaa miettiä sellaista työ- ja elinkeinopolitiikkaa miten niitä palkkaa maksavia työnantajia saataisiin jotenkin lisää?)”
karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172530-menkaa-toihin-laiskat-lurjukset-lisaamaan-niita-tyopaikkoja

netistä pomittuja karuja työttömien raakaa hyväksikäyttöä.

Itse olen vuodesta 1998. Töitä olen hakenut lähes koko ajan. Katselin että 1682 hylättyä hakemusta on tai “et tullut valituksi” kirjettä minulle on tullut. muutaman kerran olen ollut työharjoittelussa ja olen sanut kehuja, kerran mut palkittiin joskus v 2010 tuhannella eurolla koska olin hyvä ja ahkera ja se työ kesti ainoastaan kuukauden. Mulla on oikea asenne olen ahkera ja tunnollinen ja teen kovasti töitä. Sitä aina työnantajat kehuvat mutta aina kun tuet loppuu loppuu työt. Siltin en saa töitä mistään. Itse en pidä työharjoittelua minään työnä. Palkkatyö on oikea työ.

Nyt viimeisimmän työnantajan kanssa kun juttelin kun tuet loppuivat niin loppuivat työt. Kysyin suoraan miksi aina käy näin. Hän kertoi, että maailma on muuttunut ja koska nykyinen systeemin on sellainen, että ei kannata palkata työttömiä töihin. Hän kertoi rehellisesti, että niin kauan kuin on mahdollista, että työttömiä saa ilmaiseksi töihin ja TE-keskus vielä maksaa siitä, että otetaan ilmaiseksi töihin. Niin tämä systeemi ei tule muuttumaan ja työttömiä ei oteta töihin, koska se on tuottavaa kierrättää näitä ilmaisia työntekijöitä. Mutta ei ole kannattavaa palkata juuri sen takia, että saa ilmaiseksi ja vielä maksetaan siitä työnantajalle. Hän kertoi myös, että sitten jos nykyinen järjestelmä lopetetaan, eikä saa enää ilmaisia työntekijöitä. Niin vasta sitten yritykset rupeavat palkkaamaan työntekijöitä töihin. Hön kertoi myös ennen vanhaan kun ei saanut ilmaisia työntekijöitä eikä niistä maksettu otettiin ihmisiä töihin ja maksettiin normaalia palkkaa. Hän jopa myönsi, että nykyistä systeemiä käytetään väärin ja hyväksi ja ilmaiset työntekijät, joutuvat tekemään kovimmat hommat ns kaikki paskaduunit ja paljon ylimääräistä. Se on kuulemma maan tapa. Niin minulla on 3 ammattitutkintoakin ja työkokemusta. Putkimies, Sähköasentaja ja talonrakentan tutkinnot ja kaikista työkokemusta 1-5 vuotta. Kukaan ei vain halua maksaa minulle normaalia tesin mukaista palkkaa. Ilmaiseksi kyllä kelpaan siksi aikaa kun työnantaja saa tukia ja heti loppuu työt kun tuet loppuvat
Te-toimisto määräsi mut ilmaiseen työharjoitteluun karenssin uhalla oli pakko mennä. Meitä on yhteensä 10 työtöntä tässä ilmaisessa harjoittelussa. Se mitä me tehdään on kaivetaan 400 m ojaa laopioilla 1,5 m syvyiseksi ja 1 metrin levyiseksi keskellä valtion metsää. Kun me ollaan saatu kaivettua tuo oja niin me joudutaan se sitten täyttämään uudelleen ja alkaa kaivamaan uudelleen. Eli kaivetaan oja ja täytetään se sama oja ja kaivetaan uudelleen ja täytetään uudelleen samaa ojaa…. 6 viikkoa tehty jo loppuu vasta syyskuun lopussa. Tämäkin työnantaja saa meistä tukia 20 euroa /hlö /päivä. Te-toimisto maksaa meidän työnantajalle 200€ / päivässä 1000€ viikko 4000€ kk. Siitä, että me kaivamme ja täytämme samaa ojaa 3 kk. Tää on hyvä bisnes toiminimellä toimivalle työnantajalle. Ei tarvi toimistotiloja, eikä muutakaan, työttömät joutuvat itse tulemaan paikalle omilla autoillaan. Tässä kun tää kusetus loppuu niin rupean itse samanlaiseksi. Kuulin ettei tää työnantaja oo ainut vaan samanlaisia on muitakin eli hyödytöntä työtä on tarjolla, kunhan Te-toimisto maksaa.
ite olin eka kertaa kesäduunis tänä kesänä ikää 15v. työnantaja lupasi suullisesti 900€ /kk palkkaa. eka kuukausi meni en saanut mitään palkkaa. kyselin asiaa työnantaja sanoi, ettei aio maksaa yhtään mitään, koska päättikin, että olen ilmainen työntekijä. vielä tää kuukausi sit loppuu. Tuossa mitä kavereiden kaa juteltu niin suurinta osaa on myös huijattu suullisesti luvattu jotain tai joku nollatuntisopimus tai joku muu kusetus. Palkat jätetään maksamatta suurimmalle osalle. Ainoat jotka kelpaa töihin on sellaiset jotka tekee ilmaiseksi ja valtio maksaa työnantajille. Omat vanhemmat järkytty kun kuuli mitä mulle tapahtu ja mitä mun kavereille. Suurinta osaa nuoria työnantajat kusettaa häikäilemättömästi päin naamaa. Tos kuulin, että työnantajat, jotka hakee TE-toimiston kautta töitä niin sanovat härskisti, että vain sellaiset työntekijät otetaan joista maksetaan tukia heille ja ovat ilmaisia työntekijöitä. Eli sellaiset työttömät joista maksetaan työnantajalle otetaan ekaksi kunhan ovat ilmaisia työntekijöitä eli ei makseta palkkaa.

