7 yleisintä valhetta Lidlistä

1. Lidl ei maksa veroja Suomeen vaan on veroparatiisi yritys.
Lidl maksoi viime tilikaudelta Suomeen veroja lähes 14 miljoonaa euroa. Monenlaisia muitakin maksuja suomeen maksaavat esim kiinteistöjen lämmitys ja paljon muuta. Ainoastaan lidlin myyntivoitto verojen jälkeen saksaan menee ei muuta. Todella laadukasta tavaraa Lidl myy verrattuna suomalaisliikkeisiin. www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288732279646.html
2. Lidl ei työllistä suomalaisia eikä työntekijät maksa veroja Suomeen.
Yhtiöllä on Suomessa yli 4 200 suomalaista työntekijää, jotka maksavat verot Suomeen. www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288732279646.html
3. Lidlistä ei saa suomalaisia tuotteita.
Lidlin tuotteista noin 50% on suomalaisia. fi.wikipedia.org/wiki/Lidl#Suomessa
4. Lidlin hinnat ovat kalliimpia kuin muiden S/K-kauppojen ja muiden kauppojen.
Toukokuussa 2014 YLE vertaili Suomessa toimivien kolmen suuren kauppaketjun omien merkkien (rainbow, pirkka, eldorado) edullisuuden kokoamalla 31 tuotteen ruokakorin ja laskemalla niiden vuosikulutuksen eri talouksissa. Lidl oli vertailun selvästi edullisin. Sen mukaan nelihenkiselle perheelle Lidl oli 21 prosenttia edullisempi kuin K-ryhmä ja 14 prosenttia edullisempi kuin S-ryhmä. fi.wikipedia.org/wiki/Lidl#Suomessa
www.talouselama.fi/uutiset/lidl+ylivoimaisesti+halvin+ylen+vertailussa++sryhma+meni+noyraksi/a2247411
www.iltalehti.fi/uutiset/2014061918423935_uu.shtml
Jos Lidlin tuotteita vertaillaan muiden kauppojen normaali tuotteisiin ei halpa tuotteisiin esim. pirkka, rainbow,eldorado, k-menu, kotimainen, first price, x-tra. Niin ero on 84% Lidlin hyväksi Iltalehti 30.01.2013
5. Rahat menevät Saksaan.
Lidl työllistää yli 4200 suomalaista työntekijää, jotka maksavat veroja Suomeen ja Lidl maksoi viime tilikaudelta Suomeen veroja lähes 14 miljoonaa euroa. www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288732279646.html
Jos ostat mistä tahansa Suomessa toimivasta kaupasta ulkomaalaisia tuotteita saa ulkomaalainen tuottaja pienen osan tuotteen hinnasta . Silti suurin osa hinnasta jää Suomeen.
6. Lidl vie suomalaisten työpaikat ja työttömyys kasvaa.
Lidl työllistää yli 4200 suomalaista työntekijää ja mitä enemmän sieltä ostetaan sitä enemmän Lidl voi työllistää suomalaisia ja työttömyys vähenee. www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288732279646.html
7. Lidl polkee palkkoja ja työntekijät eivät ole liitossa.
Nykyisin Lidlin ja Palvelualojen ammattiliiton PAMin suhteet ovat kuitenkin kunnossa, eikä Lidl PAMin mukaan eroa muista, ei pahassa eikä hyvässä. Lidl maksaa siis TESSin mukaista palkkaa joka on vähintään sama kuin muilla mutta jopa parempi. fi.wikipedia.org/wiki/Lidl#Suomessa

Yllä olevia valheita levittävät yleensä muiden suomalaisten kauppojen kauppiaat ja henkilökunta. Erityisesti K/S-ryhmä keskustelupalstoilla. Heidän tavoitteenaan on saada suomalaiset takaisin ostamaan heidän 84% ylihintaisia tuotteita.

Miten bonuskortti huijaus toimii. Ihmisille luvataan bonuksia esim 1-5% ostoksista. Moni ei ymmärrä, että bonukset ovat jo hinnoissa ja kaikki maksaa 5%-10% enemmän. Lisäksi bonusjärjestelmän ylläpito maksaa noin miljardia euroa vuodessa per yksi järjestelmä eli tarkoittaa noin 10% lisää hintoihin. Koko bonusjärjestelmän takia hinnoissa on noin 15-20% lisää hintaa. Lidlissä ei ole tätä ongelmaa säästät heti rahaa vähintään 20%-84%.  www.lidl.fi/fi/index.htm Esimerkki bonuksien järjettömyydestä ostat 125 eurolla päivässä ja saat 5 euroa takaisin omaa rahaasi bonuksina. Ostat samat tuotteet lidlistä 100 eurolla ja säästät 25 euroa rahaa heti. Ostat samat tuotteet ulkomaisesta nettikaupasta ja maksat postikuluineen vain 60 euroa. Siinä voi miettiä miksi euroopassa on parhaimmillaan ruoka yli kymmenen kertaa halvempaa, kuin Suomessa.

