Näin suojaat omaisuutesi ja rahasi mikäli euro yllättäen kaatuu.

Jos ja kun euro jossain vaiheessa kaatuu tulee se tapahtumaan yllättäen ja nopeasti. Kaatuuko euro vuoden vai 5 vuoden sisällä sitä ei kukaan osaa sanoa. Kun hetki tapahtuu on myöhäistä, siksi voi olla viisasta varautua etukäteen. Ensin tulee syvä lama. Sitten pankit tulevat nostamaan korkojaan kuten 90-luvun lamassa. Pankit vaativat kaikkien lainojen takaisinmaksua heti ja mikäli et siihen pysty vie pankki kaiken omaisuutesi ja myy alihintaan, jolloin jäät velkaa. Edellä mainitulla tavalla pankit huijasivat 90-luvun lamassa ja ihmiset menettivät kaiken. Korot voivat moninkertaistua hetkessä, joten velalliset ovat ongelmissa ja paljon yrityksiä ja yksityisiä joutuu konkurssiin ja ulosottoon. Eli pankkien toimet ovat korkojen moninkertaistaminen ja lainojen takaisinmaksun vaatimista heti ja velallisen omaisuuden myynti alihintaa. Juuri näin pankit toimivat aina lamassa. Sijoittajat menettävät rahansa, koska sijoitusten arvo romahtaa ja suurimmasta osasta sijoituksia tulee arvottomia. Edes sijoitusten hajauttaminen ei pelasta arvon romahtamisesta ja arvottomista sijoituksista. Euron arvo romahtaa ja kaikki hinnat nousevat moninkertaisiksi. Työttömyys räjähtää käsiin, verot nousevat, rajuja leikkauksia edessä. Suomi joutuu maksamaan kaikki takaamansa kriisipaketit, joita on eri arvioista 50-150 miljardin edestä. Tässä esitetyt neuvot ovat, kuin vakuutus, jonka tason voi jokainen itse valita: ei mitään, minimi, keskitaso tai paras.Tässä esitetyt neuvot ovat, kuin vakuutus, kun yllättäen tapahtuu jotain ikävää. Olet jo siihen varautunut etukäteen ja selviät ongelmitta. Elämäsi jatkuu normaalina, kuin muiden elämä romahtaa ja pankit vievät heiltä kaiken omaisuuden ja he ovat rahattomia ja työttömiä. Viisas varautuu etukäteen ja tyhmä kärsii seuraukset, kun ei varaudu mihinkään.

Talouseliitti pelkää Euroopan romahtavan
www.kansalainen.fi/talouseliitti-pelkaa-euroopan-romahtavan/

Kolme suomalaistutkijaa: ”Tulisi varautua siihen, että euroalue hajoaa joko kokonaan tai osittain”
www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/kolme-suomalaistutkijaa-%E2%80%9Dtulisi-varautua-siihen-ett%C3%A4-euroalue-hajoaa-joko-kokonaan-tai-osittain%E2%80%9D/ar-AAlFzfz

”Eurokriisi 2.0” edessä ensi vuonna? Strategi: ”Voi uhata koko euron tulevaisuutta”
www.uusisuomi.fi/raha/210466-eurokriisi-20-edessa-ensi-vuonna-strategi-voi-uhata-koko-euron-tulevaisuutta

Miten välttää kaikki tämä. Keinot pohjautuvat 90-luvun laman kokemuksiin sekä 1930-luvun maailman laman kokemuksiin, joista jokainen voi tutkia tarkemmin googlella. Suomi on euroalueen kallein maa www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/06/28/suomi-on-euroalueen-kallein-maa/201232412/12 Maan ja maailman lamoissa on se hyvä puoli, että historia toistaa usein itseään. Joten jotta voimme oppia ja varautua parhaan mukaan on ymmärrettävä 1990-luvun laman ja 1930-luvun laman syyt, seuraukset ja vaikutukset. Tässä esitettyt neuvot ovat suuntaa antavia ja jokainen noudattaa niitä omalla vastuulla. Nämä neuvot eivät ole täydellisiä. Jokainen itse joutuu pohtimaan milloin alkaa toimimaan ja millä laajuudella. Ne jotka varautuvat ajoissa selviytyvät parhaiten vaikka euron kaatuminen kestäisikin oletettua pidempään. Jokainen ymmärtää sen, että kun lama iskee nopeasti on myöhäistä. Parempi olisi toimia siis ripeästi kuitenkin tarkasti miettien/pohtien ja aikaa käyttäen miten ja milloin rupeaa toimiin, eikä jäädä odottelemaan.