Eli yhteiskunta maksaa työnantajille siitä, että ottavat ilmaisia työttömiä työntekijöitä töihin. Aika pahasti on asiat Suomessa pielessä, kun kukaan ei enää halua maksaa palkkaa mutta heille pitää maksaa siitä, että ottavat ilmaiseksi töihin. Vaikka oonkin nuori ymmärrän sen, että tälläinen kusetus tulee lisäämään työttömyyttä, rikollisuutta ja harmaata taloutta. Valtion menot tulevat myös kasvamaan ja suurin osa on katkeria raakasti hyväksikäytettyjä. Suomen hallitus on tehnyt sellaiset lait, että ilmaiseksi pitää työttömän tehdä töitä ja siitä vielä pitää maksaa työnantajille. Syy on niiden puolueiden, jotka ovat nuo lait hyväksyneet eli. Keskusta, SDP, Kokoomus, RKP, Kristilliset, Vihreät ja Vasemmistoliitto.
Mua te-toimisto pyörittää koko ajan ilmaisessa työharjoittelussa tai kurseilla. Samoja kursseja joudun käymään uudelleen ja uudelleen. Te-toimiston mukaan en oo työnhakijana enkä saa työpaikkoja kun ne laittavat mut aina työharjoitteluun tai kurseille. Samoja kursseja vuodesta toiseen käsittämätöntä kusetusta koko systeemi ja koko homma. V-käyrä nousee
Te-toimisto huijasi mut alkamaan yrittäjäksi. Pöljä kun suostuin yrittäjänä tulot 0-300€ /kk. Te-toimisto ei maksa työttömyyskorvausta kun olen yrittäjä. Sama juttu sossussa eivät anna yhtään rahaa kun olen yrittäjänä. Eli jos suostut Te-toimiston puolesta yrittäjäksi ja et elätä itseäsi et saa rahaa yhtään mistään. Te-toimisto ja sossu kohtelee kuin alintapaskaa. Lopetin yrittämisen mutta kas kummaa se ei kelpaa Te-toimistolle ja sossulle eli ei rahaa tipu. Kun on kerran yrittäjä on niin on aina yrittäjä ja rahaa ei tule enää. Jos tämä ei pistä katkeraksi niin mikä sitten prkl!
Te-toimisto on kyykyttänyt minua 45 vuotta. 45 vuotta olen ollut kuntouttavassa työtoiminnassa. Eli 2 vuotta kuntouttavaa työtoimintaa ja se on aina uusittu 2 vuoden välein. Te-toimisto on estänyt minua saamasta oikeaa palkkatyötä. Pitämällä minut jatkuvasti kuntouttavassa työtoiminnassa. Eli olen tehnyt ilmaiseksi töitä koko elämän. Nyt pääsin eläkkeelle ja eläkkeeni on minimi noin 700€ /kk. Kuntouttavasta työtoiminnasta ei kerry eläkettä yhtään eikä työkokemusta. Se on ilmaista työtä ja yhteiskunta maksaa työnantajille siitä rahaa. En saanut yhtään lisää rahaa kuntouttavasta työtoiminnasta. Se 9€ päivä on vain kulukorvaus työttömyyskorvauksen päälle. Pelkistään automatkoista töihin ilmaiseksi ja takaisin minulla meni polttoainekuluihin yli 20€ päivä. Eli menetin rahaa enemmän kuin olisin menettänyt työttömämä ollessa. Joku aika sitten sain tietää muilta ihmisiltä, että yli 25 vuotiaat voivat kieltäytyä kuntouttavasta työtoiminnasta ilman karenssia eli se on vapaehtoista. Sen voi keskeyttää koska tahansa ilman, että tulee karenssia. Te-toimiston virkailijat eivät koskaan kertoneet sitä minulle vaan valehtelivat, että tulee karenssia. Te nuoret älkää uskoko Te-toimiston virkailijoita. Ottakaa asioista selvää ja tehkää valituksia aina vääristä päätöksistä. Te-toimiston takia olen köyhä, yksinäinen ja sairas vanhus nykyään. Rahat menee lääkkeisiin ei riitä ruokaan. Sossu ei anna rahaa kun olen ollut kuntouttavassa työtöiminnassa. Älkää nuoret tehkö samaa virhettä kuin minä ja moni muu minun ikäiseni. Te-toimisto tuhosi elämäni, älkää antako te-toimiston tuhota teidän elämäänne. Teillä on valtavasti oikeuksia työttömänä. Oikeuksia kieltäytyä millä tahansa pätevällä syyllä mistä tahansa paskasta mitä Te-toimisto tarjoaa ilman mitään karenssia. Muistakaa nuoret ottakaa selville oikeutenne tarkasti ja älkää ikinä suostuko te-toimiston kyykyttämiseen!!!