Bonusjärjestelmistä hyötyvät eniten suurituloiset. Maksumiehinä ovat sinkut ja pienituloiset. www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696433290.html

Sitten kovat faktat. Lidlin Suomeen tulon jälkeen suomalaisia alan suurtoimijoita K- ja S-ryhmää on kritisoitu bonuskorttijärjestelmistä asiakkaille aiheutuvista kuluista. Järjestelmän hintoja kohottava vaikutus on myös myönnetty S-ryhmästä. Toukokuussa 2014 YLE vertaili Suomessa toimivien kolmen suuren kauppaketjun omien merkkien (rainbow, pirkka, eldorado) edullisuuden kokoamalla 31 tuotteen ruokakorin ja laskemalla niiden vuosikulutuksen eri talouksissa. Lidl oli vertailun selvästi edullisin. Sen mukaan nelihenkiselle perheelle Lidl oli 21 prosenttia edullisempi kuin K-ryhmä ja 14 prosenttia edullisempi kuin S-ryhmä. fi.wikipedia.org/wiki/Lidl#Suomessa

Ilman Lidliä ruuan hinta olisi Suomessa noin 40% korkeampi kuin nyt. Jos Lidlin markkinaosuus nousee yli 30% joutuvat K/S-ryhmä laskemaan omia hintojaan 84%. Lidl joutuu pudottamaan omia hintojaan 36% siinä tilanteessa ja säilyy silti edullisimpana.

Syyt miksi ruoka on Suomessa maailman kalleinta kun otetaan huomioon kansalaisten ostovoima, verotus ja keskiansiot. Tärkein syy on 1. K/S-ryhmän duopoli eli 2 yrityksen monopoli Saksalaisketjun markkinaosuus oli viime vuonna runsaat 8 prosenttia, kun S-ryhmä hallitsi 46 prosenttia ja K-ryhmä 34 prosenttia päivittäistavarakaupasta.
2. Bonus kortit nostavat hintoja. Koska bonusjärjestelmän ylläpitäminen maksaa melkein miljardi euroa /vuosi.
3. Suomen ankara verotus. Sähköverotus ja kiinteistöverotus (kaupan kulut), polttoaineverotus (kuljetuskustannukset), 24% arvonlisävero, monissa muissa maissa alle 20% tai alle 10%.
Syyt miksi monissa muissa on ruoka paljon halvempaa on juuri yllä mainitut paljon kovempi kilpailu useita kauppaketjuja ja paljon alempi verotus.

Markkinatalous toimii parhaimmillaan kun kuluttajat äänestävät lompakollaan. Mikäli kuluttajat äänestävät lompakollaan väärin eli ostavat K/S-ryhmän ylikalliita tuotteita. Tulevat nämä ketjut nostamaan hintoja paljon nopeammin ja paljon enemmän. Mikäli yhä suurempi osa suomalaisista äänestää lompakollaan oikein eli ostaa Lidlistä kaiken mahdollisen. Ovat kaikki muut kauppaketjut pakotettuja pudottamaan hintojaan 84%.
www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2014/09/01/lidl-jyraa-hinnoilla-lahtevatko-s-ryhma-ja-k-ryhma-mukaan/201412133/12

www.lidl.fi/cps/rde/www_lidl_fi Suomen edullisin. Tue reilua kilpailua, jotta hinnat ruuassa tulevat tippumaan!

Kapitalismi eli markkinatalous toimii parhaiten kun kilpailu toimii ja kuluttajat ovat aktiivisia ja kilpailuttavat kaiken ja ostavat sieltä mistä edullisimmin saa. Seurauksen hinnat laskevat ja kuluttajilla jää ylimääräistä rahaa säästöön tai kulutukseen. Markkinatalous toimii huonosti jos on monopoli tai duopoli tai kuluttajat eivät kilpailuta mitään vaan ostavat kalleinta mitä saa. Seurauksena hintojen raju nouse raketin lailla ja kuluttajien ostovoimaa on heikkoa ja rahaa ei säästy yhtään vaan kaikki menee. Moni rikas on hyvin tarkka rahojen suhteen ja ostaa sieltä mistä edullisemmin saa.