Tässä linkissä tarkemmin asiantuntijoiden vinkkejä miten siirtää rahat turvaan. www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/06/03/atencin-eurot-evakkoon-kriisimaista-kun-viela-ehtii/201230618/170 Tyypillisin lamaa edeltävä varma merkki on ennätys alhaiset korot ja pitkään alhaisena jatkuneet korot. Pankit huijaavat ihmisiä ottamaan isoja lainoja pitkällä maksuajalla. Ihmiset luulevat, että korot pysyvät alhaisina todella pitkään. Todellisuudessa korot nousevat ilman varoitusta hyvin nopeasti moninkertaisiksi. Siitä seuraa yritysten konkursseja ja moni menettää pankille asuntonsa, autonsa yms. 90-luvun lamassa ihmisiltä meni talot , tulot , työt laakista ja moni menetti kaiken silloin. Velattomat tulevat selviämään parhaiten mahdollisesta eurolamasta ja euron kaatumisesta. Sekä ne ihmiset jotka ovat velattomia joilla on säästöjä jotka säästävät rahaa. Myös ne jotka ovat myyneet kaikki sijoituksensa tai eivät ole sijoittaneet eivät menetä rahojaan. Eli lyhyesti velattomat ja joilla ei ole rahaa kiinni sijoituksissa ja joilla on säästöjä. Säästöt mieluiten muiden, kuin euromaiden pankkeihin esim. Norja tai Ruotsi.

Niillä joilla on vähän rahaa pankkitilillä ei kannata muuttaa euroja muuhun valuuttaan alle 20 000 euroa säästöillä. Yli 20 000 euron pankkitillä omistajien kannattaa miettiä kuinka paljon suojataan vaihtamalla valuuttaa. Pankit yleensä sitoutuvat turvaamaan säästöjä vain 100 000 euroon asti. Siksi on hyvä hajauttaa säästöt useammalle pankille ja mieluiten muihin, kuin euromaihin esim. Norja, Ruotsi. Sekä noudattaa tässä mainittuja 1-2 neuvoja. Rikkaat ovat jo vaihtaneet lähes kaikki eurot esim. Norjan kruunuun. Sijoittajat kärsivät aina valtavia tappioita lamoissa ja suurin osa menettää kaiken. Sijoitusten hajauttaminen ei suojaa lamoilta. Kaikkien sijoitusten myyminen ja rahaksi muuttaminen on ainoa varmin keino. Kultaan ja muihin sijoittaminen ei kannata, koska niillä ei tee mitään, koska ihmiset haluavat rahaa ja mieluiten käteistä. Mikäli talouden romahdus on pahin mahdollinen vie pankki säästössä olevat rahasi ja menetät ne pankille. Siksi on syytä pohtia säilyttääkö käteisenä rahat vai ei, jos valitsee käteisenä säilyttämisen niin kuinka paljon. Näitä asioita kannattaa pohtia tarkkaan, koska virhe valinnasta menetät kaiken. Riskiä voi pienentää merkittävästi tallettamalla rahat Norjan tai Ruotsin pankkeihin. Alla muutama keino.

1. Muuta suurin osa rahallisesta valuutasta sellaisen maan valuuttaan, joka kestää parhaiten eurokriisin. Googlella saamme tietää, että Norjan kruunu kestää parhaiten kriisin kaikista maista ja EU-maista Ruotsin kruunu on vahvoilla. Avaa pankkitili Ruotsista tai Norjasta ja siirrä suurin osa rahoista turvaan ruotsalaiseen tai norjalaiseen pankkiin. Sillä Kreikka todisti, että pankkien talletussuojaa ei ole olemassa käytänössä, muuta kuin paperilla. Myy sijoitukset, koska niiden arvo romahtaa lamassa ja menetät rahaa. Siksi kaikkien sijoitusten myyminen on erittäin tärkeää. Tarvitset  rahaa pankkitilillä niin paljon, kuin mahdollista ja suurin osa siitä rahasta pitäisi olla euroalueen ulkopuolisen maan pankissa esim. Norja tai Ruotsi. Mikäli pahin romahdus tapahtuu eli myös yhteiskunta romahtaa lue suomimedia.wordpress.com/2016/09/24/miten-valmistautua-maailmantalouden-romahtamiseen-joka-tapahtuu-pian/

2. Jos olet velkaa ja on mahdollista myy asuntosi, kaikki sijoituksesi ja maksa lainat pois ja muuta vuokralle tai maksettuun omaan asuntoon. Oma asunto voi olla pienempi tai alueella jolla hintataso halvempi, jolloin tarvitset vähemmän lainaa tai et ollenkaan. Tai vaihda maata ja mene töihin Norjaan tai Ruotsiin. Myytyäsi omaisuutesi.