lainaus “Maksimissaan sinut voidaan panna yhtäsoittoa harjoitteluun yht. 18 kuukaudeksi, jos katsotaan syrjäytymisvaarassa olevaksi ja se, että oletko, riippuu täysin työkkärin mielivallan asteesta.

“Tietysti sitten voidaan vaihtaa ilmaistyön nimikettä ja aloittaa rumba alusta. Vaan muista, että kuntouttava työtoiminta on yli 25-v:lle vapaaehtoista,vaikka työkkärissä ne ei tietysti tuota kerro. Lain mukaan ei kuntouttavasta työtoiminnasta kieltäytyvää yli 25-vuotiasta voida rangaista eikä kuntouttavan työtoiminnan keskeyttämisestä myöskään.

Jos olet yli 25-vuotias, on osallistuminen kuntouttavaan työtoimin-
taan vapaaehtoista.”
keskustelu.suomi24.fi/node/6716254#22000000040939215

Minä olen itse hyvä esimerkki ,on omakohtaista kokemusta tuosta ikuisesta karenssista. Vuonna 2001 kieltäydyin jostain opiskelupaikasta ja sain siitä 3kk.n työssäolovelvoitteen.Päätinpä perustaa yrityksen ja onnistuinkin siinä aika hyvin,12 henkilöä palkkalistoilla toistakymmentä vuotta ja liikevaihtoa ihan kivasti,sitten tuli lama ja työt loppui,ja samalla yritys.Nyt kun yritin hakea työttömyyskorvausta niin kas,vuodelta 2001 oleva työssäolovelvoite on edelleen voimassa ja mitään ei makseta.Siis mitä ? Kantanut miljoonan valtion kassaan veroja ja olenkin alinta paskakastia,kyllä tämä systeemi on niin mätä ja epäoikeudenmukainen kuin vain olla taitaa. Ei tule mieleenikään enempää kumartaa,ihmisarvoa ei voi enempää loukata.Kaikista surkuhupaisinta tässä on että pitää ilmoittautua TE-keskukseen tasaisin väliajoin,vaikkei mitään edes makseta,jollei tällainen aiheuta katkeruutta niin ei sitten mikään. Lisäksi TE-toimisto ei anna mitään työtä ja estää kaiken työn saannin minulta.

Kun hallituspuolueet ovat tuhonneet hyvinvointivaltiota. Siitä tulee seurauksia, jotka näkyvät rajuna rikollisuuden ja harmaantalouden kasvuna. Kun byrokraatinen paskalaitois TE-keskus ja yhteiskunta tuhoaa ihmisten elämää. Ihmiset kostavat sen takaisin rikollisuutena tai harmaanataloutena. Kun ihmisiltä viedään ihmisarvo ne ihmiset eivät tule noudattamaan enään lakeja eivätkä kunnioita yhteiskuntaa eikä mitään. Suomen hallituspuolueet ja yhteiskunta ovat kaivaneet verta nenäänsä pitkän aikaa ja ihmiset tulevat antamaan takaisin täydellä mitalla. Laajamittainen kapina on edessä ja rikkaat ja päättäjät tulevat yllättymään siitä voimasta mitä tuhoa yli miljoona suomalaista saa aikaan. Siinä ei pelasta eikä auta poliisit eikä armeija. Rikkaat ryöstetään ja päättäjät lynkataan julkisesti.

Yllä olevat olivat kaikki lainauksia netistä eri ihmisten kirjoittamia.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.