Suomessa on maailman kallein ruoka ja maailman nopeiten kallistuva ruoka. Syy tähän on S ja K ketjujen duoboli eli monopoliasema. fi.wikipedia.org/wiki/Duopoli
Ainoa keino kaataa kyseinen monopoli on lopettaa S ja K ketjuista kaikki ostaminen ja siirtyä ostamaan kaikki ruuat lidlistä vähintään 20% halvemalla mutta jopa 84% iltalehti 30.01.2013 tutkimuksen mukaan.
www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi

+87%…+66%… katso, miten arkiruokien hinnat räjähtivät 10 vuodessa
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288697892492.html

Bonusjärjestelmistä hyötyvät eniten suurituloiset. Maksumiehinä ovat sinkut ja pienituloiset.
www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696433290.html

Eduskunnan neljänneksi suurin “puolue”: S-ryhmä
www.taloussanomat.fi/politiikka/2011/04/19/eduskunnan-neljanneksi-suurin-puolue-s-ryhma/20115522/12

Alla olevassa nettikommentissa kiteytyy moni asia.

ArtturiTänään 21:142
Suuruus jyllää… Lidl on Euroopan suurinpia. Ei taida olla palkanmaksussa parhaasta päästä. Ei muuta kuin kaikki suosimaan saksalaista niin kaikki voitot pois Suomesta. Näin vapautuu K ja S – kaupoista paljon työntekijöitä pätkätöihin Lidliin.
Ja sama suomalaisten kuppaaminen jatkuisi – sitäkö kenties haluat ?
Jostain kumman syystä suomalaiset elävät vieläkin neuvostoaikaa. Luotetaan vain isoihin auktoriteetteihin.
Jos suomalaiset saisivat päättää, niin täältä löytyisi vain supisuomalainen osuuskauppa, suomalainen huonekaluliike A, suomalainen elintarviketehdas A, suomalainen leipätehdas F, suomalainen maitotehdas, suomalainen pankki S, ja siinä kaikki mitä suomalainen tarvitsee. Hinnat 60% yli eurooppalaisen keskiarvon, mutta on se hienoa kun on kotimainen. Kuin neuvostoliitossa.

AikkuTänään 21:276
He S-kauppa pitäskö tehdä jotain… hinnoille. Katos L:n liikevaihtoa ja tulosta. On tehty sitä mitä kaupan pitää kuitenkin laadukkailla tuotteilla ja halvemmilla hinnoilla. Millos S ja K ryhmä alkaa kilpailemaan. S-kauppa rakentaa huononlaadun eines ABC pilvilinnoja ja kantaa kassikaupalla investointirahaa Venäjälle Prismojen rakentamiseen ja siksi hinnat korkeampia.
Tämä on ihan tosi asia! Minua ainakin ottaa päähän, kun S-kauppa investoi asiakasomistajien rahaa itään. Sen takia ostan aina sieltä, mistä halvimmalla saa.

Lidlissa nahdaan aina iloisia kasvojaTänään 18:449
“Suomalaiset ovat aivopestyjä että vain suomalainen on hyvää ja muualla ei ole syötävää ruokaa.”

Tuon olen huomannut etta aivopestyja ovat.
Kantavat lomamatkoillekkin mukanaan evaat suomesta jotta parjaavat matkan ajan.
Mutta olut ja alkoholituotteet maistuvat kaikkialla, niita ei tarvitse tuoda Suomesta mukanaan lomille ja kaikki allergiatkin katovat samalla.
Tuosta Lidlin parjauksesta.
Ne jotka lomamatkoillaan kayvat ruokakaupoissa, niin suuntaavat AINA Lidliin, silla sielta saa samoja tuotteita kuin Suomen Lidlista, vaikka ko. Lidl olisi Kreikassa, Kanarialla tai manner-Espanjassa.

Kavin itse juuri Lidlissa ja kaksi suurta kauppakassia taynna tavaraa vaivaiset 45 euroa. Tuo sama tavaramaara S- tai K-ryhman kaupassa olisi maksanut reilun 115 euroa.
Kotimaisuus, mita se on? Kauppiaiden tekemalla tekema turhake, harhaanjohtava. Suosikaa LIDLia!

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.

1 Comment

Comments are closed.