3. Jos olet eläkkeellä voit muuttaa Norjaan, Ruotsiin, Sveitsiin asumaan ja myytyäsi omaisuutesi ja muutettua rahasi kyseisen maan valuutaksi. Mikäli etsit maata jossa elinkustannukset ovat monta kertaa Suomea halvemmat ovat Viro, Portugali, Espanja. Sopivia maita.

4. Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Portugalissa ja Espanjassa. pärjää englannin kielellä hyvin, koska lähes kaikki siellä osaavat englantia noin 90%. Eli kieli ei ole ongelma.

5. Tämä on niille, jotka haluavat suojata kaiken ja ovat valmiit tekemään kaikkensa sen eteen. Eli kaiken omaisuuden myynti, kaikkien sijoitusten myynti ja kaiken raha valuutan muuttaminen Ruotsin tai Norjan kruunuiksi ja muutto, joko Ruotsiin, Norjaan, Sveitsiin tai edullisiin maihin Viro, Espanja, Portugali.

6. Yrittäjät/yritykset voivat muuttaa yrityksensä toiseen EU maahan kirjoille esim Viroon tai ruotsiin ja silti jatkaa toimintaansa Suomessa tai muuttaa pysyvästi Viroon, Ruotsiin tai Norjaan tai Saksaan. Riippuen siitä, kuinka tärkeä yritykselle on EU maassa mutta ei EURO maassa toimiminen Ruotsi. Kuinka tärkeää yritykselle on toimia EURO ja EU maassa Viro. Kuinka tärkeää yrityksen on toimia ei EU eikä EURO maassa Norja.

7. Muuttoa ei euro maahan suositella sen takia, että kun eurolama/eurokupla puhkeaa. Kaikissa euromaissa iskee lama. Seurauksena on verotuksen raju kiristyminen. Tarkoittaa arvonlisäveron ja työnverotuksen kiristämistä. Esimerkkinä alv voidaan nostaa 30-35% asti ja työnverotusta kiristää 20-30% kaikissa tuloluokissa. Eläkeikä 75 vuoteen asti. Mikä tekee Suomesta maailman eniten verotetun maan. Jo nykyäänkin Suomi on yksi maailman eniten verotetuista maista.

8. Ne jotka joutuvat tai päättävät jäädä Suomeen. Heidän kannattaa hankkiutua liian isoista lainoista eroon maksamalla enemmän lainan lyhennyksia, myymällä kaikki sijoitukset pois,  myymällä omaisuutta ja sitä kautta hankkiutua jos mahdollista kaikista lainoista eroon. Vaihtoehtoisesti avata pankkitili Ruotsista tai Norjasta ja siirtää suurin osa rahoista pankkitilille ruotsalaisessa tai norjalaisessa pankissa.

Korot nousevat lamassa aina moninkertaiseksi. Koska verot nousevat lamassa on tärkeää maksaa mahdollisimman vähän veroja ja keinot siihen löytyvät alempana olevasta kirjoituksesta, jossa ei makseta veroja ollenkaan laillisesti. Syy miksi on tärkeää maksaa lamassa mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan veroja. On se, että verot ovat erittäin kovat ja rahan riittäminen on tiukassa ellei ole todella rikas. Jotta ymmärtää miten minimoida verot verosuunnittelulla. Pitää ymmärtää miten verotus toimii lue seuraava verosuunnittelun abc alla linkki.

suomimedia.wordpress.com/2016/03/16/verosuunnittelun-abc-miten-valtat-verot/

Itse selvisin 90-luvunlamasta hyvin koska myin yritykseni, myin taloni, myin kaikki sijoitukseni pois ja maksoin kaikki lainat pois. Ennenkuin lama iski, koska olin seurannut tilanteenkehittymistä. Merkit ja varoitukset olivat ilmassa paljon ennen kuin lama iski. Oli selvä, että romahdus tulee jossain vaiheessa. Toimin ajoissa ja selvisin. Eli olin velaton, jolla oli paljon rahaa + säästöjä pankissa. Ei lainaa, eikä sijoituksia ollenkaan. Vaikkakin markan devalvaatio ja markan kelluttaminen söi pankki säästöjen arvoa melkoisesti noin 40%. Jälki viisaana olisin muuttanut rahani muuhun valuuttaan ja siten säilyttänyt sen arvon. Siirtänyt rahat Norjan tai Ruotsin pankkiin kruunuissa ei markoissa. Sijoitukset myin sen takia, koska lamassa sijoitusten arvo romahtaa ja niistä tulee jopa arvottomia. Lisäksi sijoituksien myynnistä saa rahaa ja se raha on turvassa euroalueen ulkopuolisessa norjalaisessa pankissa Norjan kruunuissa, jolloin euron arvon romahtaminen ei vaikuta kruunun kurssiin. Lamassa tarvitaan maksimaalinen määrä rahaa, koska moni menettää työnsä ja elintaso hinnat ovat korkeita verotuksen ja laman takia. Kaikki maksaa lamassa paljon enemmän ja raha osaltaan vaikuttaa selviytymiseen.

Toki jokainen voi jo nyt säästää valtavasti rahaa ostamalla käytettyjä tuotteita/laitteita/ajoneuvoja. Sekä ostamalla ulkomailta. Molemmissa tapauksissa ei tarvitse maksaa veroja Suomeen tai ei tarvitse maksaa veroja ollenkaan. Opas ulkomailta netistä ostamiseen on tässä suomimedia.wordpress.com/category/osta-ulkomailta-netista/

Verosuunnittelu on tärkeää ja on erittäin tärkeää osata minimoida verot. Sillä on syynsä miksi suurin osa varakkaista ei kuulu kirkoon, koska he eivät halua maksaa yhtään lisää veroja. Kirkollisvero on vapaaehtoinen jota maksamalla kuulut kirkkoon. Eroamalla kirkosta, et maksa tyhjään veroja eroakirkosta.fi/ Alla verosuunnittelu opas.

suomimedia.wordpress.com/2016/03/16/verosuunnittelun-abc-miten-valtat-verot/

Jos eurolama tulisi vaikka tänä tai ensi vuonna. Itselleni se ei tulisi yllätyksenä, koska olen seurannut eurokriisiä pitkään. Sekä suojannut itseni ja rahallisen omaisuuteni, siten että kyseisellä tapahtumalla ei ole suuria vaikutuksia elämääni. Voin siten olla rauhallisin mielin tapahtuipa lama tai euron kaatuminen koska tahansa tai vaikka se kestäisi odotettua kauemmin.  Euro ja EU on pyramidihuijaus, jossa tyhmät menettävät rahansa. Samoin, kuin tyhmät menettävät aina lamassa kaiken.

Eurokriisistä kiinnostuneet voivat seurata kriisin kulkua esim seuraavista. Googlella löytää lisää. www.taloussanomat.fi/juttusarjat/eurokriisi/ www.taloussanomat.fi/toimittaja/jan-hurri/52 Levitä tätä tietoutta kaikille.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

2 Comments

  1. Moi! Asiapuhetta! Kiitos neuvoista. Asunto myyty, lainat maksettu. Säästöt on op:ssa ja ajoneuvot ostettu. Tervetuloa lama ja sijoittajanvastuu.

  2. Tämä on aika hämmästyttävää, että tämä tieto joka pitäisi olla vain varakkaiden tiedossa on vuodettu tänne ja julkisuuteen. Nyt pienituloiset ja keskituloiset voivat näitä hyödyntää, mikä pienentää varakkaiden voittoja ja tuottoja talouden romahtaessa. Toivoisin näiden paljastusten poistamista tai ainakin piilottamista. Loistavaa tietoa, jotka kaikki varakkaat ovat hyödyntäneet pitkään verosuunnittelun ohella, jotka on myös vuodettu tälle sivustolle. Verosuunnittelun ABC nimellä suomimedia.wordpress.com/2016/03/16/verosuunnittelun-abc-miten-valtat-verot/

Comments are closed.